TGP si TGO marite

11-11-2008
iuliana23
Nu este medic/terapeut
iuliana23
ma numesc ovidiu, am 24 de ani si de curand mi-am facut o ecografie abdominala, urmata de analize de sange si am colesterol total 224, HDL colesterol 62, LDL colesterol 137.4, VLDL 24.6, trigliceride 123, TGO 58, TGP 110.credeti ca am o infectie a ficatului, tinand cont de faptul ca TGO si TGP sunt mari?va rog sa imi raspundeti si mie la intrebare si sa imi si spuneti, sa-mi dati detalii despre ce as putea sa am, despre ce anume sufar.este ceva grav?necesita tratament?ce anume trebuie sa fac?va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns, cu un sfat, un ajutor.va multumesc din suflet pentru timpul acordat.
1 comentarii
0
11-11-2008, ora 20:24
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
A afisat cineva inaintea ta cam tot aceleasi analize pentru comentariu.Toate sunt normale, doar foarte putin crescute probele hepatice, TGP si TGO.Ele pot indica o incarcare grasa a ficatului, un consum constant de alcool, poate ca esti o persoana mai plinuta, poate esti sub un tratament medicamentos.Avand in vedere ca grasimile sunt OK eu cred ca probele hepatice sunt moderat crescute datorita unei perioade mai stresanta pe care ai avut-o in ultimul timp asociata cu efort fizic prelungit.Deci nu te ingrijora, nu ai mai nimic.Cu putin regim protector hepatic [ fara grasimi, alcool ], odihna si ceaiuri hepatice analizele tale vor reintra in limite normale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici