Tratament contra insomniei

10-01-2011
Buzz66
Nu este medic/terapeut
Buzz66
Am urmat un tratament cu interferon pentru o hepatita C luata de la stomatologie. Cea mai cumplita chestie in timpul tratamentului a fost insomnia care a dat in depresie.
In timpul tratamentului cu interferon am luat in prima faza Imovane. A mers 3 luni foarte bine, dupa care nu si-a mai facut efectul. Dupa aceasta perioada am avut probleme grave de insomnie.Am incercat celelalte somnifere dar nu a mers decat Dormicum-ul. Apoi am urmat 8 luni de zile Fevarin1 pastila 100 mg, levomepromazin (jumatate de pastila), numai seara. La intervale de timp mai foloseam Lexotan-ul (1 pastila seara). Cu toate acestea nu reuseam sa dorm tot timpul. A trebuit insa sa duc acest tratament si am tras de mine.Am terminat tratamentul pe 15 mai 2010. In lunile septembrie, octombrie am micsorat doza la 1/4 fevarin, 1/4 levomepromazin.Din noiembrie am trecut pe naturiste si cand si cand am mai luat cate un lexotan seara. Naturistul s-a bazat mai mult pe produsul Nerv Ton de la Haimovici. Pun intr-o jumatate de pahar de apa 20 ml solutie care are 18 grade, numai seara.Oricum am incercat foarte multe. Am facut acupunctura vreo 30 de sedinte in 3 etape. Dupa prima sedinta am dormit 5 ore fara nici un ajutor, dar nu a tinut. Am incercat acum 5 htp-ul insa nu merge. In primele doua seri am dormit ca lumea dupa care daca am dormit doua ore pe noapte. Mai am o problema, medicul mi-a zis ca se datoreaza pragului de sensibilitate. Pana ajung sa adorm indiferent ce iau am niste varait-uri sau tiuituri in cap.Doctorul mi-a zis ca asta o sa treaca cu timpul. Probabil ca daca as incepe sa dorm bine s-ar relaxa sistemul nervos si atunci ar fi totul OK. In legatura cu virusul am uitat sa-ti spun, la analiza de la 6 luni totul este Ok. Ti-am facut un scurt istoric. Te rog sa ma indrumi si pe mine pe o varianta cat mai buna.. Multumesc mult!
5 comentarii
0
10-01-2011, ora 18:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Buzz66, am de răspuns la o imensitate de mesaje, astăzi nu am apucat să mănânc absolut nimic şi cu sănătatea nu stau tocmai bine, deşi în acest moment mă simt foarte bine, Slavă Domnului, tocmai de aceea în maxim 1 minut mă voi deloga şi voi lua "micul dejun" :))), după care-mi voi face treburile prin casă, că nici de astea nu am avut timp.
Voi face tot posibilul să vă ajut în maxim 72 de h. Vă rog să mă înţelegeţi! (mulţumesc cu anticipaţie; mâine, poimâine sau răspoimâine veţi primi un răspuns din partea mea, care sper că vă va fi de folos).
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

Post Scriptum - Totul va fi bine pentru dvs.! :-)
0
14-01-2011, ora 16:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua! (v-am scris şi expediat un mesaj privat pe acest forum, în care v-am explicat că vă voi răspunde astăzi, nu ieri, nerespectând cele maxim 72 de h, aşa cum v-am promis; sper că aţi primit şi citit mesajul!).

Buzz66, vă rog să faceţi tot posibilul să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:
- Probleme cu somnul aţi avut şi înainte de a face tratamentul cu interferon? Dacă da, vă rog să spuneţi câteva cuvinte despre acele probleme (ce fel de probleme, la ce se rezumau ele etc.);
- Ce concentraţie de interferon aţi făcut (în milioane unităţi internaţionale (UI)) şi după cât timp de la începerea administrării aţi observat că au început să se manifeste problemele cu somnul şi nu numai? Concentraţia a fost aceeaşi pe toată durata tratamentului sau a crescut treptat până la o anumită valoare?
- Ce alte reacţii adverse aţi mai experimentat pe parcursul tratamentului cu interferon?
- Ce (alte) reacţii adverse se menţin şi după încetarea tratamentului?
- Când nu puteţi dormi, lăsând la o parte indispoziţia normală, ce simţiţi? (detaliaţi ce anume simţiţi, dacă şi cum simţiţi);
- Cum se manifestă depresia? (detaliaţi!...aveţi poftă de mâncare normală, aveţi energie şi vitalitate, aveţi gânduri negative?! etc.);

Cam atât...! Dacă mai consideraţi că sunt aspecte importante pe care ar trebui să le ştiu, vă rog să le precizaţi. Mulţumesc pt. înţelegere.
Aştept răspunsurile dv.!
_



Toate cele bune,
Mr. Nick
0
24-01-2011, ora 08:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!

Buzz66, veţi primi un răspuns în următorul topic:
http://forum.romedic.ro/prod/Completare_2_tratament_insomnie_pt._d-nul_Nick_051259.html
_
Motivul? Aţi deschis multe topicuri pentru aceeaşi problemă medicală, iar eu am ales unul în care să vă ofer un răspuns optim.
Ar fi fost perfect dacă aţi fi deschis doar un topic, în el putând să postaţi şi răspunsurile la întrebările mele, printre altele, dar dacă dv. aţi dorit acest mod de interacţiune, mă conformez :)
_
Numai bine!
0
24-01-2011, ora 13:04
Buzz66
Nu este medic/terapeut
Buzz66
Mr. Nick,

Completare insomnie pt d-nul Nick - acesta este topicul de baza, dupa care am venit cu completarea
Completare 1 tratament insomnie pt. d-nul Nick
Completare 2 tratament insomnie pt. d-nul Nick

Imi cer scuze, si eu am gresit deschizand atatea topice, dar faptul este consumat.
Cu stima,
Buz66
Am incercat sa trimit pe adresa dvs de mail dar este o problema cu ea. ADAUGA UN COMENTARIU / RASPUNS
0
25-01-2011, ora 07:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buzz66, nu vă faceţi griji. Faptul că aţi deschis mai multe topicuri, sincer, nu m-a deranjat absolut deloc, doar că mi-a îngreunat puţin activitatea, atât, dar m-am descurcat, fără doar şi poate, Slavă Domnului.
__
Nu ştiu de ce, dar un mesaj de-al meu este postat de două ori în acest topic, deşi este identic cu primul (ambele posting-uri conţin aceleaşi mesaje!). Ori am făcut eu o greşeală, ori serverul Romedicului a avut o mică abatare de la funcţiunea normală :-)
__

" Am incercat sa trimit pe adresa dvs de mail dar este o problema cu ea "
- Ce problemă aţi identificat la adresa mea de e-mail?
__

Toate cele bune,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul