Transaminaze marite la bebelus de 5 luni

27-08-2011
anamira
Nu este medic/terapeut
anamira
Fetita mea are 5 luni si are transaminazele marite dublu fata de maxim admis, asta dupa 1 luna tratament cu Liv52 si 1 luna tratament cu Hepaid Junior. Mentionez ca a avut un icter prelungit pe care l-am tratat la 2 luni in spital, iar de atunci transaminazele s-au marit, TGO si TGP. Acum asteptam sa ne programam la un pediatru insa sunt foarte ingrijorata sa nu pateasca puiul meu ceva, mai ales ca medicul de familie refuza sa-i faca vaccinurile pana nu ne ies analizele in limite normale. Va rog sa-mi spuneti daca cineva s-a mai confruntat cu asa ceva si cat de grav este pt. copil.
3 comentarii
0
10-09-2011, ora 09:31
c0rina
Nu este medic/terapeut
c0rina
Valorile marite provin de la icter plus tratamentul facut si este ceva normal atata vreme cat are ficatul slabit si ia medicamente. Ati dat de un medic foarte bun daca a hotarat sa amane vaccinul din aceasta cauza ! Caci vaccinul ar dauna copilului daca ficatul este afectat acut. Din pacate nu multi medici stiu acest lucru.
0
17-09-2011, ora 09:57
anamira
Nu este medic/terapeut
anamira
Multumesc pt. raspuns. Intre timp am ajuns la un dr. pediatru din Cluj si ne-a refacut analizele care de data aceasta au iesit mai bune. Doar una dintre valori a fost usor marita si continuam cu Liv 52. Parerea acestui dr a fost ca vaccinul tb facut pe transaminaze usor marite si el recomanda amanarea doar in caz de raceala sau viroza, asa ca la sf. lunii suntem programate la vaccin si luna urmatoare refacem analizele.
0
15-11-2011, ora 20:36
papushyka
Nu este medic/terapeut
papushyka
Buna ziua,
Am un bebe de 7 luni, a facut otita acuta si laringita, la analize au iesit transaminazele marite, 58, si modificari la cele uzuale, vsh crescut, mi-a dat tratament intravenos cu hidrocortizol, ampicilina, gentamicina, 5 zile, dar sunt ingrijorata cu aceste transaminaze, daca am facut mai rau ca i-am dat acest tratament?De ce au iesit mai mari?Tratamentul l-am terminat, maine merg la control sa vedem cum este, dar mie tot analizele de sange mi se par mai bune.Ce ar trebui sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul