Tuse productiva

16-05-2010
bicori
Nu este medic/terapeut
bicori
buna seara, am o fetita de 3 ani si 8 luni si de aproximat 1 luna facem tratament de raceala, acum facem aerosoli cu adrenalina 1 ml si 2 ml apa distilata si de cand facem tuseste mai mult, oare sa-i faca rau aerosoli? mai punem in nas pivalone si luam zyrtec 5 picaturi pe zi deorece era ragusita si o gadila in gat. va rog sa-mi spune-ti daca sa-i mai fac sau nu aerosoli?
19 comentarii
0
17-05-2010, ora 11:11
mamasebi
Nu este medic/terapeut
mamasebi
buna ziua
Este bine ca tuseste. Ii ajuta aerosolii sa elimine infectia.
0
23-05-2010, ora 09:08
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Aerosolii pot accentua tranzitor tusea, insa sunt utili in marea majoritate a cazurilor. Se poate adauga si dexametazona 1/3 fiola in aparatul de aerosoli pentru reducerea inflamatiei bronsice.
0
22-07-2010, ora 16:41
simonachiriac
Nu este medic/terapeut
simonachiriac
Buna ziua!

Am un baietel de aproape 5 ani.acum in plina vara tuseste.o tuse umeda/productiva, se aude acea flegma in gatul lui...din pacate nu vrea/nu stie s-o scuipe. Are de acum o luna de cand tuseste.nu tot timpul, dar de vreo 3-4 ori/zi tot tuseste. Prima data i-am luat Prospan sirop, apoi sirop patlagina, degeaba.De ieri ii curge si nasucul...Ce ma sfatuiti? Avem aparat aerosoli, dar nu l-am folosit in acest caz, avem si batista bebelusului. Cu ce as putea sa-i fac aerosoli? Ce sa-i pun in nasuc? Ma gandeam sa incerc Bronchicum elixir, sirop muguri brad sau pin, nu stiu ce sa fac...nu as merge "din aproape in aproape"! Mentionez ca nu a facut deloc febra, mananca, se joaca, polipii i-au fost "topiti" cu aproximativ un an in urma. El zice ca nu-l doare gatul sau altceva...Multumesc anticipat!
0
07-08-2010, ora 06:37
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ar fi util de administrat Erdomed sirop, de facut aerosoli cu ser fiziologic si ACC si, eventual de administrat si Aerius, 5 ml seara, timp de 10 zile.
0
07-08-2010, ora 10:26
simonachiriac
Nu este medic/terapeut
simonachiriac
D-na dr. va multumesc. Vom incerca tratamentul propus de dvs. Nasucul nu i-a curs decat 2 zile (i-am administrat doar ser fiziologic).
Inca o intrebare: urmeaza sa mergem o saptamana de zile la Salina de la Tg.Ocna si in oras, la poalele dealului Magura am inteles ca sunt niste izvoare.unul dintre ele cu apa buna pt. aerosoli pt. afectiuni respiratorii...Credeti ca i-as putea face baiatului aerosoli cu asa ceva? Daca da, cat timp, cati ml si de cate ori/zi?
Va multumesc anticipat si week-end placut va doresc!
0
12-08-2010, ora 16:57
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cura de salina e foarte utila, cam 1-2 ore pe zi, 10 zile iar in aparatul de aerosoli se pun cam 5ml de apa pentru o sedinta care dureaza timp de 5-10 minute pe zi.
0
12-08-2010, ora 17:23
simonachiriac
Nu este medic/terapeut
simonachiriac
D-na dr. va multumesc din suflet! Draguta ca de obicei.da, stiu ca, o cura ar trebui sa fie de 10 zile, dar din pacate nu-mi pot lua atat concediu...sper sa fie ok si 5 zile, cat 1-2 ore/zi...asta e.as putea sa-i fac in completarea celor 5 zile de salina aerosoli cu apa de izvor ca sa fie 10 zile? Sau nu e acelasi lucru...?
Sa va dea D-zeu sanatate pt. ajutorul pe care-l oferiti!
0
26-08-2010, ora 08:32
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
E mai util cu solutie salina intrucat are si sare - clorura de sodiu in compozitie, ceea ce fluidifica secretiile.
0
10-09-2010, ora 06:48
dimache
Nu este medic/terapeut
dimache
Buna dimineata.Doamna doctor, spuneti-mi va rog, este posibil sa-i fac fetitei mele de 7 ani aerosoli cu uleiuri esentiale?Multumesc.
0
13-09-2010, ora 12:21
carmina_doncea
Nu este medic/terapeut
carmina_doncea
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati caci am ajuns la disperare: baietelul meu are 3 ani si 4 luni si din martie 2010 ne tot supara o tuse - 2 saptamani pe luna el tuseste - la inceput este tuse seaca si apoi devine productiva. Am fost cu el la medic si i-a dat de fiecare data siropuri si ii trecea, dar acum de 3 saptamani tuseste - o saptamana a fost seaca si apoi productiva, tuseste saracutul pana vomita. De o saptamana dna doctora a zis sa nu ii mai dam nimic, dar eu sunt disperata ca nu ii trece. Anul trecut a inceput gradinita si de aici complicatiile cu tusea. Ce sa ii mai fac?I-am dat pentru tuse seaca - paxeladin si apoi cand a devenit productiva - eurespal si ambroxol. Numai stiu ce sa ii fac. Ajutat-ma va rog din suflet!
0
13-09-2010, ora 18:28
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
carmina_doncea, ti-am raspuns la celalalt subiect!
0
14-09-2010, ora 09:47
carmina_doncea
Nu este medic/terapeut
carmina_doncea
Buna ziua,

Doamna Doctor, ma ajutati si pe mine cu un sfat?
multumesc frumos
0
29-09-2010, ora 20:56
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca tusea nu este insotita de febra, si ascultator nu are nimic la plamani care sa necesite antibiotic, atunci faceti aerosoli cu Ser fiziologic 3 ml si Dexametazona 1 ml - una doua sedinte pe zi si dati-i Singulair 4 mg pe zi minimum o luna, pentru ca poate fi un sindrom de hiperreactivitate bronsica in urma infectiilor respiratorii repetate.
0
07-11-2011, ora 09:26
carmina_doncea
Nu este medic/terapeut
carmina_doncea
Buna ziua Doamna Doctor,

Am urmat tratament cu singulair 6 luni si tusea se terminase, dar la inceputul lunii octombrie baietelul meu (care acum are 4 ani si 5 luni) a facut rosu in gat si de atunci a ramas cu o tuse seaca foarte scurta dar care persista mai toata ziua la intervale de cateva ore. Simte ca are ceva in gat si nu poate rupe de aceea se forteaza sa tuseasca. Ce ma mai sfatuiti, caci nu mai stiu ce putem face ca sa nu il mai aud tusind. Mentionez ca singulair i-a fost prescris din februarie pana in august cand a si incetat tusea.Va multumesc frumos si astept raspunsul Dumneavoastra cat mai repede.
0
15-11-2011, ora 15:39
danielamirea
Nu este medic/terapeut
danielamirea
PENTRU BICORI: AEROSOLII NU TREBUIE SA DEPASEASCA 5 ZILE. EU I-AM DAT ADRENALINA CU SER FIZIOLOGIC, NU CU APA DISTILATA, SANATATE!
0
20-02-2012, ora 12:03
diana-dydy
Nu este medic/terapeut
diana-dydy
Buna ziua! Am o problema cu fetita de 5 ani care frecvent are tuse productiva.rupe si scuipa deseori secretie chiar galbuie.nu face febra, nu curge nasul dar in special dimineata tuseste de cateva ori si rupe.Pe langa asta in fiecare dimineata stranuta de 3-4 ori ca si cum ar face alergie la ceva. Mi s-a recomandat Singulair 6 luni, credeti ca trebuie sa-i dau?acum i-a pastilute masticabile de Orthomol junior pentru imunitate cate 2 pe zi pentru 2 luni.astept un raspuns.MULTUMESC!
0
29-09-2012, ora 17:26
oanaroxana09
Nu este medic/terapeut
oanaroxana09
buza ziua!!!! am un baietel de 3 ani si zece luni care raceste f des...mai nou raceala e insotita de tuse.pana acum l-am tratat cu flixotide si ventolin(AEROSOLI) dar NU sunt sigur CA ACESTA ESTE TRATAMENTUL CORECT am observat ca se admistreaza acc, dexametazona etc.Imi puteti spune ce sa folosim pt o raceala insotita de o tuse la aparatul de aerosoli? va multumesc enorm
0
03-02-2018, ora 16:39
Emanuela 11
Nu este medic/terapeut
Emanuela 11
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine. Baietelul meu de nici 4 luni a inceput sa tuseasca putin am inceput sa ii fac aerosoli cu respisun, dexametazona si ventolin. Dupa 2 zile mi-a facut rosu in gat. Aluat 7 injectii cu ampicilina si genta si hidrocortizon. Dupa care 3 zile i-am dat Cexyl sirop. Are teren astmatic. Iar inainte cu o luna a fost internat la spital cu insuficienta respiratorie si scizurita. Am terminat tratamentul de 2 zile iar de ieri ii fac aerosoli cu respisun, 2× 5 pic. Xizal si 3×5 pic bronhicum sirop la recomandarea medicului.doar ca nu mi se pare ca e prea bine dar nici nu mai vreau sa il internez la spital cum a cerut doamna doctor. Nu mi se pare necesar sa stea acolo. Are o tuse productiva mi se pare. Nu mai stiu ce sa fac cu el. Va rog sa ma ajutati
0
16-10-2018, ora 22:33
bengescudelia
Nu este medic/terapeut
bengescudelia
Băiețelul meu tușește în timpul și după ce îl fac aerosoli cu respisun nu știu e bine nu e bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Vitamina C previne răceala
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  •