Taietura la degetul aratator

24-07-2008
ionut2008
Nu este medic/terapeut
ionut2008
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in legatura cu degetul aratator de la mana dreapta; acum 6 zile mai precis sambata seara 19. 07. 2008 seara am fost la un chef si sa intamplat ceva necorespunzator acol, astfel incat am iesit cu o taietura la degetul aratator si la cel mare adica al treilea deget de la mana dreapta, cel dintre inelar si aratator; mentionez ca taietura la degetul mare este in partea de sus a degetului exact langa pumn adica la baza degetului si merge pana aproape de palma spre degetul aratator, iar taietura la degetul aratator este doar lateral catre degetul mare in diagonala de la baza degetului ( in diagonala cum am precizat ) spre prima incheietura adica unde se indoaie prima data degetul aratator; astfel aleganduma cu 5 copci la degetul mare iar cu 3 copci in cel aratator... totul a fost inspre bine avand in vedere ca prima zi dupa ce mia pus copcile eram umflat tare iar acuma s-a dezumflat degetul mare in pot misca destul de bine ma cam doare dar merge... iar cel aratator e inca destul de umflat si cand ma ating pe degetele astea doua pe cel mare simt ca ma ating iar pe cel aratator il simt parca ar fi umflat tare asa ca si de piatra si amortzit.. ( nush domnii doctorii poate inteleg exact cum il simt ) sau cand vreau sa fug sau sa vad alta miscare brusca si se misca il simt parca e amortzit sau nu ar fi al meu :(((, mentionez ca de indoit pot sa le indoi pe amandoua dar cel aratator doar de la baza de la misloc nu si daca il fortez simt ca ma doare tare. As vrea sa stiu daca se desumfla degetul si revine la normal sau e din cauza copcilor pana scot firele sau sa intamplat altceva sa rupt cv muschi sau tendon si din cauza aceea e amortit sau isi revine la normal ? :((( Luni merg la medic sami scoata copcile.. dar vreau sa stiu si eu un sfat pana atunci daca se poate sau poate de la lovitura pana isi revine.. trebuie sa astept mai mult timp e prea putin in 6 zile sa isi revina ?

Cu stima, Ionut
1 comentarii
0
24-07-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua, Faptul ca simtiti amortela, furnicaturi sau alte senzatii stranii este din cauza leziunii nervului. Nervii lezati pot creste cam cu viteza cu care creste firul de par, ca sa ajunga iar pana la capatul degetului. Foarte probabil ca tendonul nu are nimic, altfel nu ar fi cusut doar pielea deasupra, si sa lase tendonul inauntru taiat.

Probabil ca ati fost cusut la urgenta. Faceti si un consult la chirurgie plastica, ei se ocupa cu probleme de tendoane si nervi.

Starea trebuie sa se imbunatateasca ! Daca vedeti agravare (durere tot mai mare, degetul se face rosu si umflat, sau vanat, sau altceva, mergeti bineinteles la urgente, nu asteptati pana luni!

Luati ceva pentru durere. Dupa ce rana se inchide, Milgamma (2 sau 3 pe zi) ajuta nervul sa creasca mai bine.

Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul