Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea V-a

18-10-2008
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Buna seara,
Ce faceti, cum sunteti?
Azi am fost mai binisor, m-am si odihnit si mi-am facut activitatile obisnuite unei zile de week-end. De dimineata m-a apucase nitel raul, dar m-a imbarbatat sotzul meu si mi-a spus ca ar fi bine sa iau tratamentul asa cum mi l-a prescris doctorul si sa nu mai dau skip la doza de xanax. M-am uitat, tot de dimineata, si eu aveam si o pastila de 0.25 pe care n-am luat-o niciodata dimineata, luam numai doza de seara. Probabil a stiut dr ca sar putea sa-mi fie rau de la schimbarea tratamentului si d'aia mi-a dat doza de benzo si dimineata. So, am luat-o si mi-a fost mai bine.
Pe mine xanaxu ma blegeste, dar nu-mi ia anxietatea provocata de ganduri, respectiv gandurile raman fix la locu' lor si isi fac singurele de cap.Spre seara mi-am ocupat mintea cu treaba la bucatarie si efectiv pot spune ca am avut o seara normala, mai ales ca masa a fost apreciata la superlativ:P
Cata, am si eu crize de fiere si foarte dese in ultimul an. E drept ca nu am urmat nici-un tratament sustinut asa cum mi-a prescris doctorul.
Cam atat despre mine, astept sa vad voi ce mai ziceti.
Va doresc o duminica linistita:)
116 comentarii 12 3 4 Înainte ›
1
18-10-2008, ora 21:18
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
eu bine pe aici, nu pot să ignor un asemenea final la un post aşa că pot şi eu să povestesc... hmmm anxietatea asta... şi eu am tot felul de gânduri, obsesii legate de faptul că mor, ca mor cei din jurul meu. etc. dar mă linişteşte cel mai tare să fiu în braţele bărbatului meu... atunci uit de tot ce e rău, dorm fără nicio problemă şi dacă am coşmaruri ştiu că mă voi trezi şi el este acolo... e ca o minune pentru mine şi mi-e greu de crezut că am trăit atâţia ani fără să-l cunosc... dar poate aşteptarea de atâta vreme a meritat. şi da încă sunt undeva acolo gândurile rele... dar e şi speranţa că va fi totul bine. trebuie să fie aşa...
0
19-10-2008, ora 13:11
daniela_37
Nu este medic/terapeut
daniela_37
Buna fetelor!

Nu ma simt la fel de bine astazi ca si in zilele trecute, nu stiu ce se intampla cu mine. iau in cont. sertralin 100mg si ziprexa 5 mg. de maine reduc doza la ziprexa(2, 5mg) si o sa vedem ce-o sa mai fie. am avut niste stari de nervozitate, si am intrat in panica. starile astea imi vin asa dintr-o data, fara o cauza anume si imi provoaca multa frica. am luat calmante pe baza naturista, dar sant nedumerita! mai are cineva simptome asemanatoare?
0
20-10-2008, ora 08:30
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Mneata tuturor!
Ma bucur ca unii dintre voi sunteti bine si eu ieri am avut o zi mai buna si astazi pare destul de promitatoare.:)Diseara am intalnire cu psihiatra mea si vedem cu ce tratament continuam.
Daniela, poate nu ar fi rau sa-ti faci o programare la dr tau si sa-i explici aceste stari, care in mod normal ar trebui sa te sacaie destul de rar. E drept, OCD nu trece din cate am citit eu, dar cu ajutorul medicatiei si sau terapiei se poate trai destul de normal cu aceasta boala fara sa ne produca disturbance foarte accentuate. By the way, doza de sertralina este inca destul de mica, nu spun eu asta, cauta pe net si vezi ca sunt administrate doze mari pentru tratamentul OCD. Succes si tine-ne la curent!
Pentru fetele din Romania, , marti ora 22 Euforia TV, la Oprah este o emisiune pe aceasta tema: "Cum se trateaza obsessive-compulsive disorder". Ar fi bine sa n-o ratam poate mai invatam cate ceva. Va doresc o saptamana cat mai linistita tuturor.
OCD free:))
0
22-10-2008, ora 16:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Buna tuturor,
Dupa nr de mesaje scrise m-as bucura sa aflu ca toata lumea e bine sau mult mai bine decat saptamana trecuta. Eu trec de la o stare la alta, banuiesc ca de la fevarinul asta si in plus imi este foarte somn. De luni dr mi-a marit doza cu inca 25mg.
Am vazut aseara emisiunea despre OCD, din pacate a avut o tenta destul de comerciala, gata, hop-top cu Exposure and Relapse Prevention, o practici si in 3 zile esti ca nou si am fost destul de dezamagita?!
Va imbratisez si va doresc sa fiti okey:)
0
22-10-2008, ora 16:24
daniela_37
Nu este medic/terapeut
daniela_37
Salutare fetelor!

putina activitate aici pe forum, sunteti toate bine? am citit postarile anterioare si am observat ca multe dintre voi n-ati mai scris de multisor sau chiar deloc. ma sperie gandul ca sant atatea persoane in suferinta, ma refer la TOC si nimeni pana acuma n-a venit cu informatia ca s-a tratat de aceasta boala.Dar sa fim pozitive!
Cata ce mai faci? cum te simti? pe mine ma omoara timpul asta, e ceata afara si frig. Sant putin agitata si ma enervez repede in rest binisor cu gandurile negative!
Ma bucur ca am trecut de hopul cu masina, luna trecuta imi era frica sa conduc ma gandeam tot timpul la accidente facute de mine, am discutat si cu dr. despre asta si mi-a spus ca e din cauza anxietatii. iar acum nu mai am nimic, sunt f. stapana pe mine chiar imi place sa conduc. in decembrie am din nou programare la psihiatru, sper sa nu apara probleme grave pana atunci!
Va doresc o zi buna!
0
23-10-2008, ora 07:17
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Buna fetelor. Ma iertati ca nu am mai scris, sunt mai bine, dar m-am si intors la doza de Xanax de seara de 0.25, Ce sa mai, nu imi convine dar am vb cu doctorul si asa mi-a zis sa fac si am facut si saptamana viitoare ma duc sa vb cu el fata in fata sa vedem ce si cum. Cumva trebuie sa rezolv sa nu il mai iau zic eu.
Intre timp am fost si la terapie, desi imi place doctora si imi ofera niste posibilitati de lupta inca mi se pare asa o lupta imensa ! Mi-a dat si o carte de citit "Psihoterapia Anxietatii" de Irina Holdevici. Acolo nu scrie doar de anxietate ci si de fobii, depresie si TOC. Sper sa ma ajute sa inteleg mai bine ce se intampla cu mine.
Azi poate ma ajuta Bunul Dumnezeu sa ajung si eu la biserica Sf. Spiridon ca se aduc moastele Sf. Apostol Pavel. Va voi pomeni Sa ne ajute pe toti Bunul Dumnezeu si Maica Domnului.
0
23-10-2008, ora 07:20
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
As vrea sa plec in weekend la tara unde are cumnatul meu o casa. Sper sa imi fie bine ca sa se simta si sotul meu bine si sa nu ii stric cheful. Pana azi am fost in concediu ca nu am reusit sa rezolv cine sa imi ia copilul de la cresa la 1 si am ramas eu. De luni nu stiu cum o sa facem. Dar eu ma duc la munca.
0
23-10-2008, ora 13:15
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
buna fetele,
as vrea sa va dau vesti bune, dar din pacate nu am. sunt inca in acomodare cu fevarinul si vad ca am o perioada destul de grea, cum sa va explic, sunt cand pe val, cand sub val de-a lungul unei zile.
cel mai rau imi este dimineata si seara, din pacate, ca asa nu pot fi o companie placuta alor mei.
incerc din rasputeri sa ma tin departe de xanax, care pe mine nu ma ajuta foarte tare cu gandurile, mai mult ma blegeste si imi provoaca somn:(
gandurile ma cam asalteaza si imi dau o stare destul de urata, dar am speranta ca vor trece. inca sunt pe doza mica ce nu face prea mult pentru ocd meu.
va pup pe toate si astept vesti bune!
cata, multumim pentru rugaciuni sa te ajute DD inmiit:))
0
23-10-2008, ora 13:50
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
M-am gandit la voi fetelor, nu am ajuns f aproape de moaste ca a trebuit sa fug sa iau baietelul de la cresa dar... stie Dumnezeu cat de mult bine am facut si cat de tare mi-a fost ruga... sper sa fi auzit.
Prozac, intr-adevar, e fff obositor asa cand pe val cand sub val si mai ales intr-o singura zi. Cu exceptia celor 2 saptamani cand am fost super tot timpul, eu asa am fost mereu. Ii multumesc lui Dumnezeu ca seara sunt cat de cat ok ca macar imi mai trag sufletul nitel. Dar eu iau inca 0, 25 de Xanax si cred ca ma ajuta... ce sa zic... La mine anxietatea e f mare daca nu il iau.

Doruletz iti urez mult succes la munca. Sa fie intr-un ceas bun! Iti multumesc de informatiile despre Dr. Cadar. Intre timp gasisem si eu site-ul, m-am abonat, am incercat sa intru si la consultatie online dar nu am reusit. O sa mai caut acolo detaliile de contact. Multumesc.

Daniela, ce faci?
0
23-10-2008, ora 15:48
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Multumesc Cata de incurajari!
Sigur Dumnezeu aude ruga noastra care e din tot sufletul. Trebuie sa avem rabdare cu medicatia pana isi va face pe deplin efectul. Nu vreau sa cred ca nu-mi merge. Asa am patit si cand am inceput prozac, m-am simtit bine dupa 3 luni si ceva aproape de 4. Eram atat de dezamagita, incat vroiam sa renunt la un moment dat. Noroc cu dr care mi-a spus ca trebuie sa continuam pe doza mare.
Ah, ca uitasem sa va spun, ieri am ajuns acasa, tot cu teama si dupa ce m-am invartit prin casa vreo ora m-am pus in pat sa dorm. Am dormit asa profund, incat abia imi amintesc ca am vorbit cu sora mea la telefon. Chiar am intrat nitel in panica astazi caci nu prea mi-am amintit ce anume am vorbit cu ea?!
In fine, acum sper sa-mi fie mai bine.
Ma duc si eu spre casa si va imbratisez pe toate.
Doamne ajuta-ne!
0
23-10-2008, ora 15:54
Sarah30
Nu este medic/terapeut
Sarah30
buna fetele,
am citit una alta si ia uitati "Serotonina, un neurotransmiţător prezent în variate organe incluzând sistemul nervos central, are un rol important în apariţia depresiei şi a anxietaţii. Cercetătorii susţin că persoanele cu sindromul obsesiv-compulsiv au un dezechilibru de serotonina. Nivelul serotoninei din sângele obsesiv-compulsivilor şi al indrăgostiţilor este cu 40% mai scazut decât cel al subiecţilor normali."
Voi aveti experienta mai multa pe la doctori dar eu nu stiam sincer. Stiam ceva cu serotonina, dar.
Va pup,
PS : eu sunt tot ca voi : cand "in coama casii, cand la demisol "
0
23-10-2008, ora 17:38
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hello gagici!!!

Vad ca sunteti toate sanatoase, grase si frumoase! Eu tocmai ce m-am intors din deplasari prin tara, cu chestii grele de facut. Am avut intr-o seara o criza de mi-am zis ca mor... dar am luat 1 mg de rivotril si m-am calmat, in plus am aplicat ce am invatat la terapie si lucrurile s-au mai linistit.
Sa ma tina tot asa... ca e ingrozitor sa fii, vorba voastra, cand pe val, cand sub val!
Iau prozac de o luna, dar doar de doua saptamani 20 mg, am inceput cu mai putin... si mai am multe momente de rau! Dar lupt si eu ca si voi. Eu stiu ca trebuie sa0mi rezolv si niste probleme personale pentru a scade tensiunea de pe umerii mei. dar usor de spus, greu de facut!
Bafta si voua si mie!
0
24-10-2008, ora 10:41
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Salutare fetelor,
Si eu aseara am fost pe val dar din pacate am apelat la 0.25mg de xanax. Sper sa inceapa fevarinu asta sa mearga ca "apelatul" la benzo nu e o solutie, mai ales pe termen lung. Imi e teama de adictie, dar in acelasi timp nu mai suport starile de rau provocate de anxietate si sunt destul de pronuntate, fir-ar sa fie.
Atata timp cat sunt sub indrumarea dr nu-mi fac probleme. Dr mi-a spus ca daca anxietatea nu-mi va scadea nici atunci cand voi ajunge la doza maxima de fevarin, va adauga cu siguranta altceva care sa ma ajute. Pana atunci...mi-a dat voie sa iau la nevoie o doza mica de xanax.
Dupa cum va zisai, imi e rau dimineata. azi parca a fost mai bine, dar nu cu mult. Sa vedem cum va trece week-endul.
Va doresc liniste din toata inima mea.
Fiti tari...vom trece si peste asta:)))
0
24-10-2008, ora 16:10
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Buna Prozac,

Tu pe medicatie esti, pe prozac si fevarin? Nu-ti fa griji cu xanaxul... oricine poate sa-ti spuna ca e mai bine sa nu iei, oricine care nu a trecut prin starile cumplite de anxietate.
Eu ma chinui cu o senzatie oribila: imi simt capul prins ca intr-o ghiara, cu ochii in fundul capului... si ma enerrveaza la culme. Am diverse manifestari ale anxietatii si toate ma scot din sarite. Dar consider in continuare ca sunt pe val.
Am inteles ca nu esti fan ctb, in cazul tau nu a mers? Eu fac asta si toate studiile arata, cica, ca ar trebui sa functioneze. Doctorita mea mi-a spus ca e foarte dificila revenirea, ca multi dupa expuneri nu mai vor sa auda de terapie... eu am facut cateva usurele, vom face un planning pentru urmatoarele.
Ce-i drept, fiecare dintre noi traieste in felul sau boala si aplicarea unui singur sablon la toate... Stiu ca te chinui de 8 ani, dar te simt deosebita si plina de viata. Si sper ca intr-o buna zi sa ne gasim cu toatele linistea. Bafta pe week-end si fa-ti planuri frumoase!
0
24-10-2008, ora 17:00
daniela_37
Nu este medic/terapeut
daniela_37
Buna fetele!

Eu tot pe acasa cu cel mic, si cu stari mai putin anxioase! in shimb am 1001 de ganduri in cap" ca o moara stricata" dar cel putin sant pozitive.
Prozac ai intrerupt vreodata tratamentul?
Mie imi este frica ca o sa iau antidepresive toata viata, si nu prea impac cu aceasta idee.
Va imbratisez pe toate si un week-end placut!
0
24-10-2008, ora 19:21
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Buna fetelor. Ce sa zic, sunt bine, dar ma deranjeaza ca tot iau Xanax. Acuma, decat sa ma simt iar rau am zis ca inca o saptamana n-o fi foc sa iau 0, 25 seara. Se pare ca chiar ma ajuta. In prima saptamana din noiembrie ma vad cu doctorul si vedem ce facem. Pe 3 am si urmatoarea sedinta de terapie si pana atunci citesc cartea pe care doctora de la terapie mi-a dat-o "Psihoterapia anxietatii" de Irina Holdevici care mi se pare f buna. Indica diverse exercitii de relaxare, de oprire a gandurilor etc. Daca o gasiti va sfatuiesc sa o cititi. E buna.
Ma rog pentru toti. Multa sanatate!
0
26-10-2008, ora 17:56
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Buna seara!
Sa inteleg ca toata lumea a avut o super zi si de aia nu scrie nimeni? Ce bine ar fi!
Eu am fost plecata din Bucuresti dar zilele sunt ok. Ma mobilizez cat pot si incerc sa aplic ce citesc acolo dar anxietatea ma mai sperie, mai ales ca incerc iar sa nu mai iau Xanax. Tare as vrea sa nu mai am nevoie de el.
Maine vine o bona noua, ma duc din nou la munca dupa o saptamana de concediu... cel mic iar la cresa... destul de multe. Sper sa fiu ok.
Prozac, tu cum mai esti? Daniela? Sophie? Flori? Doruletz cum merge serviciul? Crinna?
Crinna esti fff norocoasa ca poti sa iti gasesti linistea in bratele barbatului tau. Eu am pb MARI la acest capitol, adica la cel de intimitate si nu stiu cum sa le rezolv. Ma doare de imi vine sa ma tavalesc dar chiar nu stiu ce sa fac. Probabil ca trebuie sa discut la terapie si despre asta. Mi-ar trebui ore intregi banuiesc...
0
27-10-2008, ora 10:53
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Buna Cata,

Ma bucur ca zilele tale sunt ok! Si eu ma chinui sa nu iau anxiolitic... adica tu iei xanax, iar eu iau rivotril. Functioneaza pe acelasi principiu. Nu-mi mai amintesc ce alte medicamente iei... Eu am inceput de o luna Prozac, acum 2 saptamani am avut o crestere super draguta, dupa care am avut crize de anxietate si m-am speriat. Doctorita mi-a spus ca dureaza o perioada pana cand efectul Prozacului sa se instaleze... dar am momente naspa... si atunci iau Rivotril. Nu stiu de ce se intampla asa, dar cred ca tulburarea noastra e complicata, ca avem momente de cadere in care ne speriem foarte rau. Eu mi-am propus sa nu ma mai sperii asa rau in momentele dificile, sa iau Rivotril. Sunt doze mici, nu abuzez. Cand imi e bine, nu iau... dar si binele acesta e foarte relativ... adica refacerea e in trepte, lenta, cu suisuri si coborasuri. O sa caut si eu cartea aceea pe care ti-a recomandat-o doctorita. E foarte bine sa faci exercitii de acolo.
Nu stiu ce probleme de intimitate ai... vorbeste la terapie, poate nu-ti ia chiar asa de mult. Si eu mai am uneori... mi-e mintea plina si nu reusesc sa ma relaxez, dar nu disper pentru ca avem si momente excelente.
Si eu ma ascund in bratele lui, dar nu o pot face mereu. Am fost plecata saptamana trecuta si am avut o stare de anxietate foarte urata. N-am avut in bratele cui sa ma ascund, asa ca m-am linistit in propria minte, cu anxiolitic si cu speranta ca va trece. Si a trecut.
A, si ca sa te inviorez putin... anxioliticele precum xanax, rivotril, etc fac o parte din treaba, restul, draga mea, faci tu!!!!! Tocmai de aceea la un moment dat vom putea sa le lasam, pentru ca pe zi ce trece suntem mai puternice, capatam incredere si le lasam. Sper ca totul s-a petrecut bine astazi!
Si inca ceva! Toti, dar absolut toti facem o greseala care se numeste ANTICIPARE. Simt din mesajul pe care l-ai scris aseara ca deja te ingrijorai pentru ziua de azi. Ok, stiu, o fac si eu, dar am inceput sa spun: pizda ma-si (scuza expresia, uneori e nevoie), pai de unde stii tu madam ca iti va fi rau? Ca ti-a fost si nu stiu cand? Si ce daca, acum nu va fi la fel! Si, draga mea, uneori mai si merge. Pas cu pas! Bafta
0
27-10-2008, ora 12:51
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Draga Sophie, iti multumesc pentru incurajari si cuvintele frumoase din mesaj. Descrii exact si starile mele.
Intr-adevar, anxietatea anticipatorie la mine e foarte mare. Acum ma axez sa o opresc tot prin gandirea mea. Imi creeaza anxietate mare sa ma gandesc pe termen lung asa ca incerc pe termen scurt: AZI.
Iata un exercitiu pe care l-am gasit in carte pentru oprirea gandurilor:
Cand va vine gandul care va creeaza anxietate ziceti in minte foarte ferm STOP (chiar se sfatuieste sa vizualizati semnul de circulatie stop sau semaforul rosu sa zicem). Dupa aceea rostiti in minte sau chiar cu gura cuvantul CALM de cate ori puteti si incercati sa va relaxati (stiti exercitiul de relaxare in care incordezi cat poti o grupa de muschi si apoi ii relaxezi cat poti? asta sa il faceti cu muschii de la gat si aia de la fata ca eu de exemplu pe aia ii simt cei mai incordati). Dupa acest lucru, dupa ce v-ati relaxat cat puteti de mult, inlocuiti gandul negativ cu unul pozitiv.
0
27-10-2008, ora 12:52
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Exemplu:
Gand negativ automat: ii voi face rau copilului meu
STOP!
CALM!
0
27-10-2008, ora 12:53
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
apoi relaxareeeee
si apoi
Gandul impus pozitiv: Nu i-am facut niciodata rau desi am mai avut astfel de ganduri, imi iubesc copilul, nu i-as face niciodata rau. Voi petrece clipe frumoase alaturi de el.
0
27-10-2008, ora 13:00
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Suna f simplist (prima critica adusa terapiei cognitiv-comportamentale) si poate si este dar eu zic ca trebuie incercat. Altfel nu exista scuza sa zici ca nu merge. Nu va merge din prima desigur si e mult mai greu sa iti iasa cand anxietatea este mare (de aceea toate exercitiile in TCC se fac in stare de relaxare, ca sa le vezi rezultatele, altfel ti se par inutile).

Eu am avut niste revelatii citind aceasta carte. Poate sunt io proasta rau si pana acum nu mi-am dat seama dar in mintea mea abia acum s-au inregistrat toate astea:
- ANXIETATEA NU NE OMOARA. Toata lumea are anxietate, doar ca noi suntem mai sensibili fiind o tulburare. Eu incerc sa imi zic in gand acum acest lucru cand ma apuca anxietatea - ca nu ma omoara, ca va trece si mi-a trecut de dimineata.
- NU TREBUIE SA ASTEPTAM MIRACOLE. Eu fac aceasta greseala, dorind ca aceasta problema sa se rezolve peste noapte sa fiu din nou ca inainte... dar nu se poate, trebuie sa acceptam acest lucru si mai ales sa acceptam lupta. Dar asta se poate face doar cu timp si rabdare si. tutun, pentru cine foloseste. :)
- CE NU TE OMOARA TE FACE MAI PUTERNIC. Cand si daca vom putea trece cu bine peste aceste tulburari vom fi mult mai puternice. Autocontrolul va fi mult mai puternic si ne vom cunoaste mult mai bine limitele.

Probabil ca va ganditi, iete-o si pe asta, acu 3 zile era cazuta sub masa si acu tine predici. Nu e asa sa stiti, chiar si acum cand scriu nu sunt 100% ok dar simt ca azi e o zi mai pe val. Zic doar din carte, lucruri pe care incerc si eu sa le folosesc in avantajul meu.

Si nu uitati ca Dumnezeu nu ne lasa!
0
27-10-2008, ora 13:13
daniela_37
Nu este medic/terapeut
daniela_37
Hallo!

Multumesc de intrebare Cata!
Ma bucur sa aud ca esti mai bine, ca si celelalte fete. Eu am zile bune si zile proaste dar ma stradui sa depasesc situatia, adica am momente de "rau" care se manifesta printr-o stare generala proasta. cred ca sant si putin depresiva deoarece am momente de tristete, neimplinire negativism, ma simt neputincioasa. In ceea ce priveste intimitatea si eu am probleme cu sotul meu destul de mari, si care stiu ca nu-mi fac deloc bine din contra agraveaza evolutia bolii.Dar nu prea am de ales cu doi copii intr-o tara straina, unde vecinul abia raspunde la un "buna ziua" iar valoarea ta ca om este mai mult sau mai putin distorsionata.asa ca mi-am propus sa inving aceasta boala de una singura, si mai nou cu ajutorul vosrtu.
nu fac inca terapie(voi sunteti norocoase) dar mi-am propus, cu toate c adoctor roman nu prea gasesc in domeniu.Nu vreau sa ma lamentez acum, sant prsoane cu probleme mult mai mari dar care poate au familia si prietenii aprüape.Eu sufar din aceasta cauza, iar singura mea alinare sant copii.Cred ca acesta a fost primul factor in declansarea bolii la cre a mai fost adaugat si anumite frustrari, dezamagiri profesionale etc...
Dar cu Dumnezeu inainte!
CAM atat pentru astazi, va doresc o zi buna!
0
27-10-2008, ora 13:26
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Salutare,
Ma bucur ca imi gasesc fetele mai optimiste si dornice sa invinga aceasta bestie numita TOC.
Si eu ma bucur si ma simt bine!
Cata, eu am cartile acelea acasa si sunt citite din scoarta in scoarta. Va mai recomand The Imp of the Brain de dr. Lee Baer. Asta ar trebui sa mi-o comand si eu, e mult prea laudata de alti suferinzi de pe site-uri straine ca s-o ratam:)))

Daniela si eu am stat in afara si stiu cat e de greu printre straini, mai ales ca nu cunosteam nici limba foarte bine, iar cu vecinii la fel...abia daca rupeau un buna ziua.
Te inteleg foarte bine.
Si eu luam rivotril in per aceea, tot in zilele cand imi era mai rau.
Mie personal, prozac nu m-a eliberat niciodata de anxietate, aveam zile cu anxietate maxima si atunci apelam la rivotril. Asa...au trecut anii. Nu stiu daca am dezvoltat dependenta. Eu zic ca nu, caci nu iau zilnic, dar daca imi e rau la ciclu de nu mai pot si se vede pe mine, ce sa fac, sa stau sa sufar. Partea nasoala e ca eu sunt "motorul" familiei, daca eu sunt vesela, toata casa e-n sarbatoare, am botic is toti ai mei suparati. Si-n zile de ciclu, chiar sunt botoasa si mai bine iau asa..la nevoie.
Nu, nu doresc sa va "inspir" sau sa va insuflu aceasta metoda, caci fiecare dintre noi reactionam unic la "ceva anume". Poate voua va merge, va puteti relaxa vazand un film, citind o carte, etc..mie nu, imi este rau de nu mai pot si atunci decat sa sufar..iau ceva.
Sper ca fevarinul sa mearga mai bine si acest "la nevoie" sa fie cat mai rar cu putinta.
Eu luam de 4-5 ori pe luna rivotril0.25-0.5 si dr a zis ca e okey.
0
27-10-2008, ora 13:59
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Prozac,

Inteleg ca prozacul nu ti-a alungat anxietatea... ce a facut pentru tine? Eu speram ca pilula asta sa ma ajute sa inving anxietatea, dar vad ca in continuare am nevoie de rivotril. Nu iau chiar in fiecare zi, dar oricum, mai mult decat tine. Am vrut sa iau antidepresive tocmai pentru ca am vazut ca ma chinuiam cu rivotril si nu trecea... Am luat o singura data prozac, acum vreo 11 ani cand am avut prima criza. Am luat trei saptamani si a mers din prima zi... de aceea acum am acceptat tot prozac. Doctorita mea spune ca a mers probabil mult si autosugestia, in cazul meu, la vremea respectiva. Nu stiu ce sa mai cred.
Fostul meu prieten face bioterapie... zice sa ma duc si eu la cucoana asta, ca e super... dar nu stiu ce sa spun. Si eu am facut reflexo, acupunctura, reiki (tot o bioterapie) si nu s-a intamplat nimic. Ba mi-a fost mai rau ca-mi spuneam sa nu iau anxiolitice. Si n-am luat! Ce ciuda imi e ca nu am luat cand am vazut ca pic din nou! Mi-au trebuit luni sa inteleg ce e aceea toc si sa incep sa ma tratez pentru asta. I-as chinui o zi macar si pe toti medicii care m-au tratat aiurea, mai ales pe ala la care am facut psihanaliza trei ani de zile!
Omu spunea ca la TOC pe teme religioase nu se poate aplica cbt-ul. Ca nu ti-e frica de ceva material. Ori eu am gasit ca TOC-ul pe teme religioase e un TOC CLASIC!!!!! La care se aplica aceleasi tehnici!
Uf!!! Dar le dam noi de capat. Sunt sigura. Va pup fetelor si bafta!
0
27-10-2008, ora 15:27
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Bai fetelor, tre sa recunosc ca m-au cam dezumflat post-urile voastre. Ce sa zic... pe mine cel mai tare ma demoralizeaza ideea ca tre sa traim cu asta toata viata si ca lupta asta nu se va mai termina niciodata. Ma crizeaza salturile astea, azi esti bine maine nu esti.
Mai ales, asa cum zice si Prozac, cand toata casa se ia dupa tine: si la mine la fel, tot io trag caruta... Si cand sunt io jos... vai de noi.
Prozac, zici ca ai citit cartea de care zic, sa inteleg ca nu crezi ca e prea buna? :(
0
27-10-2008, ora 15:57
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Cata, nu o sa traim cu asta toata viata. Tammmmm! Uita-te pe acest link: http://www.ocfoundation.org/ocd-articles.html. O sa gasesti un articol care suna asa: obesia ca o sa fii obsedat. SUPER!
Vorbeste autorul de un tip care avea TOC, ii era frica sa faca aia, sa fac ailalta. A facut CTB si simptomele continuau pana cand si-au dat seama ca pe ala il apuca la gandul ca O SA-L APUCE DIN NOU! Si saracu, il apuca din nou!
Nu ne apuca si pe noi chestia asta? Ha? Nu cel mai naspa e sa stai cu frica in san ca te apuca din nou?
Ideea astuia e urmatoarea: ca gandurile astea ale noastre nu trebuie neaparat sa dispara, ci sa nu ne mai deranjeze, ca noi trebuie sa invatam asta. Mi-a placut ca a scris asa: daca invatatul acesta ar fi simplu, v-ati vindeca dupa ce ati citi acest articol, dar invatatul e greu. Deci, fetelor, NU VOM TRAI TOATA VIATA CU ASTA!
Eu sunt entuziasmata. Maine ma duc la doctorita si ii voi vorbi despre asta, sa vedem cum gasim o solutie si la teama ca te apuca din nou, care e cea mai debila din toate!
0
27-10-2008, ora 20:17
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Sophie, iti multumesc, voi citi. Probabil maine. In seara asta am niste anxietate mai mare, probabil ca am obosit dupa o zi de lupta. Sa dea Domnul sa fie asa cum zici tu. Adica stiu ca asa este, sa ne dea Domnul putere sa luptam.
0
28-10-2008, ora 08:34
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Salutare fetelor,
Nu suntem pe aceeasi lungime de unda, probabil din cauza ultimului meu post. Imi cer scuze ca sunt foarte racita si ieri a fost si luni.
Sa raspund pe rand
sophie13, pe mine prozacul m-a ajutat enorm, dar nu mi-a luat in totalitate anxietatea. mai precis, prozac a reusit sa-mi puna obsesiile in planul secundar al gandirii mele, adica, inainte de prozac eram coplesita 100% dintr-o zi de gandurile/impulsurile dureroase pe care eu le aveam si ca atare rumegam ziua intreaga la aceste ganduri, iar noaptea nu puteam dormi din cauza oboselii si a anxietatii. era un cerc vicios in care am trait vreo 2 ani buni.
in timpul tratamentul cu prozac, gandurile astea aberante au trecut pe plan secundar, nu imi mai provocau asa multa anxietate si nu mai apareau intens, ci numai in perioada ciclului menstrual. atunci imi provocau anxietate. d'asta am spus ca mie nu mi-au eradicat anxietatea si am fost nevoita sa mai apelez din cand in cand la rivotril.
eu ma asteptam ca prozacul sa-mi rada tot, ganduri, anxietate, temeri, obsesii...samd
sunt si persoane carora medicatia reuseste aceste lucruri si redevin perfect normale:)

cata, tocmai asta vroiam sa spun si imi cer scuze daca ai inteles altceva, ca am citit multe carti de psihologia anxietatii si am reusit cat de cat sa inteleg ce se petrece cu mine si faptul ca daca am aceste ganduri, ele sunt doar ganduri si nu reprezita ceea ce sunt eu de fapt. pentru mine este un lucru foarte important acest lucru, pentru ca eram la un moment dat foarte bulversata si speriata de continutul violent al propriei mele minti.
am inteles ca anxietatea nu face rau, ca gandurile daca le dau pace nu ar trebui sa-mi provoace atata anxietate.
deci, dimpotriva, citind aceste carti te ajuta sa intelegeti ce se intampla cu tulburarile astea anxioase care nu ne dau pace.
va doresc o zi buna si linistita:))
0
28-10-2008, ora 13:27
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Fetelor, am avut o experienta interesanta astazi. Mi-am propus sa-mi indrept spatele si m-am dus la o doctorita care practica kiropractia, adica apasari in diverse zone nervoase, etc.
Mi-a pus niste intrebari, i-am spus ca am TOC. M-a atins pe la cap, si-a trecut putin mainile in jurul meu. Dupa jumatate de ora m-a rechemat inauntru si mi-a explicat cap coada ce blocaje nervoase am, pe unde, cum sta coloana, cum influenteaza asta functionarea sistemului nervos vegetativ, etc... Trebuie sa ma duc sa fac sedinte, pentru soate, dar astea ar trebui sa puna la punct si starile de anxietate. Tipa face si bioenergie... mi-a dat sa iau si niste suplimenti nutritivi. STIU, si eu sunt sceptica, am mai incercat reflexo, acupunctura, reiki si nu a mers nimic... dar sa-mi lucrez coloana nu am incercat niciodata. De kiropractica am auzit de mult, am multi cunoscuti straini care isi rezolva problemele cu asta. Nu spun ca va functiona, sper ca lucratul coloanei va debloca niste treburi si va avea efect asupra creierasului meu. Tipa mi-a spus ca am nevoie si de medicamentele mele (prozac, rivotril), dar sa iau niste ceaiuri hepatice ca sa eliminam din toxine. In plus, m-a incurajat sa continui cu psihoterapia... In seara asta am programare la psihiatru... Sunt si eu ca si voi in cautare de ceva care sa ma ajute, sa ma scoata la lumina. Nu vreau sa pic in plasa vreunui sarlatan. chiar i-am spus tipei ca sunt foarte circumspecta... Bon, va mai tin la curent!
Adaugă un comentariu / răspuns
116 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: