Tratament natural al infertilităţii masculine

13-12-2010
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Multe cupluri se prezintă la cabinet cu probleme legate de infertilitate. Clinic ambii parteneri sunt sănătoşi, tineri, puternici dar nu reuşesc să aibă copii. La investigaţiile paraclinice efectuate se descoperă de multe ori o spermogramă problematică, fie un număr prea mic de spermatozoizi, fie spermatozoizi anormali sau cu mobilitate redusă. În orice caz, cu modificări suficient de important cât să justifice infertilitatea cuplului. Primele măsuri pe care le iau în aceste situaţii sunt să îndepărtez toate câmpurile electromagnetice importante (mobile, lap-top-uri etc) din apropierea organelor genitale masculine. Expunerea îndelungată la radiaţii electromagnetice poate duce la o modificare a calităţii spermogramei, deşi nu sunt studii sau dovezi clinice suficient de clare pentru a indica acest lucru.
Apoi, discutăm cu bărbatul despre stresul zilnic şi efectul lui asupra stării generale a organismului. Dacă există o stare de oboseală fizică zilnică, atunci înseamnă că rezervele energetice hepatice sunt deja epuizate şi ficatul face deja eforturi pentru compensarea stresului zilnic. De aceea, un regim de cruţare hepatică, o dietă hepatică uşoară alături de alte remedii pentru tonifierea ficatului sunt importante pentru refacerea forţei vitale a bărbatului.
Gemoterapia ne ajută cu remedii precum Extractul din mlădiţe de Rozmarin, Rosmarinus officinalis MG=D1, 2 ml în apă dimineaţa şi Extractul din mlădiţe de Ienupăr, Juniperus communis MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, 1-2 luni de tratament.
.
În final, ne vom ocupa de ceea ce numesc eu "drenajul testicular", adică administrarea de remedii care să realizeze curăţarea şi stimularea testiculului, ca organ, pentru îmbunătăţirea funcţionării sale şi eficientizarea producţiei de spermatozoizi.
Principalul remediu în acest sens în reprezintă Extractul din Mesteacăn pufos, amenţi, Betula pubescens amenti MG=D1, principalul remediu pentru tratamentul sterilităţii masculine, alături de alte remedii precum Extract din mlădiţe de Sequoia, Sequoia gigantea MG=D1, Extractul din mlădiţe de Mur, Rubus fructicosus MG=D1 şi Extractul din muguri de Stejar, Quercus pedunculata MG=D1.
Extractul din mlădiţe de Sequoia gigantea realizează o tonifiere generală a organismului, este un remediu anti-îmbătrânire, curăţă şi reglează funcţia gonadei masculine, stimulează libido-ul şi îmbunătăţeşte dinamica sexuală. Este un mare remediu de tonifiere pentru bărbaţi.
Extractul din mlădiţe de Mur, Rubus fructicosus MG=D1 are o acţiune anti-fibroză şi anti-îmbătrânire şi poate să vindece eventuale fibroze şi să atenueze cicatrice fibroase ce pot apare la nivelul testiculului în urma unor infecţii şi inflamaţii, de exemplu în urma orhitei urliene (după oreion) sau a altei orhite infecţioase.
Extractul din muguri de Stejar, Quercus pedunculata MG=D1 are şi el acţiune tonică, de revigorare, are o acţiune importantă anti-stres, fiind un mare întăritor al glandelor suprarenale (epuizate în procesul de adaptare la stres) şi îmbunătăţeşte forţa fizică a organismului. Favorizează reglarea hormonală la nivelul gonadelor masculine şi îmbunătăţeşte dinamica sexuală (în special ejacularea).
.
Funcţie de situaţia specifică a fiecărui bărbat, se pot propune scheme combinate din remediile de mai sus, care să poată fi administrate 3-6 luni.
Se obţin rezultate bune cu ajutorul gemoterapiei în infertilitatea masculină şi fiind un tratament natural şi blând, este util să fie folosit înainte de alte opţiuni de tratament mai agresive.

_
Copyright - Dr. Sorina Soescu
_
12 comentarii
0
13-12-2010, ora 23:52
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Spermatozoizii sunt foarte sensibili la noxe. Dintre noxele care afecteaza cel mai mult calitatea spermei, una este de o banalitate incredibila: caldura. Obiceiul de a face baie fierbinte si in special baie de abur duce in cel mai sigur mod la tulburarea motilitatii spermatozoizilor, incat, daca cineva nu vrea copii, un mod placut si eficient este sa mearga la sauna o data la 5 zile ! Cand auzim de infertilitate masculina, primul clopotel care ne suna in cap este ipoteza unui asemenea obicei al bailor fierbinti. Multe cupluri ar scapa de timp si bani pierduti daca ar examina si aceasta posibilitate !

In sfarsit, exista, pe langa fitoterapia despre care a citat dl Nick, inca doua surse MAJORE de beneficiu pentru cazurile tot mai frecvente de sterilitate la barbat. Acestea sunt: apiterapia si acupunctura. Ambele presupun tehnici uneori complicate, pentru care ar fi bine de consultat un medic cu preocupare si experienta in aceste doua directii ale medicinei traditionale.
5
22-12-2010, ora 14:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule dr. Mihnea Dragomir,

Mulţumesc mult de tot pentru informaţiile postate (cu siguranţă se vor dovedi folositoare pentru persoanele aflate în căutarea vindecării infertilităţii masculine).
Sunteţi o fiinţă extraordinară!

_
Cu ocazia naşterii Domnului nostru Iisus Hristos - Lumina lumii - vă doresc ca Bunul Dumnezeu să planteze în grădina sufletului dvs. florile alese ale virtuţilor; mă rog la El să fiţi binecuvântat, împreună cu familia dvs., cu tot ce aveţi şi veţi avea nevoie de ordin fizico-mentalo-psiho-spiritual, pentru ca florile plantate să fie udate de iubire, să fie îngrijite de lumină şi să înflorească în respectul faţă de Cuvântul Lui, ca dvs. să vă învredniciţi de gustarea propriului lor nectar în Împărăţia lui Dumnezeu - cea gătită de El celor ce-L iubesc pe El.
Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu dvs. şi cu familia dvs.. Amin!
_
SĂRBĂTORI FERICITE!
_

Cu iubire creştină, respect, preţuire şi recunoştinţă pentru tot, cerându-vă iertare dacă v-am greşit cu ceva şi dorindu-vă toate cele bune,
Nicuşor
0
13-02-2011, ora 14:30
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua!
prietenul meu a fost "depistat" cu Azoospermie..avand un singur spermatozoid- mort.
La cat timp sa refaca analizele?
Vom mai putea avea copii?..ne dorim tare mult.
Rog o indrumare: "pasii" ce trebuie sa-i urmam..pt.ca vom tine cont de tot ceea ce, ne veti raspunde.
Va doresc sanatate si succese, felicitari pentru TOT ceea ce - faceti pt.OM.
O zi buna!
5
02-05-2011, ora 18:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dnă Lucia TM, în primul rând îmi cer iertare pentru faptul că vă ofer un răspuns atât de tardiv. Am avut de răspuns la mii de mesaje. Mulţumesc pentru înţelegere!
Iniţial am aşteptat să vă răspundă dnul dr. M.D. (Mihnea Dragomir). Nu v-a răspuns dintr-un motiv obiectiv, cu siguranţă, tocmai de aceea m-am văzut pus în faţa posturii de a vă îndruma eu (vă rog să ţineţi cont şi de informaţiile postate de dânsul în posting-ul anterior).
_

Dacă aş fi în locul prietenului dv., fără doar şi poate, aş lua Spermotrend + Tribulus Terrestris, pe o perioadă de minim 3 luni de zile, astfel:
- Spermotrend, 2 capsule / zi, una cu 30 de minute înainte de micul dejun şi una cu 30 de minute înainte de cină, ambele administrate cu un pahar de apă Pi, eventual cu apă plată.
----------*
- Tribulus Terrestris, 2 capsule pe zi, ambele administrate concomitent cu Spermotrendul, adică strict cu 30 de minute înainte de micul dejun şi cină.
----------*
_

În altă ordine de idei, după cum cred că ştiţi din Sfânta Scriptură, infertilitatea are la bază o problemă spirituală; în acest sens, vă rog, dv. şi prietenul dv. trebuie să discutaţi cu duhovnicii dv. (dacă nu aveţi fiecare un duhovnic, făceţi-vă!); spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, fără a ascunde vreun păcat (----------*), şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post, chiar şi în afara posturilor mari, lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara/noaptea, înainte de culcare, cel puţin (----------*); rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curaţi trupeşte, şi faceţi o sfeştanie în casă.
Ar fi indicat să spuneţi cât mai des rugăciunea inimii, pe lângă celelalte rugăciuni - Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/păcătoasa.
Într-o singură expresie, apropiaţi-vă de Dumnezeu mai mult decât deja sunteţi, pentru că numai El vă poate dărui un copil. Luaţi exemplul Sfinţilor Ioachim şi Ana, părinţii Preasfintei Fecioare Maria, Maica Domnului nostru Iisus Hristos (citiţi în Sfânta Scriptură, Sfânta Evanghelie după Luca 1: 5-25 (capitolul 1, de la versetul 5 până la versetul 25)).
_

ATENÈšIE!
Recomandările/Sugestiile făcute sunt orientative, ele nereprezentând o prescripţie medicală! Pentru a primi o schemă terapeutică individualizată, în vederea ameliorării sau tratării condiţiei medicale de care suferiţi, vă rog să consultaţi medicul specialist.
NU folosiţi informaţiile prezentate în acest mesaj, în scopul diagnosticării, a tratării unor probleme de sănătate sau a înlocuirii medicaţiei prescrise de către personalul medical autorizat.
NU vă administraţi niciun medicament/supliment alimentar fără a primi acordul medicului dv. curant (Un medicament nu este un produs ca oricare altul; utilizarea lui în terapeutică, deşi benefică, nu este lipsită de pericol, fapt pentru care, înainte de a vă administra vreun medicament anume, aveţi nevoie de examinare medicală, de diagnosticare şi de prescripţie). Şi suplimentele alimentare vă pot dăuna, dacă le luaţi în mod neadecvat!
Administrarea din proprie iniţiativă, după ureche, vă poate expune la riscul major de a experimennta efecte adverse grave, uneori chiar mortale.

(*modificat de administrator)
0
11-09-2011, ora 20:01
Marilena38
Nu este medic/terapeut
Marilena38
Buna seara. Ma numesc Marilena si sunt casatorita de 2 ani. Eu si sotul suntem impreuna de 10 ani si in acest timp nu am ramas insarcinata niciodata. A facut si spermograma al carui rezultat este asa: Volum=1, 6ml; Aspect=neomogen; Vascozitate=crescuta; pH=8.0; Timp de lichefiere=20 min; Miros=caracteristic; Leucocite=0, 2 mil/ml; Culoare=alb-opalescent; Concentratia=0, 02 mil/ml; Viabilitate=10%, Mobilitatea: a=0/b=0/c=10/d=90;Totala= 10% (la 1h); Non-progresiva (c)=10%; Forme imobile (d)=90%.Concluzii oligoastenoteratozoospermie severa. Tot el facut si analize la sange: FSH=3.12 mlU/mL; LH barbati=5.19 mlU/mL; testosteron barbati=4.84 ng/mL. As dori sa stiu dk putem face si noi un bebe? Cu aceste rezultate putem apela si la inseminare artificiala. Ce ar trebui sa facem pt a avea un bebe? Astept un raspuns. Va multumesc din suflet.
5
27-09-2011, ora 19:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Marilena, soţul dv. are nevoie de tratament, pentru ca dv. să puteţi face un copil. Are probleme de feritilitate.
Oligoastenoteratozoospermia severă se tratează! Ţineţi cont de informaţiile pe care le-am postat în mesajele anterioare. Vă pot ajuta foarte mult.
(Re)Consultaţi un medic, împreună.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu un copil.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
03-10-2011, ora 19:59
Marilena38
Nu este medic/terapeut
Marilena38
Multumesc Mr. Nick pentru raspuns si incurajari. Deja am inceput demersul pentru a lua acele medicamente. Promit sa revin cu un raspuns pozitiv. Va multumesc inca odata.
5
03-10-2011, ora 22:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Marilena, okay. Consultaţi medicul!
Aştept un mesaj în care să mă informaţi că Dumnezeu v-a binecuvântat cu un copil ♥
Cu multă şi deosebit de multă plăcere v-am ajutat. Nu aveţi pentru ce să-mi mulţumiţi.
Să-I mulţumiţi lui Dumnezeu, când veţi rămâne însărcinată, când veţi naşte şi când veţi mai dori.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
19-02-2013, ora 10:51
ceska
Nu este medic/terapeut
ceska
Buna ziua.Vreau sa incep cu a va spune ca de 2 ani ne chinuim cu proiectul pt bebe, am ajuns la faza cu spermograma sotului anul trecut in octombrie care a iesit astfel:
zile abst:4
volum:4.8 1.5
viscozitate:normala
aspect:normal
Ph:7.4 7.2
Concentratie:2.5 mil./ml 15
Nr total:12 mil.
Mobilitate progresiva:50% 32
Mobilitate totala:60% 40
Morfologie normala:95% 4
Anomalii cap:4%
Anomalii gat:1%
Anomalii coada:0%
Spermatocite:0%
Leucocite:0.5 mil./ml 1
Spermatozoizi viabili:68 % 58

Dupa care medicul ne a recomandat urmatoarele analize:FSH, LH, Testosteron si Eco scrotala

Azi am scos rezultatele de la urmatoarele cu aceste valori:
FSH: 26.48 mUI/mL 1.5-12.4
LH: 10.24 mUI/mL 1.7-8.6
Testosteron:27.32 nmol/L 9.9-27.8

Am fost si la eco. unde nu ne a gasit nimic.

Ce se intampla oare?Mai avem sanse sa se amelioreze rezultatele si sa scadem valorile de LH si mai ales FSH?si sa avem bebele nostru chiar si natural?Mentionez ca eu am ovulatie.

Va multumesc anticipat
0
04-03-2013, ora 10:47
sevenx
Nu este medic/terapeut
sevenx
Cum spunea si Nick unul din factorii care perturba calitatea spermei este campul electromagnetic.
De aceea nu trebuie purtat telefonul mobil in zona inghinala.
Nu se va tine laptop pe brate, mai ales cu WIFI deschis.
A se vedea studiile publicate pe www.bioinitiave.org.nivelul de radiatii electromagnetice care perturba activitatea spermatozoizlor este foarte mic (0.34microW/m2 - 70microW/m2)...ganditi-va ca in multe locuinte nivelul standard este peste 100microW/m2...insa este legal caci legislatia prevede un nivel maxim de 4.5W/m2 sau 9W/m2 depinde de frecventa.
Ar trebui masurat nivelul campului in camera in care se doarme sau alt loc in care se petrece mult timp.
Exista si materiale de protectie (in google: tesaturi protectie radiatii electromagnetice)
Si poate un tratament cu zeolit de detoxifiere.
Sanatate
0
19-04-2013, ora 21:36
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, pe lângă tratamentele naturale, este important şi comportamentul sexual în sine, frecvenţa sexuală nu trebuie să fie extrem de intensă, pentru bărbaţii infertili 2 ejaculări/săptămână, iar acest lucru nu trebuie făcut prin masturbare decât atunci când nu există oportunităţi pentru sex.
0
26-12-2017, ora 11:49
Luiza.
Nu este medic/terapeut
Luiza.
Buna ziua! Sunt luiza, am 22 de ani iar sotul meu 27. Acum 9 luni, sotul meu a facut o spermograma care a iesit nu tocmai buna: nr spermatozoizi:8.7, spermatozoizi de tip A mobilitate directa anterioara:2.44, spermatozoizi de tip B mobilitate directa: 2.35, spermatozi de tip C, mobilitate non-progresiva 2.18, Concluzie:usoara oligozoospermie. El avea un testicul necoborat si tot acum 9 luni s a operat si l a scos. A luat 6 luni profertil, dupa care am mers din nou sa si faca spermograma. Rezultat:nr spermatozoizi:3.4, spermatozoizi tip A motilitate directa anterioara:0.82, spermatozoizi tip B motilitate directa: 1.26, spermatozoizi tip C mobilitate non-progresiva: 0.71, spermatozoizi tip C: 4.64, Concluzie: Oligozoospermie.Vascozitate foarte crescuta. Dupa aceasta spermograma, a schimbat tratamentul, i a fost recomandat fertilovit m plus, pe care il ia acum si urmeaza sa faca o noua spermograma in ianuarie. Intrebarea este: Se poate face inseminare artificiala avand in vedere aceasta spermograma? Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Clasificare: lista completa de cauze de infertilitate masculina
  • Cauze hormonale de infertilitate la barbati
  • Cauze spermatice de infertilitate la barbati
  • Cauze testiculare de infertilitate
  • Semne de infertilitate la barbati - indicatori de infertilitate masculina
  • Etape de testare fertilitate la barbati - ghid prima examinare de infertilitate
  • Concentrațiile crescute de paracetamol din urină la bărbați au fost asociate cu infertilitatea
  •