Transaminaze mari

12-04-2008
bianne
Nu este medic/terapeut
bianne
Buna! Sper sa ma poata ajuta cineva. Acum un an sotul meu a facut analize si a descoperit ca transaminazele sunt foarte mari, in jur de 300. Acum, dupa un an de zile de regim fara cafea, alcool, grasimi, dupa multe pareri medicale dar niciun diagnostic clar, transaminazele sunt tot la fel de mari. A facut testele pentru hepatita de 3 ori, negative toate inclusiv pentru hepatita D si cea autoimuna. A luat tot felul de pastile prescrise de medici. A facut reflexoterapie, mananca echilibrat, nu face excese. La ecografie ficatul iese marit, toti medicii au spus ca are o bila lenesa, dar el nu se simte bine. A slabit, se baloneaza dupa fiecare masa, are senzatii de greata, oboseala cronica. O doctorita mai cu experienta i-a spus ca are si colon iritabil. Este o persoana extrem de sensibila si influentabila, nu face sport sau miscare desi altadata facea mult sport. In ultima vreme e tras la fata, nu mai poate dormi si e obsedat de ideea ca nimeni nu ii poate stabili un diagnostic corect si un tratament viabil. Noi locuim in Valcea, dar suntem dispusi sa ne ducem la Bucuresti, la o clinica privata, oriunde, dar nu stim exact unde. Sper ca cineva sa ne poata ajuta cu un sfat, o adresa, un numar de telefon de la un specialist. Va multumesc.
7 comentarii
0
17-04-2008, ora 00:00
elena2008
Nu este medic/terapeut
elena2008
daca a luat medicamente toxice poate sa fie o hepatita toxica si atunci textul pt. hepatita iese negativ.SA INCERCE CU OMEGA 3 cu ulei de somon, scade si colesterolul daca este marit, cu acid folic si ajuta si colonul, deasemenea pt.colon este f.buna argila -pastile -ati spus ca nu are diagnostic, dar ce tratament a facut totusi, ca transaminazele sunt cam mari?
0
20-04-2008, ora 00:00
bianne
Nu este medic/terapeut
bianne
Multumesc de raspuns. Medicii care l-au vazut spun in mare parte ca e vorba de o fiere lenesa. Ei nu considera ca este o difunctie a ficatului in mod direct, dar ca fierea il influenteaza negativ pentru ca nu functioneaza cum trebuie. ma intreb, atunci, daca nu e bine sa faca o operatie?
In ceea ce priveste tratamentul, primul medic nu i-a dat nimic, a spus sa tina regim. a tinut. Al doilea, pe langa regim i-a dat Silimarina. Un altul i-a recomandat Essentiale Forte. Le-a luat pe acestea. Ultimul tratament presupune niste medicamente mai ciudate:Nexium, Ibutin si niste prafuri pe care le dizolva intr-un lichid (nu stiu cum se cheama). In principiu, nu a luat medicamente aiurea care sa-i provoace aceasta hepatita toxica, dar cine stie?

Acum vrem sa mergem la Chisinau. Am inteles ca exista un doctor foarte bun acolo si sa vedem care e parerea lui. Au mai fost si altii si i-a ajutat.

Daca ma mai puteti ajuta cu sfaturi, va multumesc mult.
0
22-04-2008, ora 00:00
elena2008
Nu este medic/terapeut
elena2008
draga mea, pentru bila lenesa sa ia fiobilin, nu va grabiti cu operatia daca nu are crize de bila, se poate rezolva cu regim si medicamente.Eu i-as da fiobilin, colebil, si multe ceaiuri.Silimarina este f.f. buna deasemenea.A facut analiza din sange pantru fosfataza alcalina?daca nu sa cereti medicului, este un indiciu f.bun de cum functioneaza ficatul.Va, ii doresc multa sanatate
0
22-05-2009, ora 17:23
OGC
Nu este medic/terapeut
OGC
Buna ziua,

Am si eu exact aceeasi problema dupa un an de zile fara tratament dar cu un regim de viata temperat; fara alcool, fara grasimi.
TGO:66, TGP: 114.

As dori sa stiu daca ati reusit sa gasiti un tratament pentru sotul d-voastra.

Multumesc
0
14-01-2010, ora 12:00
TRUTA
Nu este medic/terapeut
TRUTA
Buna ziua, vreau sa ma ajute cineva cu un sfat.Am un baiat de 7 ani si in luna octombrie 2009 a fost diagnosticat cu hepatita reactiva avand transaminazele marite.Am primit tratament cu Liv 52, esentiale si silimarina.IN LUNA X TRANSAMINAZELE AU FOST AST50, ALT 78. In luna XI transam. AST=144 alt=161.In luna ianuarie 2010 AST=100, ALT 175. Am primit in continuare tratament cu aceleasi medicamente inca o luna dupa care sa revenim la control Mi sa spus sa nu ne facem probleme, a contactat un microb ceva viral dar cu tratament isi va reveni.. Am facut si analizele pt. hepatita a b si c si nu este. Ajutati-ma cu un sfat sunt disperata. va multumesc din suflet
0
03-02-2010, ora 16:27
asolomon583@gmail.com
Nu este medic/terapeut
asolomon583@gmail.com
in 2006 am avut ast 3800 alt 3000 cu regim si ganoderma, cordiceps, excelium, chitosan, am ajuns la ast 35 alt 23 multumesc bunului Dumnezeu
0
07-04-2011, ora 09:57
TRUTA
Nu este medic/terapeut
TRUTA
am un baietel de 8 ani si 6 luni.pe data de 6.04 a fost diagnosticat cu DISTROFIE MUSCULARA BECKER.CINE MA POATE AJUTA CU CATEVA SFATURI.VA MULTUMESC.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici