Transpiratie rece si abundenta noaptea, ziua stari febrile de scurta durata

27-09-2012
Silvian26
Nu este medic/terapeut
Silvian26
Am fost diagnosticat cu pneumonie, am urmat tratament cu ampicilina 1gr la 8h si genta 80gr la 12h timp de 7 zile.
toate bune insa la o zi dupa terminarea tratamentului am iesit afara am transpirat destul de rau, a batut vantul pe spate ud si seara ma luat tusea durerea de cap, toracica. am luat aspirina, paracetamol, frectie pe spate cu carmol. Noaptea respectiva nu am transpirat insa urmatoarele 4 nopti incluzand-o si pe cea de ieri transpir din abundenta, spatele fiind rece tricoul ud (schimb trei -patru tricouri pe noapte). Ziua am niste episoade de febra de scurta durata iau un nurofen dupa care nu mai am nimic toata ziua. Tusea aproape nu mai exista decat dimineata foarte putin, dureri toracice si de cap deloc. Precizez ca in luna martie am fost diagnosticat cu pleurita interstitiala.
Intrbarea mea este de ce transpiratie rece si din abundenta pe spate, umeri si ceafa noapte de noapte?, m-a intors raceala la plamani?
1 comentarii
0
27-09-2012, ora 23:15
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Este posibil ca pneumonia de la inceput sa se fi vindecat, iar aceasat sa nu fie decat o infectie virala. Totusi, pentru ca ati avut nevoie de gentamicina la inceput, sunteti inclinat sa faceti complicatii pleurale, si aveti febra oscilanta, ar trebui sa va vada iar pneumologul sau infectionistul care v-a tratat. S-ar putea sa fie nevoie de o radiografie de control, eventual antibiotice inca o perioada (de obicei ar trebui antibiotice 48 de ore dupa incetarea febrei). Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: