Test de intoleranţe alimentare EAV

21-08-2012
Clauss_Cla
Nu este medic/terapeut
Clauss_Cla
Alegeţi-vă nutriţionistul potrivit pentru a primi dieta potrivită, în cunoştinţă de cauză şi personalizată.
Importanţa testelor de intoleranţă alimentară
Oricare om al mileniului al treilea a avut sau poate, încă mai are, o oarecare suspiciune asupra modului sau compoziţia hranei.
A afla şi a controla care dintre alimentele consumate zilnic daunează organismului nostru este şi trebuie să fie o obligaţie morală. Nu ne este permis să ne lăsăm intoxicaţi de orice fel de substanţe nutritive. Cauzele care duc la intoleranţe alimentare nu se cunosc în mod sigur şi precis. E un câmp de lucru în care, ţările preocupate de alimentaţia şi sănătatea poporului lor, fac cercetări şi examinează tot mai mult acest fenomen, care, este într-o continuă creştere.
O obligaţie pe care o avem, ca şi oameni care consumăm alimente, este aceea de a verific gradul de intoleranţă la alimentele pe care le consumăm. Acest lucru este mai importat mai ales înainte de a începe o dietă de slăbire sau pur şi simplu o perioadă de detoxifiere a oranismului!
Azi mai mult ca cei dinaintea nosatră avem la dispoziţie diferite mijloace de a face un test. Unii o pot face la un pret mai mare iar alţii la un preţ mai accesibil. Nu putem spune ca nu ne permitem măcar o dată în viaţă să spunem pe nume, acelor alimente sau substanţe nutritive, care ne fac rău sau ne produc un disconfort.
Acel disconfort îl recunoşti atunci când corpul începe să te atenţioneze că nu eşti bine prin dureri de cap, dereglări gastro-intestinale, oboseală şi stări de somnolenţă care îţi ruinează ziua; de cele mai multe ori, cauza trebuie căutată în alimentele pe care organismul nu le tolerează.
Un test mai ieftin şi la îndemâna orcui ar fi şi testul EAV (eletroacupunctura după medicul neamţ Reinhold Voll ). Acest test este o metodă de studiu, care se bazează pe măsurarea variaţiei micro-curenţilor în momentul în care organismul intră în contact cu alimentele pe care nu le tolerează. Metoda este rapidă şi fără durere permiţând individualizarea câmpurilor de deranj şi cauzele intoleranţelor care pot fi testate.
Intoleranţa alimentară este o reacţie cronică a organismului la alimentele pe care le consumam des (ex. pâine, lapte, ulei, roşii carne, cafea etc).
Intoleranţa alimentară nedetectată şi netratată este o 'otrăvire' continuă a organismului.
În unele situaţii de obezitate se ajunge şi din cauza asimilării unor produse nutritive pe care organismul nostru nu le tolerează.
*************
Ce este intoleranţa alimentară?
Intoleranţa alimetară este un disconfort, o stare de rău, o stare de continuă de indispoziţie în urma consumării anumitor substanţe din alimente.
"¢ Tulburările pe care alimentele le produc asupra organismului nu apar imediat (ca în cazul alergiilor); ele pot apărea şi dupa 3 zile sau mai mult. În realitate, reacţia este datorită faptului că anumite alimente pe care organismul nostru nu le tolerează sunt consumate zilnic.
"¢ Datorită intolerantei alimentare pot aparea simptome sau diferite boli.
"¢ Atunci când aveţi o intoleranţă la un aliment, indiferent ce cantitate veţi consuma din acel aliment, efectul va fi acelaşi.
"¢ Mecanismul intoleranţei alimentare nu este bine determinat. Probabil provine de la schimbările imunologice ale organismului.
Starile patologice care se datorează intoleranţei alimentare şi care pot fi ameliorate imediat prin evitarea alimentelor pe care le provoacă sunt multe şi ştiintific demonstrate.
Printre ele amintim:
"¢ Tulburari gastrice (colita, gastrita, ulcer, etc)
"¢ Manifestari dermatologice (eczema, psoriazis, acnee, dermatite etc)
"¢ Tulburari de metabolism (diabet etc)
"¢ Alergii (rinita alergica, astm etc)
"¢ Dureri de cap
"¢ Dureri musculare şi osoase
"¢ Stres si surmenaj
"¢ Atacuri de panica

Obezitatea şi intoleranţa alimentară
Înainte ca o persoană să urmeze o dietă propusă de un nutriţionist, normal ar fi, ca să i se recomande un test de intoleranţe alimentare.
Acest lucru este logic dacă ne gândim că alimentele care nu îngraşă în general (fructele, legumele, tonul, carnea de pui etc) nu se metabolizează corect şi, ca urmare, organismul se blochează. Pentru a ne ajuta organismul să nu mai fie ţinut sub stress din cauza a ceea ce mâncăm, e benefic şi recomandat un test de intoleranţe alimentare.
Testul de intoleranţe alimentare arată care alimente trebuie evitate pe o anumită perioadă de timp, în funcţie de intoleranţele găsite prin testare.

-*


(*modificat de admin)
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.