TUBERCULOZA

21-11-2011
Gilles
Nu este medic/terapeut
Gilles
Buna ziua,
revin cu aceiasi problema in speranta ca imi raspunde si mie un medic.
In luna iunie am fost diagnosticat cu tuberculoza. Eram putin febril, slabisem vreo 3-4 kg, transpiram noaptea si tuseam dar expectoratiea nu era cu sange. Nu stu cat de devreme am descoperit-o dar ce sa zic dupa vreo saptamana de transpiratii m-am dus la medic [dimineata ma trezeam doar putin transpirat si nu stiam cat de abundenta era, credeam ca e de la caldura pana intr-o seara cand am atipit in pauza unui film si am observat ca transpir fff abundent]. Dupa luna jumate de tratament mi-i s-a deramjat ficatul de la medicamente [am rezolvat-o cu silimarina si inca ceva perfuzii] moment in care expectorez cu sange, dar fara sa tusesc.[se rezolva cu hemostatice].
Externat fiind expectorez din nou ca sange putin dimineata si hotarasc sa ma duc la dispensarul TBC unde mi se spune ca probabil am facut efort sau am mancat fierbinte si ca trebuie sa revin dupa saptamani sa fac o radiografie.
Din ziua in care am fost la disp. si pana am revenit la sapt. nu mi-a mai venit, dar in acea dimineata a venit. Dupa ce mi-a facut radiografia mi-a spus ca mai am o mica pata pe plaman si ca probabil de acolo e.Intre timp am mai facut si o bronsita care am traat-o.
Acum expectorez din nou si nu stiu care ar putea fi cauzele.Un prieten, medic pneumolog, dar la sectia de copii mi-a spus sa merg la medicul care m-a tratat ca nu e de bine.
Ma simt bine, nu tusesc dar expectorez cu sange[ cheaguri negricioase dimineata si mai rosii, cand si cand peste zi] Simt o jena in gat ma chinui putin si expectorez, cu sange cateodata. Si vocea mi-i se schimba putin dupa ce expectorez.
Ar putea fi si dintr-o alta cauza decat pulmonara?
Ce e de facut ca de internat nu vreau sa ma mai internez la spitalul TBC. Tratamentul imi merge bine, si m-am ingrasat 10kgin tot acest timp.
Va multumesc.
1 comentarii
0
29-08-2019, ora 18:34
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Poate fi și de la stomac, deși în cazul dumneavoastră cel mai probabil este de la plămâni. Mergeți din nou la spital, e posibil să fie nevoie să vă mai introducă ceva sau să vă schimbe schema de tratament, e posibil să nu răspundeți bine la tratamentul actual. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.