tulburari neurovegetative (rog frumos un medic)

19-12-2009
LINDNER CHRISTIAN
Nu este medic/terapeut
LINDNER CHRISTIAN
am avut de cateva orri niste stari de lesin, imi puteti spune care sunt simptomele tulburarilor neurovegetative??
cu ce se pot trata??/
este o afectare a creierului???
4 comentarii
0
21-12-2009, ora 08:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Tulburările neurovegetative se pot trata în principal cu preparate stenice (fortifiante şi reechilibrante ale sistemului nervos).
Sugestie: O cură cu Sargenor + Sedocalm (administrate conform perospectului aferent lor) vă poate ajuta, însă dvs. nu aveţi un diagnostic cert; consultaţi un medic neurolog pentru un examen şi o diagnoză, ambele cât mai corecte şi apropiate de realitate!
Aţi avut sau aveţi probleme cu glicemia şi tensiunea arterială?

Toate cele bune şi sărbători fericite!

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
01-03-2012, ora 12:02
Ali1990
Nu este medic/terapeut
Ali1990
Dupa o infectie (probabil virala) am ramas cu niste ganglioni mariti, viroza care s-a manifestat printr-o tiroidita subacuta, atacuri de panica, dureri mari de picioare plus furnicaturi, palpitatii ale muschilor, miscari involuntare ale nervilor. mentionez ca toate s-au intimplat eu fiind sub un stres major din cauza unor lucruri care s-au intimplat. sunt 7 luni de atunci si gaanglionii nu s-au retras, am facut analizele la infectioase, si nu iese nimic relevant care ar descrie starea mea. deci se presupune ca pe linga viroza (probabil provocata de CMV la care am iesit igg pozitiva) am facut si o disfunctie autoimuna care se manifesta prin dureri in maini, picioare, genul celor reumatice si/sau ceva de genul oboselii muschilor, aceleasi miscari involuntare ale nervilor, cu diferite localizari, palpitatii, tremur, constipatie cronica, menstruatii prelungite si dureroase, chisturi ovariene. De mentionat ca cu tiroida nu mai sunt probleme, tiroidita fiind o boala care se vindeca de la sine in citeva luni. nu fac febra, si tensiunea este normala cu a fost. nu am tahicardii ca la inceput, dar am stari anxioase care agraveaza durerile de maini si picioare. Am fost internata in sectia urologie crezind ca senzatia de urinara incompleta poate fi de la infectie urinara, nici vorba. mi s-a pus diagnosticul de disfunctie vegetativa. cit am stat sub sedative si calmante, nu prea am simtit dureri.
Analizele ies bune intotdeauna, nici urma de vreo afectiune (doar ganglionii tot aceiasi si predispunerea des la raceli). Spuneti-mi va rog daca este de natura psihologica (nu exclud acest lucru personal) sau ar mai trebui ceva investigatii? momentan mi-am luat un sirop cu passiflora si incerca sa ma calmez, sa nu dau importanta furnicaturilor si miscarilor de nervi care sunt frecvente, in toata ziua.
Va multumesc
mentionez ca sunt fata si am 21 de ani, casatorita.
0
27-03-2012, ora 23:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Ali1990, da, chiar s-ar putea să suferiţi de o distonie neurovegetativă, o distonie ale cărei simptome sunt sau pot fi amplificate şi de nişte conflicte psihologice din mintea dv., conflicte mai mult sau mai puţin conştiente, inconştiente sau subconştiente, care vă determină uneori să vă autosugestionaţi în sens negativ.
Personal, dacă aş fi în locul dv., aş face o cură cu spirulină şi passisclerotin, cu acordul medicului curant, astfel:
1. Spirulină (Spirulina platensis), 1 comprimat de 1000 mg administrat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de micul dejun, masa de prânz şi cină (cina trebuie luată în jurul orei 17-18, pentru că ultimul comprimat de spirulină trebuie administrat înainte de ora 18), timp de 3 luni de zile, consecutiv, în regim zilnic;
2. Passisclerotin, 1 comprimat administrat de 3 ori pe zi, după micul dejun, prânz şi cină, timp de 3 luni de zile, consecutiv, în regim zilnic.

Ganglionii limfatici măriţi în volum mai trebuie investigaţi! Reconsultaţi un medic infecţionist.
_

Ca şi fapt divers, problema suferinţei de orice natură, în lume, a îndurerat şi zbuciumat dintotdeauna conştiinţa omului, în profunzime, indiferent de condiţie socială, naţionalitate, religie, sex şi de alte particularităţi fizico-mentalo-psiho-spiritualo-civice. În ciuda progresului medicinei, bolnavii se înmulţesc şi, mai mult decât atât, apar boli noi, unele incurabile.
Din păcate sau din fericire, pentru unii dintre noi, oamenii, viaţa de pe pământ pare a fi sau este doar o vale a plângerii, o suferinţă continuă. Dar de ce? Există o explicaţie!
Cu răbdare şi în linişte, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe cu privire la cauzele generale ale suferinţei şi la căile prin care se poate ameliora sau trata suferinţa, oricare ar fi ea:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva
_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
20-06-2012, ora 16:24
brain.info
Nu este medic/terapeut
brain.info
Buna ziua! Sunt un tanar de 20 ani, student, nefumator si nu beau alcool. Ultimii 3 ani au fost destul de grei pentru mine, de fapt au fost cei mai grei din viata mea... A fost o perioada in care am fost intins la maxim din punct de vedere psihic, am avut si inca am insomnii. Am trait tot felu de nemultumiri si pierderi in ceea ce priveste viata si scoala. Familia imi este aproape dar intr-un mod in care nu ma ajuta prea mult.
Dpdv al sanatatii nu cred ca stau prea bine.. sunt depresiv, stresat si nu ma pot concentra la facultate, ma simt de multe ori obosit fara motiv, cateodata ametesc, pierd idei, am avut saptamani intregi care le-am stat in casa. Cateodata, de obicei seara, creierul parca imi este strabatut de arce electrice si aud un fel de vajait, nu imi pierd constiinta. In urma cu un an am avut o depresie puternica si am fost stresat foarte tare incat seara cand m-am pus in pat am simtit ca si cum ceva imi umbla in creier, am adormit brusc si m-am trezit a 2-a zi pe la ora 18, am stat treaz vreo 2 ore, in care eram ametit, si m-am pus inapoi la somn pana dimineata, atunci m-am simtit mai bine.
As dori daca se poate sa primesc sfaturile unui specialist!!! Nu vreau sa dau nume sau alte detalii!

Va multumesc anticipat!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • Starea de leșin - cauze, cum o recunoști, sfaturi, tratament
  • Ce se întâmplă atunci când leșinăm? (studiu)
  •