Tinctura de armurariu, remediu in afectiuni ale ficatului

18-11-2013
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă care se foloseşte de peste 2000 de ani pentru menţinerea sănătăţii ficatului. Primele utilizări în scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de către medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muşcăturilor de şarpe. În anul 1597 celebrul botanist Gerard menţiona faptul că, armurariul era o plantă de mare ajutor, fiind utilizat ca remediu în afecţiuni ale ficatului; naturalistul englez Nicholas Culpeper confirmând în anul 1650 eficienţa acestuia. Interesul ştiinţific pentru această plantă s-a conturat însă, abia în anul 1970, când s-au demonstrat efectele farmacodinamice ale acesteia. Studii de specialitate au identificat în compoziţia sa chimică un complex flavonoidic denumit silimarină (alcătuit din silibină, silicristină şi silidianină), care reprezintă componenta biologic activă, răspunzătoare de eficienţa plantei.

TINCTURA DE ARMURARIU este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din seminţele plantei Silybum marianum.

Contribuie la:
- eliminarea toxinelor de la nivelul ficatului
- protejarea şi regenerarea celulelor hepatice
- susţinerea funcţiilor hepatice
- menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge
- protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Precauţii: Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicaţii: Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
Alergie la armurariu, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Mod de administrare:
INTERN:
Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
EXTERN:
Se aplică sub formă de comprese cu soluţie diluată care se menţin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Soluţia diluată se obţine prin adăugarea a ½-1 linguriţă de tinctură la 50 ml apă (¼ de pahar). Înaintea administrării produsului se recomandă ca, persoanele care au o piele sensibilă, să aplice o cremă cu extract de plante, argilă sau răşină.
© Info, Dacia Plant!
...
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute, dragi useri Romedic, să utilizaţi/să uzaţi informaţiile publicate în cadrul acestui posting cu precauţie, înţelepciune, discernământ şi maxim folos terapeutic.
Cu iubire creştină, respect şi preţuire, în speranţa că informaţiile de mai sus vă vor fi de folos, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă în Dumnezeu şi lumină,
Mr. Nick
3 comentarii
0
19-11-2013, ora 13:16
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Vad ca nu a mai raspuns nimeni asa ca vreau sa-ti zic ca AI DREPTATE IN TOTALITATE IN CEEA CE AI SCRIS ca si eu am folosit armurariu pt. refacerea ficatului, numai ca erau seminte si le puneam la ceai sau le mancam ca atare ca seminte, si asta nu din auzite ci ASA MI-A FOST RECOMANDAT DE CATRE MEDICUL MEU CURANT.
NU te lasa demoralizat ca nu raspund la problemele tale ca eu de cate ori o sa vad ca ai postat ceva care am folosit si mia ajutat te voi sustine.
TINE-O TOT ASA.
4
23-10-2016, ora 15:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

Marton,
Armurariul este prin excelență o plantă pentru ficat. Are mai multe aplicabilități, ce-i drept, dar pentru ficat este o minune.
Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Multa sanatate!

Cu iubire crestina, respect si pretuire, dorindu-ti toate cele bune si o zi splendida, intr-o saptamana relaxanta, intr-o luna echilibrata, intr-un an cumpatat si intr-o viata desavarsita in adevar, speranta, iubire, credinta in Dumnezeu si lumina,
Mr. Nick
1
11-12-2016, ora 14:49
ARadulescu
Nu este medic/terapeut
ARadulescu
Armurariul este foarte benefic pentru cresterea glutation-ului din organism, cel mai puternic antioxidant. Il recomand tuturor, nu face rau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.