Terapia psihanalitica Cura psihanalitica Nevroza

27-06-2012
freeway
Nu este medic/terapeut
freeway
In urma cu aproximativ 2 ani de zile, dupa o perioada lunga de timp in care am consumat zeci de substante in cantitati enorme, am avut parte de un episod care avea sa-mi schimbe viata complet.La un an dupa acest episod in care singurul parinte prezent in casa, ma privea cum ma degradez si in loc sa ma indemne si indrume catre 'ajutor' acesta alegand sa nege existenta unei probleme, ba chiar sa o amplifice, dar asta este o alta poveste.

Dupa un an de agonie si confuzie totala, in pofida tuturor piedicilor, am decis sa iau initiativa, moment in care m.am convins ca sunt probleme si singur nu le pot rezolva, fapt pt care am parasit 'casa parinteasca' m.am mutat singur in Bucuresti unde am cautat ajutor de specialitate.

Intamplator primul specialist la care am apelat, fost profesor mai exact profesoara sa fie de specialitate psihanalist, asta fiind introducerea mea in terapia psihanalitica.Astazi dupa un an de zile de la 'initiere' schimbarile sunt de nerecunoscut (in bine) dar nu suficiente pt a putea spune ca durerea a trecut, acest proces fiind de lunga durata dar cu caracteristici pe care eu le imbratisez si le doream inca de la inceput, cum ar fii vindecarea fara medicamente care nu vindeca defapt ci mascheaza pe moment, fara terapii comportamentaliste care inlocuiesc defapt un simptom cu un altul mai putin sau mai mult deranjant.(evident sunt un sustinator al acestei practici, nu ca altele nu ar da rezultate, doar ca asta simt eu ca se potriveste cel mai bine in cazul meu)

Dupa toata povestea asta plictisitoare si de neinteles, as fii bucuros daca as avea ocazia sa vb cu cineva care a trecut sau care trece prin acelasi proces, care a trait sau care traieste starile bizare ce au loc in timpul terapiei.


Numai bine,
Alex
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul