Tendon rupt la un deget-operatie sau atela

26-09-2012
mariabucuresti
Nu este medic/terapeut
mariabucuresti
Buna ziua,

Mi-am rupt un tendon la un deget acum aproape doua luni. Medicul pe care l-am consultat mi-a propus o atela de plastic. Din pacate aceasta nu isi face treaba si consultand recent alti doi medici mi s-a spus ca 1-trebuie operatie si 2-sa continui cu atela.
Intrebarea mea este: credeti ca operatia ar fi solutia? Intreb pentru ca mi s-au dat informatii contradictorii si nu mai stiu ce sa cred.
4 comentarii
0
26-09-2012, ora 21:51
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Care este diagnosticul? De obicei, atela se recomanda timp de 6 saptamani permanent si inca 2 saptamani noaptea, pentru cazurile recente, pana in 4 saptamani, fara plaga si fara sau cu fractura minima falangiana, de mallet finger (ruptura aponevrozei extensoare la nivelul articulatiei interfalangiene distale) ; in cazul asocierii unei plagi sau fracturi importante falangiene ( in traumatismele mainii, este corect sa se faca si examen radiologic), se recomanda de la inceput interventie chirurgicala. Pentru alte leziuni tendinoase, se recomanda tratament chirurgical; numai bine
0
05-02-2013, ora 14:42
DOVI
Nu este medic/terapeut
DOVI
Cum a-ti rezolvat problema dv.? am si eu aceasi treaba cu tendonul degetului inelar si nu doresc sa fac operatie, se inbilnavesc altii de la injectii, dar de la operatie.
0
05-02-2013, ora 17:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Decizia trebuie luata dupa o examinare clinica la specialistul in Chirurgia mainii (chirurg plastician).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-02-2013, ora 10:41
DOVI
Nu este medic/terapeut
DOVI
Am mers la ortopedie si mi-au recomandat intreventie chirurgicala sau infiltratii cu ozon pentru recuperare partiala, numai ca nu aratau prea bine nici una dintre sectiile vizitate asa ca ce incredere sa am.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul