Tetrapareza Spastica

30-06-2011
ruxana
Nu este medic/terapeut
ruxana
Va rog mult daca stiti remedii pentru aceasta boala sa-mi raspundeti.Am si eu un fratior, are 17 ani si sufera de tetrapareza spastica, inca de la nastere (nascut la 7 luni).De atunci a urmat prin spitale facand gimnastica recuperatorie si luand tratament, a fost chiar si in China pentru transplant cu celule stem, dar nu se cunoaste absolut nimic, ba chiar s-a agravat.La inceput el mergea ingenuncheat, dar se putea deplasa cu usurinta, am crezut ca o sa-si revina prin gimnastica, dar in ultimii 2-3 ani mersul lui s-a ingreunat, de abia se mai poate deplasa.Ne am gandit sa incercam o operatie de alungire tendoane ca ultima solutie, oare este o solutie?Va multumesc.
4 comentarii
0
30-06-2011, ora 18:20
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
din pacate aceasta boala nu se vindeca.
0
30-06-2011, ora 19:58
dinno4949
Nu este medic/terapeut
dinno4949
Nu vreau sa va dezamagesc, dar avand in vedere varsta copilului si perioada lunga de boala, nu puteti spera decat la o ameliorare a vietii acestuia, la mici imbunatatiri prin tratamente terapeutice, dintre care mentionez terapia bowen, combinata cu kinetoterapie. Va urez sa luati masurile cele mai bune pentru el si ii doresc multa sanatate!
Pentru el este important sa nu simta dureri prea mari si sa fie echilibrat psihic pentru acest tip de boala.
0
01-07-2011, ora 18:19
ruxana
Nu este medic/terapeut
ruxana
Va multumesc pt raspunsuri, sper sa fie mai bine.
0
11-04-2014, ora 12:50
dimitriubogdan
Identitate neconfirmată
dimitriubogdan
Desi boala este greu de invins scopul este de a-i oferi maximul de independenta. Practica ne arata ca daca pacientul poarta orteze/aparate bine confectionate poate fi posturat in vederea blocarii evolutiei unor eventuale probleme articulare (vezi memebre flexate, mana cu degetele flexate...).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: