Tratament conjunctivita (urgent) !!!

02-11-2011
pacientu86
Nu este medic/terapeut
pacientu86
Am fost la oftalmolog mi-a prescris un tratament pe baza de picaturi antibiotic (Floxal) si un antiimflator tot pe baza de picaturi (Indocollyre). Am fost examinat, mi s-a spus ca doar un singur ochi este afectat, iar celalalt nu.

Din pacate am uitat sa intreb daca sa aplic picaturile in ambii ochi sau doar in ochiul afectat. Iar mai nou observ cum se inrosesete incet dar sigur si celalalt ochi. Ce pot sa fac ? Sa pun picaturi in ambii ochi? Abia vineri am progrmare la un control.

Precizez ca de 2-3 zile am inceput tratamentul.

V-as multumi pentru un raspuns concret.
4 comentarii
0
02-11-2011, ora 14:58
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Daaaa..picaturile se pun in ambii ochi. Conjuctivita este o boala foarte contagioasa. Aveti grija cu ce va stergeti la ochi..ca va puteti reinfecta sau sa mai dati cuiva daca se atinge de fata Dvs. sau de lucrurile care vin in contact cu fata Dvs. Si nu puneti mana la ochi.
Multa sanatate!
0
02-11-2011, ora 15:03
pacientu86
Nu este medic/terapeut
pacientu86
Va multumesc din suflet pt raspuns. Sunteti o doamna foarte buna la suflet.

Multa sanatate si dumneavoastra...si tot ce va doriti.

Multumesc!
0
02-11-2011, ora 19:47
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara!Da, tratamentul pentru conjunctivita se face la ambii ochi. Va recomand si o igiena locala riguroasa cu un sampon " no tears " pentru bebelusi, dimineata si seara, folosirea de servetele de unica folosinta, va spalati bine pe maini inainte de a va atinge ochii sau dupa ce ati pus mainile pe fata.In conjunctivitele infectioase, eu nu recomand Indocollyre, iar pe langa colirul cu Floxal (5 picaturi in ambii ochi pe parcursul zilei), recomand si Floxal unguent -1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale, seara, pentru ca trebuie sa avem un antibiotic care sa actioneze si noaptea. Tratamentul se face 10 zile. Daca aveti si prurit( mancarime), va recomand un antihistaminic, Claritine( sau Ketotifen) -1 tb seara, 10 zile.Numai bine
0
05-02-2012, ora 21:33
roteamadalina
Nu este medic/terapeut
roteamadalina
buna seara. Si eu am aceeasi problema...am conjunctivita de 2 saptamani, mi s-a dat un tratament cu antibiotic voltaren ophtha si kloramfenikol picaturi si unguent.ochiul a inceput sa-si revina, nu mai este asa de rosu si umflat dar problema este ca de doua zile vad in ceata (nu vad litere, cifre, nu disting obiectele) cu ochiul infectat si imi lacrimeaza aproape continuu.credeti ca ar fi ceva normal, din cauza tratamentelor care le iau? Va rog sa-mi dati un raspuns, sunt foarte nelinistita, abia miercuri am programare. Va multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Leziuni oculare - primul ajutor
  •