Tratament introdus pe canal pt tratarea unui presupus chist!

01-04-2014
Bebelusa22
Nu este medic/terapeut
Bebelusa22
Buna ziua! Am fost operata la premolar stanga jos pentru ca s-a inflamat un granulom care s fost tratat prin procedura pufului, dar care dupa 2 saptamani a dus la atingerea nervului si mi-a amortit buza! Explicatia dupa a fost ca s-a scapat mai mult medicament pe canal si a cazut in gaura mentoniera! Nu ar fi fost nici un granulom acolo! M-am operat sa fiu curatata..m-am umflat f tare, ingalbenit un pic, nu prea am avut dureri doar ca nu am putut manca normal..dupa 2 zile simt anumite dureri, iradiaza sus jos, in special la maseaua de langa premolar! E normal? Buza e la fel amortita, cica isi va reveni in 6 luni..si barbia o am la fel dar am inteles ca e chestiune de timp sa treaca..ma furnica, pare ca se dezmorteste..la operatie nervul nu mi-a fost afectat, doar curatat..o sa isi revina buza? Mi-au garantat ca totul va fi bine..sper si cred! Insa totusi cu durerile la dinti e normal..gen acum imi simt dintii de jos din fata sensibili, apoi zvacneste maseaua de langa, apoi sus la o masea parca strange..sunt f confuza!! Multumesc
1 comentarii
0
02-04-2014, ora 22:40
Dr. Alex Salan
Chirurgie orala si maxilo-faciala, Craiova
Dr. Alex Salan
Buna seara,

In cazul in care nervul ar fi fost sectionat, era abolita sensibilitatea definitiv. Paresteziile, adica amorteala, reprezinta atingerea sau elongarea nervului. Acesta se reface intr-o perioada care poate dura si 2 ani, sub vitamine B. Buza si barbia au senzatia aceasta de la 1 ram al nervului. Celalalt ram inerveaza dintii frontali inferiori. Astfel se explica sensibilitatea. Molarul din spatele premolarului 2 va doare ca reactie la trepanarea osoasa. Isi va reveni. In legatura cu molarul de sus nu am explicatie. Probabil este o coincidenta. Va rog sa imi relatati mai multe amanunte despre procedura pufului. Nu am auzit aceasta terminologie si sunt curios.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul