Tratamentele naturiste

04-06-2006
Adra
Nu este medic/terapeut
Adra
Dintotdeauna, pe linga hrana, plantele au constituit si remedii, selectate fiind de-a lungul mileniilor, cu excluderea celor daunatoare si utilizarea tintita, pentru anumite boli sau leziuni celor benefice.
Pina la analiza chimica si biologica din zilele noastre, privind principiile active, acestea au facut proba timpului, incit astazi, cind abuzul de medicamente constituie unul dintre neajunsurile civilizatiei, revenirea la produsele naturale constituie un proces ce merita a i se acorda o atentie deplina.
Modul in care omenirea si-a cucerit cultura (de la inventarea uneltelor la perfectionarea limbajului articulat) a determinat, prin eforturi de-a lungul mileniilor, transformarea mediului, adaptindu-l treptat la nevoile sale.
Aceasta s-a realizat prin toate inventiile constiente sau inconstiente ale oamenilor si este consecinta proceselor sociale, mai ales cele de productie, constind din preluarea din mediu a unor materii prime si transformarea acestora in obiecte cu valori de intrebuintare, concomitent cu raspindirea in natura a unui insemnat volum de deseuri.
In ultimele decenii, ca urmare a industrializarii, omul s-a inarmat cu o capacitate de transformare si de utilizare a resurselor mediului natural, ajungind nu numai la o risipire ci chiar la o jefuire a acestora, la distrugerea si dezechilibrarea unor ecosisteme naturale.
Numarul poluantilor este foarte mare si in continua crestere pe masura dezvoltarii si diversificarii activitatilor umane pe care le genereaza.Este de subliniat faptul ca poluarea habitatului are influente stresante asupra omului. Starea alterata a organismului datorita actiunii stresante fizice, chimice si alimentare, biologice, devine in cele din urma boala. Boala reprezinta un complex de reactii de raspuns a organismului supus actiunii unui agent patogen. O conditie pentru mentinerea starii de sanatate a omului este consumul zilnic de alimente care sa furnizeze o cantitate de energie si de factori nutritivi optime.
S-a constatat ca anual, omul contemporan al societatilor dezvoltate sau in curs de dezvoltarealerta este consumatorul inocent a peste 6000 de aditivialimentari chimicicare insumeaza anual aproximativ 5 kg de substante cu efect toxic. Aceste componente toxice determina un efort hepatic de detoxifiere crescut pina la epuizarea enzimelor implicate in acest proces vital. Intoxicatia este o stare patologica ce apare atunci cind in organism patrunde o substanta nociva determinind unele tulburari metabolice la nivel celular. In urma actiunii ionizante asupra oricarei molecule din structura organismului rezulta radicali liberi. Ei se combina cu proteinele sau cu acizii nucleici din interiorul celulelor, fapt ce duce la modificarea structurilor, inclusiv ale celor genetice intracelulare.
Radicalii liberi sunt combatuti de substante numite generic antioxidante.
Un sfat pios catre tine cititorule: incearca sa-ti acorzi o atentie sanatatii tale inca de pe acum cind ea este inca "intreaga". Acorda-ti o prioritate in a consuma suplimenti nutritivi si vitamine si minerale care sunt naturale si nu sunt produse de sinteza.
5 comentarii
0
21-03-2007, ora 00:00
giorgica _statescu
Nu este medic/terapeut
giorgica _statescu
AS DORI SA STIU SI EU CE TRATAMENT NATURIST AR DA REZULTATE IN STERILITATE MASCULINA(AZOOSPERMIE).VA MULTUMESC!
0
21-05-2007, ora 00:00
catamagazin
Nu este medic/terapeut
catamagazin
buna ! sunt noua pe acest forum te rog daca poti sa-mi zici si mie unde trebuie sa adresez intrebarea ca nu ma desscurc
0
05-12-2008, ora 21:53
ellla222
Nu este medic/terapeut
ellla222
in fertilitate feminina am ajutat pe cineva cu un tratament naturist, dar habar nu am daca ar merge si pt barbati
0
21-09-2013, ora 13:10
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Buna Giorgica,
Pentru problema descrisa de tine iti recomand un tratament cu astaxanthina unul din cele mai puternice antioxidante chiar si decat resveratrolul in combinatie cu zinc si acid folic. Pentru detalii referitoar la dozaj nu ezita sa ma intrebi, acesta se face in functie de greutate, inaltime si varsta.
O zi binecuvantata.
0
07-11-2018, ora 11:22
Nutritionist-Terapeut Andrei Enuta
Identitate neconfirmată
Nutritionist-Terapeut Andrei Enuta
Partenerul masculin este responsabil pentru aproximativ o treime din cazurile de sterilitate.
S-a demonstrat că prin administrarea de cantităţi sporite de vitamina C (ORGANICA, sau naturala, alcalina) creşte numărul şi mobilitatea spermatozoizilor. De asemenea, deficitul de vitamina E sau de acizi graşi esenţiali ( OMEGA 3) provoacă sterilitate
ambelor sexe. Semnele deficitului de zinc pot include maturizarea sexuală întârziată, organe sexuale
nedezvoltate şi sterilitate – se poate corecta cu suplimente corespunzătoare de zinc. Cu o doză
adecvată de vitamina B6 şi zinc, capacitatea sexuală la bărbaţi ar trebui să revină la normal în 2 luni.
Ca supliment din plante se poate recomanda si napraznic : https://www.naturselect.ro/potenta-frigiditate-menopauza-virilitate/fertilitate-copii-napraznic
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.