TG - CHOL

24-07-2009
Paullik
Nu este medic/terapeut
Paullik
Buna ziua!
Va rog spuneti-mi ce reprezinta, "pe romaneste"
aceste analize si vlorile normale ale acestora!
TG
CHOL

Multumesc!
1 comentarii
0
25-07-2009, ora 12:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
TG este o glicoproteina care contine atomi de iod, si asigura substratul pentru sinteza hormonilor tiroidieni T3 si T4, fiind sintetizata in tesutul tiroidian normal si in cel malign tiroidian - diferentiat.
Valorile normale variaza in functie de laborator si unitatea de masura, dar cel mai frecvent sunt acestea:
2-70 ng/ml
1.4-78 ng/ml

In privinta "CHOL", cred ca se refera la colesterol, dar nu sunt sigur. Daca este colesterol, acesta este de doua tipuri: "bun" si "rau".

HDL - Lipoproteinele cu densitate mare (HDL) reprezinta colesterolul bun. HDL transporta colesterolul din diferite parti ale corpului spre ficat, astfel impiedicnd depunerea acestuia in peretii arterelor. Cu cat nivelul HDL-colesterolului din sange este mai mare, cu atat riscul de cardiopatie ischemica este mai mic.
Valori normale - 35-100 mg/dl
Nivelul optim de HDL este in jur de 45 mg/dl pentru barbati si in jur de 55 mg/dl pentru femei, dar acesta variaza strict in functie de sanatatea ficatului, si nu numai.

LDL - Lipoproteinele cu densitate mica (LDL) transporta colesterolul rau, principala sursa utilizata n cresterea leziunilor de ateroscleroza. Astfel, cu ct cantitatea de LDL - colesterol din sange va fi mai mare cu atat riscul de aparitie si progresie al cardiopatiei ischemice va fi mai mare.
Valori normale - 50-150 mg/dl
Nivelele optime ale LDL sunt mai mici de 160 mg/dl pentru adultul tanar, mai mici de 130 mg/dl pentru persoanele care asociaza alti factori de risc cardiovascular si mai mici de 100 mg/dl pentru persoanele cu cardiopatie ischemica manifesta.

Cu multa placere,
NICK;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.