Tahicardie vindecata

08-12-2007
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Am 27 de ani, am suferit de tahicardie paroxistica supraventriculara timp de 8 ani si m-am vindecat in urma interventiei numita ablatie prin radiofrecventa. Ramane de vazut in perioada urmatoare daca vindecarea este completa, dar medicul mi-a spus ca sansele sunt de 99.99% (testele facute au iesit foarte bine), insa asta este, trebuie totusi sa asteptam o perioada inainte de a fi siguri 100%. Multumesc medicilor de la spitalul Floreasca - Bucuresti care mi-au redat o viata normala, multumesc din suflet dr Radu Vatasescu, si nu in ultimul rand Dr Iorgulescu Corneliu, sunt adevarati profesionisti si inainte de toate niste oameni extraordinari. SANATATE!
64 comentarii 12 3 Înainte ›
0
09-01-2008, ora 00:00
liliana david 47
Nu este medic/terapeut
liliana david 47
mi/ai promis ca/ mi spui ce inseamna ablatia.ma bucur mult pentru tine.iti doresc numai bine.eu sunt tot in aceleasi crize.nu/mi trec deloc.cat ai stat in spital? te rog sa/mi raspunzi.iti multumesc.lili david 47
0
10-01-2008, ora 00:00
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Ablatia inseamna blocarea circuitelor anormale de la nivelul inimii care iti provoaca aceste crize. Interventia consta in urmatoarele: mai intai se efectueaza studiul electrofiziologic pt a localiza exact aceste circuite. Pt asta mi-au introdus prin zona gatului, pe vene pana la inima niste fire (cu anestezie locala), si mi-au provocat starea de tahicardie pt ca doar asa se pot localiza acele circuite. Totul este insa sub control 100%, cand vor sa opreasca criza o opresc imediat, nu este nici un risc. Daca localizarea este exacta, se trece la ablatie. Pt ablatie se introduc cateterele (tot niste fire) pe vena femurala - pe la incheietura piciorului drept - tot pana la inima, si blocheaza acele circuite anormale. Interventia dureaza cam 60-90 minute, depinde de la caz la caz, cu anestezie locala, nu e deloc dureroasa, nu simti cine stie ce, e neplacut pt ca iti induce starea de tahicardie dar asta e, stii foarte bine cum e, macar acum e sub control, am simtit si cand au intrat in inima mea (pt ca acele cetetere ajung in interiorul inimii) dar nu trebuie sa te sperie deloc acest lucru, nu e dureros si nici riscant, totul e ca medicul sa fie bun, am mai simtit cateterele cum avansau pe vene dar f putin, in principal e mai mare teama...Mie mi-a fost foarte teama, dar doctorii m-au incurajat mult, acum la final iti pot spune ca a meritat din plin sa o fac, nu este o interventie grea, in spital stai doar pana a doua zi, nu trebuie sa te menajezi apoi, doctorul mi-a zis sa fac efort, si tot ce nu aveam voie pana atunci ca sa vedem daca mai apare. A trecut mai bine de o luna si nu am mai avut nimic( desi am baut cafea, am facut efort, am stat nedormita, etc), aproape ca nu imi vine sa cred ca am scapat definitiv...Deci nu mai sta pe ganduri, nu este greu si nici riscant, asa cum ma speriasem eu inainte...Daca ai orice alte intrebari te rog sa scrii...iti raspund cu placere, stiu cum e.. Curaj, ca o sa fie foarte bine! Multa sanatate!
0
14-01-2008, ora 00:00
alynd
Nu este medic/terapeut
alynd
Ma numesc Alin si mi-au spus medicii ca am un pic de PR scurt (sindrom LGL). As vrea sa-mi spus care erau manifestarile in cazul tahicardiei la tine. Eu am o durere in zona stanga a pieptului, dar doctorii spun ca nu este din cauza afeciunii la inima. Stiu ca nu esti medic, dar as dori sa aflu parere ta si daca ai avut si tu astfel de dureri. Merci si sanatate!
0
14-01-2008, ora 00:00
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Buna Alin! Nu cred ca este vorba de acelasi lucru, tahicardia se manifesta prin accelerarea batailor inimii, insa exagerata nu in limite normale. Inima mea incepea brusc sa bata foarte foarte tare, aveam 200 batai pe minut, criza asta poate tine chiar foarte mult (eu ajungeam la urgente) sau inima isi revine brusc la normal dupa o perioada. Dureri in piept nu aveam deloc, dar din cate stiu pot aparea insa oricum insotite de aceste batai f rapide. Asa ca probabil au dreptate medicii, insa nu te lasa, cere mai multe pareri. Sper ca ti-am fost de ajutor. Sanatate!
0
18-01-2008, ora 00:00
nickrick
Nu este medic/terapeut
nickrick
Buna! Sunt Nicol si vreau sa va spun ca anul trecut in noiembrie am facut ablatie la municipal la si. nu mi-a reusit. Sunt diagnosticata cu TPSV. Mi s-a explicat ca am 2 tahicardii. Pe una au reusit sa o rezolve, iar a doua nu s-a produs in 2 ore cat au incercat s-o faca sa raspunda la stimuli. Din cate se pare nici pe prima si nici pe a doua nu au rezolvat-o. La o luna de la ablatie am facut o criza puternica si a trebuit sa ajung la urgenta.
In martie am programata o a doua interventie. Sa vad la asta ce iese.

Poate stie altcineva o alta solutie, o alta parere.
multumesc
0
20-01-2008, ora 00:00
danna23
Nu este medic/terapeut
danna23
Buna! Si eu am suferit o inteventie de tip ablatie in urma cu 2 ani si jumatate si peste 3 zile merg la un nou control, sper sa fie totul in regula. Am suferit de tahicardie de la 18 ani, am luat o perioada de timp medicamente, dar nici asta nu era viata, cu medicamente in permanenta. Am inteles ca daca nu as fi mers sa imi fac ablatie, inima ar fi avut foarte mult de suferit din cauza crizelor repetate de tahicardie. Ii sfatuiesc pe toti cei care au indoieli, sa mearga la medic si sa isi faca ablatie. Eu sunt din Timisoara si am facut interventia aici. In cei doi ani care au trecut nu am mai avut probleme, doar ca in ultima perioada, probabil din cauza programului solicitant de la serviciu si din cauza oboselii, am inceput sa am din nou simptome asemanatoare, doar ca nu dureaza decat putin timp, sper sa fie totul in regula. Toate cele bune si va tin la curent!
0
21-01-2008, ora 00:00
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
NICOL, imi pare foarte rau sa aud ca nu a reusit...insa stiu ca ablatia este cam singura sansa de vindecare completa...medicamentele nu. Din cate am inteles de la medici, si eu am avut tot 2 tahicardii, au reusit insa sa le stopeze. Stiu ca este foarte important ca medicul sa aiba multa experienta pe asa ceva...oricum trebuie sa incerci din nou, de multe ori reuseste foarte bine la a doua interventie. Multa bafta, sa auzim de bine dupa ablatie.
DANNA, multa sanatate si tie si.bafta! Mie mi s-a spus ca o ablatie reusita inseamna vindecare pt tot restul vietii, deci poate ca nu e tahicardie din nou.
0
21-01-2008, ora 00:00
nickrick
Nu este medic/terapeut
nickrick
Buna Cris, sunt Nicol
Cris as vrea sa-mi spui mai mult despre operatia ta. Nu stiu poate sa vad daca am sanse de reusita. Vreau sa spun ca operatia de ablatie pe care am facut-o in noiembrie mi-a facut-o un doctor francez de la cel mai mare spital din Paris si a fost asistat de doctorul Siliste Calin. In timpul operatiei vb cu doctorul ca nu a mai intalnit tahicardie ca a mea. Diagnosticul meu este:TAHICARDIE SUPRAVENTRICULARA CU COMPLEXE INGUSTE, PROBABIL ATRIOVENTRICULARA ORTODOMICA. Vreau sa stiu daca si tu ai avut acelasi diagnostic sau cel putin la tine cum se manifesta. La penultima criza, cea dinainte de operatie au vrut sa recurga la defibrilator pentru a ma scoate din criza, dar am avut noroc. Am iesit singura pana la urma.
Problema e ca nu cunosc alti doctori ca as mai vrea o parere.
0
22-01-2008, ora 00:00
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
La mine diagnosticul a fost tahicardie reintranta atrioventriculara nodala. Nu cred ca este acelasi lucru, interventia a decurs fara probleme, doar ca au fost 2 circuite anormale pe care le-au localizat si le-au blocat. Medicul care m-a operat este destul de tanar, insa stiu ca este foarte bun, dar sta in Spania, e la spitalul din Barcelona, si vine aici rar, sta 2 zile la Floreasca cat face operatiile pe care i le programeaza doctorul care il asista si pleaca iar. Stiu insa ca foarte bun este si dr Radu Ciudin de la Fundeni pe care il gasesti si la clinica privata Diagnosis. Cu siguranta medicul care ti-a facut ablatia este foarte bun, dar poate ca nu ar strica sa mai ceri o parere. De obicei eu ieseam din crize singura, insa in ultima perioada nu prea...asa ca ajungeam la urgenta, pt ca imi era teama...dar acolo ieseam imediat cu injectie cu Fosfobion. Aveam cam 200 batai pe minut...Trebuie sa ai incredere, medicina a avansat mult, cu siguranta te vei vindeca pana la urma. Daca ar fi fost in zadar nu te mai programau pt a doua interventie.
0
13-02-2008, ora 00:00
jimisv
Nu este medic/terapeut
jimisv
Va salut.Am 38 ani si am fost diagnosticat astazi cuTPSV PR scurt.Medicul mi-a prescris Isoptin, Simvacard, Calmogen.Imi recomanda internare la o clinica de cardiologie pt.apreciere radioablatie.Unde ma sfatuiti sa ma duc?In ce consta aceasta interventie?Ce riscuri impune?Cat costa?
Va rog sa ma ajutati cu informatii.Sunt demoralizat complet.Am aceste simptome de mai bine de 15 ani, care acum se indesesc si se maresc ca si timp.Cand apar, apar prea des, cand nu, ma mai lasa in pace si iar apar.La electrocardiograma nu am putut sa le prind.Se opreau cand ma asezam pe pat si pana se descurca asistenta cu un aparat vechi.
0
13-02-2008, ora 00:00
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Nu cred ca e acelasi lucru cu ce am avut eu, dar daca esti din Bucuresti te poti duce la Fundeni la dr Radu Ciudin, sau il gasesti si la clinica privata Diagnosis. Daca iti spune ca trebuie sa iti faca ablatia prin radiofrecventa, sa stii ca nu este ceva de speriat aceasta interventie si sansele de vindecare sunt foarte mari. Eu am facut-o si nu mai am nici o problema. In ce consta am scris mai sus, in mesajul postat pe 10 ianuarie. Riscurile sunt in limite normale ca la orice operatie dar iti va explica medicul. Daca o faci la un spital de stat nu costa nimic daca aduci adeverinta de salariat. Nu trebuie sa te sperie, e o sansa reala de vindecare, interventia nu e ceva nou, se face cam de 20 de ani...e bine ca se poate face ceva. Curaj si...multa sanatate!
0
14-02-2008, ora 00:00
jimisv
Nu este medic/terapeut
jimisv
Multumesc pentru raspuns, Cris!Eu sunt din suceava.medicul mi_a recomandat sa merg la timisoara sau Tg mures in rest nu face recomandari.Ma voi hotari si voi lua o decizie unde si cand voi merge, oricum trebuie sa o fac, ca nu este alt leac.
Multa sanatate!
0
19-02-2008, ora 00:00
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
Sal Cris, am 27 ani si am fost diagnosticata cu TPSV ( SINDROM WPW), mi s-a facut studiul si a fost localizat fascicolul in ventricol, am facut si ablatia dar nu a reusit din prima.
Am mai prins putin curaj citind ca tie ti-a reusit. Ma bucur asa de mult pentru tine!!
Sper din suflet sa reuseasca de asta data, pe mine m-au speriat unii care povestesc ca le-au pus stimulator dupa interventie, asta inseamna ca ceva rau s-a intamplat. mi-e asa de frica!
0
19-02-2008, ora 00:00
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
Ceau jimisv!, eu ati recomand sa mergi la TG Mures este cel mai bun mai bun decat la Timisoara.Uite eu sunt de langa Timisoara si mi s-a recomandat Tg Mures ( doctorii sunt mult mai buni)
0
20-02-2008, ora 00:00
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Buna hardutza, imi pare foarte rau sa aud ca nu a reusit prima data...dar din cate stiu se mai intampla, insa in principal la a doua reuseste...mie mi-a zis doctorul imediat dupa interventie ca a reusit in proportie de 99.99%...pt ca 100% nu se poate spune imediat...si chiar nu am mai avut nimic de atunci. Si mie mi-a fost foarte frica...dar trebuie sa ai curaj, mai ales ca ai mai facut-o o data si acum stii cum e. Cat priveste stimulatorul, nu cred ca trebuie sa te sperii, depinde ce tip de tahicardie au avut, unde este localizat circuitul aberant, tu daca nu ai avut alte complicatii prima data nu o sa ai nici acum...si oricum depinde foarte mult de medic. O sa vezi, dupa ce reuseste te simti alt om...trebuie sa ai incredere. Multa bafta! Sa auzim de bine! :)
0
20-02-2008, ora 00:00
jimisv
Nu este medic/terapeut
jimisv
Multumesc mult hardutza pentru recomandare, poti sa-mi recomanzi cel mai bun doctor?Daca ai fost pe acolo cred ca ai auzit care e.Eventual un telefon al medicului?Te rog!
Bafta!!!
0
24-02-2008, ora 00:00
gigel70
Nu este medic/terapeut
gigel70
salut Cris8 si felicitari pt. reusita ta !!! Spre rusinea mea abia astazi am auzit de acest tratament de ablatie prin radiofrecventa. Am 38 ani sunt din Bucuresti si am fost internat in spital in iulie 2005 in urma unei crize (fibrilatie atriala paroxistica) fiind depistat cu prolaps de valva mitrala si avand sindrom WPW in observatie eu stiindu-ma de mic copil suferind de suflu sistolic. De atunci folosesc tratament medicamentos pe baza de Propafenon AL 150 cate o pastila dupa fiecare masa (3/zi).Doctorul mi-a spus ca am o valva marita ceea ce sa vazut la ecografia inimii si ca nu ar fi nevoie de o interventie anume pt. a remedia situatia mea atata timp cat fibrilatia mea nu a mai revenit in urma tratamentului medicamentos DAR medicamentele trebuie sa le iau toata viata si sunt destul de tanar acum pt. o eventuala interventie... zic eu!!! Mentionez ca dupa o zi de munca mai incarcata seara am semne pe care si tu le stii de inceput de fibrilatie chiar daca am luat pastila. Mi-ar ajuta si mie o astel de interventie, cu cine sa ma consult as dori o a doua opinie.???. Multumesc frumos anticipat, astept raspuns!!!
0
24-02-2008, ora 00:00
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
Salut Gigel eu nu ati recomand sa ramai pe tratament medicamentos toata viata ptr ca medicamentele antiaritmice au contraindicati si strica pe alta parte.Am cunoscut o persoana care a luat mult timp medicamente si cand ne-am intalnit la ablatie a zis ca i sa dus vederea si are ceva la ficat.Cel mai bine ar fi sa faci ablatia, adica interventia.Eu am 27 ani iar dr meu a zis ca e pacat sa raman pe medicamente de la varsta asta mai ales ca au anumite efecte adverse.Am facut o data ablatia nu mi-a reusit din prima dar am programare in aprilie ptr o noua interventie.Dar dc mie nu mi-a reusit din prima este ptr ca la mine e mai ascuns fasciculul, asta nu inseamna ca si la tine trebuie sa fie la fel.Cea mai buna echipa de medici de la Tg Mure sunt Sorin Micu si Dan Dobrean. Ai recomand cu toata caldura. Toate interventiile care ei le-au facut cat am stat eu in spital au reusit, e la mine a fost mai complicat dar am incredere ca acum totul va fi bine.
0
25-02-2008, ora 00:00
gigel70
Nu este medic/terapeut
gigel70
Multumesc pt raspuns si incurajari hardutza! Sper sa ajung cat mai curand la Tg Mures sau daca nu la spitalul Floreasca ca sunt din Bucuresti si stii cum e cu serviciul in ziua de azi. Imi poti da un numar de telefon de la doctorii care te-au operat pe tine? Bafta si tie in aprilie iti doresc multa sanatate!!!
0
26-02-2008, ora 00:00
nickrick
Nu este medic/terapeut
nickrick
hardutza, te rog sa imi spui care e diagnosticul tau. nu stiu daca ai citit mai sus, dar eu am suferit o interventie anul trecut care nu mi-a reusit si urmeaza sa fac a doua ablatie saptamana viitoare, pe 4 martie. vroiam sa stiu daca avem acelasi diagnostic.
mersi si astept raspunsul tau
nickrick
0
27-02-2008, ora 00:00
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
Buna Nicol, prima interventie pe care am facut-o a fost in 4.02.2008 la Tg Mures. Nu a reusit calea fiind mai ascunsa. Dupa studiul electrofiziologic mi-au pus diagnosticul tahicardie paroxistica recurenta atrioventriculara ortodomica( w.p.w) cu cale accesorie in ventriculul stang.Eu am pe 7 aprilie urmatoarea ablatie tot la TG Mures.Tti doresc multa bafta!!!!! si sa-mi dai de veste dupa sa stiu cum esti!!!
0
28-02-2008, ora 00:00
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
Merci Criss de incurajare, sper sa ai dreptate!!!
0
07-03-2008, ora 00:00
nickrick
Nu este medic/terapeut
nickrick
Buna din nou! Sunt Nicol si nici nu stiu cum sa incep pt ca cu vreau sa descurajez pe nimeni. Vestea proasta e ca nu mi-a reusit nici de data asta. Interventia a durat 4 ore si jumatate dar n-a putut sa faca nimic deoarece tahicardiile (eu am 2) se produceau simultan asa ca a decis sa renunte.
Cam atat vroiam sa va spun. Poate o sa vna si momenttul in care sa spun si eu gata am scapat, m-am vindecat.dar cred ca mai am pana acolo.
SANATATE LA TOTI!
0
08-03-2008, ora 00:00
nickrick
Nu este medic/terapeut
nickrick
Draga cris as dori daca se poate sa imi dai o adresa de mail pentru a vorbi mai multe detalii. am cautat o cale de a-ti scrie dar din pacate nu am gasit o cale directa.

mersi
Nicol
0
08-03-2008, ora 00:00
cristina84
Nu este medic/terapeut
cristina84
buna cris.sunt cristina si vreau sa imi spuni cam care sunt preturile pt ablatie?sotul meu are programare pe 14 apr la timisoara si nu vrem sa mergem si sa stricam piata.e dureroasa interventia?sotul meu e mort de frica.astept raspuns.mersi
0
10-03-2008, ora 00:00
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Buna,
Nicol imi pare foarte rau pt ce s-a intamplat, poti sa imi scrii -*
Cristina84, scrie-mi si tu la aceasta adresa si vorbim.
Sanatate tuturor!





(*modificat de administrator)
0
15-03-2008, ora 00:00
smariansilviu
Nu este medic/terapeut
smariansilviu
si eu vreau sa aflu cam cat costa o astfel de operatie ( ablatie), si pt. cei care au facut daca pot sa imi recomande un doctor bun in bucuresti, eu am tot o tahicardie, ( tahicardie paroxistica supraventriculara (TPSV)), va rog cine ma poate ajuta, m am saturat sa iau in fiecare zi un pumn de pastile si pe deasupra sunt si scumpe si nu prea se gasesc.
please help
multumesc
-*


(*modificat de administrator)
0
17-03-2008, ora 00:00
ciobo
Nu este medic/terapeut
ciobo
buna, va rog frumos sa-mi spuneti unde fac dr. sorin micu sau dan dobrean ablatiile?in spitalul judetean tg mures sau in alta parte? am sunat la o clinica privata unde am vazut ca lucreaza dr. micu, dar cea de la receptie nu a stiut sa-mi spuna nimic. daca mi-ar spune cineva si cam cat ar costa.ar fi grozav! sau alt medic din tg mures, dar mi-ar fi intr-adevar folositor daca as stii locatia concreta, spitalul sau clinica, ca sa stiu unde sa ma duc. multumesc mult
0
20-03-2008, ora 00:00
tzutzurel
Nu este medic/terapeut
tzutzurel
Buna...am 15 ani...eu am tot TPSV(tahicardie paroxistica supraventriculara).am inceput sa am acele crize de vreo 4 ani...si pur si simplu numai suport...imi este foarte greu...cel putin eo copil fiind...mentionez ca nu mananc ciocolata..nu beau cafea...nu fumez...nu nimic...de cand mi sa zis ca si aceste lucruri imi pot provoca aceste crize...dar ele apar si fara motiv...de cand TPSV...pur si simplu imi este frica sa plec...sa dau un exemplu..(..anul acesta trebuia sa plec in Croatia cu tabara..in fine..eu nu am putut sa merg din cauza fricii...sa nu imi inceapa aceasta criza tocmai acolo..unde nu stiu pe nimeni...asta intamplandumi-se vara trecuta cand am fost plecata in Egipt si mi-a inceput criza..si pur si simplu nu stiam ce este de facut...stateam in pat si tremuram de frica..neavandui pe parinti cu mine...)...a fost tata plecat prin toate tarile sa'mi gaseasa un medicament ceva care sa mi se poata administra in cazul unei crize...car la mine pur si simplu nu au efect...am iesit si cu Soc electric.ma rog...in concluzie...ma poate ajuta si pe mine cineva sa imi explice totusi despre ce este vorba in aceasta operatie sau ce este numita "ablatie"??Va rog mult!
0
21-03-2008, ora 00:00
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Buna tzutzurel,
Imi este foarte cunoscut ceea ce spui...la fel pateam si eu...citeste mesajul postat de mine mai sus, pe data de 10.01.2008, am explicat acolo in ce consta ablatia. Si pe mine ma apuca criza fara motiv, oricand...mai des sau mai rar, nu aveau nici o logica. Mi-a pornit si la nunta mea, am ajuns la spital imbracata in mireasa...nu a fost prea placut. Prima criza am avut-o la 18 ani...si acum am 27. Si totusi m-am vindecat...nici nu imi vine sa cred. Vezi ca mai sus am lasat si o adresa de mail, poti sa imi scrii, iti raspund cu placere. Sanatate multa!
PS: Cand intri in criza de tahicardie incearca sa stai cat mai linistita ca sa iti revii mai repede, nu te panica, e foarte important.
Adaugă un comentariu / răspuns
64 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: