TRATAMENTUL TBC (5 luni) MA SCAPA DE ACNEE ?

21-03-2010
catanutza
Nu este medic/terapeut
catanutza
In urma cu aprox 2 luni de zile am fost diagnosticat cu tbc pulmonar secundar (nu ma pricep indeajuns cat sa va explic daca era grav sau nu, desii am avut de ales daca il tratez acum sau mai tarziu..am inteles ca se afla intr-o stare latenta) fiind vorba de o pata de aprox 1, 2 cm pe lobul stang. Am inceput tratamentul cu isoniazida, etambutol, sinerdol, etc (sunt in jur de 10 pastile) In urma acestiu tratament am constatat, o reducere drastica a cosurilor de pe fata mea ca mai apoi sa dispara complet, totul in decurs de 2 sapt ca mai apoi sa fiu surprins de o piele moale si catifelata.
Intrebarea mea este :
Dupa incheierea acestui tratament este posibila reaparitia acneei ?
Pot lua concomitent cu pastilele cu pricina, si alte pastile anti acnee, in caz ca reapare?
Este foarte clar acneea mea a fost o boala de sange , infectia a fost in sange 100% ca drept dovada si raspunderea la tratament.(sa nu aud de creme) mi-am stricat tenul cu aceste prostii uneori chiar recomandate ! astept un raspuns competent.
multumesc.
2 comentarii
0
21-03-2010, ora 18:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Este posibil ca acneea să recidiveze, depinde de cauza producerii ei. Acneea are o cauzalitate mare (interacţiune între cauză şi efect), ca multe alte condiţii medicale, de aceea prezintă risc mare de remisie (de reapariţie) şi nu numai. În cazul dvs., cel puţin la prima analizare, cauza a fost de origine infecţioasă, cum aţi observat şi dvs., dar chiar şi în aceste condiţii, o erupţie acneică viitoare nu este exclusă. Şi totuşi, dvs. gândiţi pozitiv, totul va fi bine! :)

" Pot lua concomitent cu pastilele cu pricina, si alte pastile anti acnee, in caz ca reapare? "
- Puteţi lua doar pastile ale căror substanţe active nu interacţionează negativ cu medicaţia pentru Tbc pulmonar secundar. În consecinţă, înaintea administrării oricărei medicaţii, consultaţi medicul curant pentru a primi aviz. Dacă nu primiţi avizul/undă verde, nu luaţi medicaţia respectivă. NU vă automedicaţi concomitent cu tratamentul pentru Tbc, pentru că acel tratament este suficient de toxic, nu mai aveţi nevoie şi de interferenţe negative care să mărească toxicitatea organică.
...

Toate cele bune şi însănătoşire rapidă.
P.S. - Sper că răspunsul meu vă va mulţumi standardul de competenţă :)

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
09-04-2010, ora 10:42
catanutza
Nu este medic/terapeut
catanutza
multumesc frumos pentru "elucidarea misterului"
azi e prima zi de cand am trecut pe sinerdol si isoniazida 2 din fiecare pe zi Luni, Miercuri, Vineri
sper ca v-a fi bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.