Tratament Bulbita eroziva

22-09-2015
licuricidetoamna
Nu este medic/terapeut
licuricidetoamna
De vreo doua saptamani am facut o gastroscopie si test pentru helicobacter si ceva anticorpi.. Toate bune, iar rezultatele sunt urmatoarele:

Esofag: cu 2 ulceratii longitudinale neconfluente, de maximum 1, 5 cm
Cardia: normala, continenta
Stomac: examinat in viziune directa, retroviziune dificila (nu retine aerul insuflat)
Fornix: normal
Corp gastric: cu eritem moderat
Unghi gastric: cu eritem moderat
Antru : cu eritem moderat
Pilor normal
BULB DUODENAL: cu eritem si edem moderat al mucoasei si cateva mici eroziuni superficiale,
D2 normal
Biopsii ptr, Helicobacter pylori : negativ

Concluzie: esofagita de reflux clasa B Los Angeles, gastrita corporeala si antrala eritematoasa, bulbita eroziva




Deci, am primit pe urma un tratament cu omeran 40mg.. si espumisan... iau tratamentul asta de atunci si nu mai am defel hiperaciditate.. dar problema mea persista, in sensul ca sunt balonat, cateodata am dureri in partea dreapta in zona duodenului dar asta doar in cazul in care sunt balonat. balonarea se manifesta astfel: orice as manca imediat ce am inceput sa mananc simt ca sunt deja satul, desi abia am luat cateva inghitituri, rspiratia devine greoaie si simt ca nu pot trage aer in piept cum trebuie, uneori ameteli destul de deranjante (inainte de a incepe tratamentul erau destul de grave), scaderea tensiunii arteriale, ma fac palid si fara chef de viata, oboseala accentuata, venele si arterele chiar daca e cald intra parca sub piele ca si cum nu as avea sange in ele, dureri de cap care insotesc ametelile sau chiar si fara ameteli.. Urmez si regimul alimentar prescris, cu o groaza de mancaruri pe care le evit, in special cele care provoaca aciditate si cele care provoaca flatulenta/balonare..

problema e ca simptomele inca persista cu toate ca aciditatea nu ma mai supara, tratamentul fiind pentru 8 saptamani. eu nu stiu ce sa cred daca iau abia de doua saptamani tratamentul, si peste 6 saptamani se va termina nu ma voi vindeca brusc.. nu stiu cum functioneaza treburile, dar asta e nedumerirea mea, de ce nu se simt imbunatatiri in sensul deblocarii duodenului ca sa nu mai fiu asa de balonat.. precizez ca la examenul prin palpare mi s-a descoperit si o mica hernie a ombilicului, care o am de cand eram copil. problemele astea le am de mai bine de 14 ani, dar in ultima vreme au devenit suparatoare din cale afara..
2 comentarii
0
23-10-2015, ora 10:44
lachriss
lachriss
In primul rand, trebuie urmat tratamentul pana la capat. Pentru balonare as recomanda Kebene Plus (2 cp x 2 ori/zi)in loc de Espumisan. In al doilea rand, in toata simptomatologia dv detectez si o copmonenta psihologica destul de importanta. Un consult psihiatric si un eventual tratament in acest sens s-ar putea sa va fie benefic.
0
23-10-2015, ora 16:47
licuricidetoamna
Nu este medic/terapeut
licuricidetoamna
Am dureri cateodata si in partea stanga nu doar in dreapta, si balonarea apare frecvent, constipatia de asemenea.. Pe partea psihologica mi-am revenit, nu sunt stresat sau anxios.. dar daca trebuie mai fac un consult..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Eficacitatea clariromicinei și levofloxacininei în tratamentul pentru Helicobacter pylori (H. pylori)
  • Scădere constantă a incidenței infecției cu H. pylori în întreaga lume
  • Infecția cu Helicobacter pylori determină o reducere a capacității cognitive
  • Mecanismul molecular prin care Helicobacter Pylori induce cancerul gastric
  • Influența infecției cu Helicobacter pylori asupra artritei reumatoide
  •