Tensiune mica, cat de grav poate fi? | Forumul Medical ROmedic

Tensiune mica, cat de grav poate fi?

01-06-2006
Ankh
Nu este medic/terapeut
Ankh
Buna ziua! Am 21 de ani si mi s-a luat tensiunea recent si era 116 mmHg cu 55 mmHg. Cat de grav este?Mentionez ca am slabiciuni si mi se face rau din aceasta cauza cam in fiecare zi in aceasta perioada a anului.(problemele le am de cam 2 ani) Medicamente nu am luat caci ma simt mai bine daca beau cafea. Am facut si o analiza a batailor inimii si mi s-a detectat frecventa de 76 bat/minut, cu maximul de 86 bat/minut si minumul de 36 / bat/minut. Credeti ca ar trebui sa consult un medic sau nu este neaparat necesar tratament medicamentos?
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
02-06-2006, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
In momentele in care va simteati bine v-ati luat vreodata tensiunea? Daca nu, nu puteti sa fiti sigur ca tensiunea este sursa acestor stari de slabiciune. Poate ca si atunci aveati aceeasi tensiune. Sunt oameni care se simt bine si la 90 cu 50 mmHg. Frecventa cardiaca este normala.
Oricum, temperaturile de peste 30 de grade predispun la scaderea tensiunii arteriale prin deshidratare si vasodilatatie. Lucrul pe care-l puteti face este sa beti cel putin 2l de apa/zi si sa mancati mai sarat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: