Tendinita osteita pubica pubalgie?

12-02-2013
livium31
Nu este medic/terapeut
livium31
Buna ziua,

Numele meu este Liviu, am 28 de ani si sunt din Timisoara. Ma intreb daca as putea primi ajutor de la dumneavoastra in urmatoarea problema:
De aproximativ un an am o durere in partea stanga a zonei pubiene in regiunea in care tendoanele muschilor aductori se ataseaza de simfiza pubica. Am fost la doi medici ortopezi, primul a pus un diagnostic de tendinita la aductori si mi-a administrat o infiltratie (diprophos), iar cel de-al doilea a spus ceva de pubalgie atletica (specifica sportivilor) si mi-a recomandat 6 saptamani de repaus sportiv. Nici un tratament din cele doua nu a dat rezultate pe termen lung. Nu am dureri foarte mari, dar ma jeneaza si ma impiedica sa joc fotbal la capacitatea normala. Durerile aproape dispar dupa o perioada lunga de repaus sportiv, dar reapar in momentul in care fortez mai mult zona respectiva. Specific ca nu sunt sportiv de performanta, practic fotbalul de mic copil, dar la nivel de amatori (asa ca ma intreb daca un fotbalist amator poate suferi de pubalgie sportiva/hernia sportivilor??).
Din cercetarile mele pe internet, ar putea fi vorba de urmatoarele afectiuni: tendinita, tendinoza, osteita pubica, publgie atletica. Dar nu stiu cine anume ar putea pune un diagnostic clar (incep sa cred ca fiecare medic pune un diagnostic diferit). La ce medic ar trebui sa merg pentru un diagnostic clar? Ar putea fi ceva de natura infectioasa, sa-mi fac astfel de analize?

Va multumesc!
1 comentarii
0
12-02-2013, ora 17:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate este vorba despre o tendinopatie de supra-solicitare sportiva.
Prin urmare, singura solutie logica, posibila si imaginabila consta in evitarea activitatii sportive care va produce suferinta.
Nu cred ca va ajuta analizele, nu poate fi vorba despre altceva cata vreme suferinta este legata strict de solicitarea sportiva.
Cred ca este in avantajul sanatatii d-voastra sa opriti la timp foot-ball-ul, pana nu veti avea articulatiile distruse (este un sport teribil de agresiv pentru aparatul locomotor, respectiv pentru membrul inferior).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul