Testul papanicolau... rezultate

02-04-2009
daniela-B
Nu este medic/terapeut
daniela-B
Va rog o interpretare :

-I. Modificari celulare benigne = bacterii

-II. Modificari celulare asociate cu = inflamatia

- III. Modificari celulare benigne.

Diagnostic citologic: FCD de tip inflamator. Celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale, exudat inflamator fibrino-leucocitar moderat, flora cocobacilara.

Va multumesc.
3 comentarii
0
03-04-2009, ora 20:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Este un frotiu Papanicolau foarte bun. Nu sunt celule cu modificari neoplazice, exista doar o usoara inflamatie locala. Intoarce-te cu rezultatul la ginecolog.Numai bine!
0
25-04-2009, ora 09:49
Lady2000
Nu este medic/terapeut
Lady2000
Buna ziua! In urma cu cateva saptamani am fost la ginecolog pentru un examen citologic de rutina si pentru ca aveam o secretie alba cu aspect branzos si banuiam ca ceva nu e in regula pentru ca anul trecut am avut candida, m-am tratat si ma gandeam ca a reaparut.Am efectuat examenul citologic cervico-vaginal si am primit urmatorul rezultat cu diagnosticul: VULVOVAGINITA - A.Sistem Bethesda (TBS) 1.Evaluarea calitatii frotiului - Satisfacatoare - Foarte frecvente PMN ; 2 Caracterizare generala - Modificari celulare benigne/Infectii : ALTE BACTERII =BACILI B.Evaluarea hormonala - Status compatibil cu varsta si anamneza ; C.Citodiagnostic Babes/Papanicolau - Clasa II ; Am mers cu acest rezultat la medicul care mi-a efectuat recoltarea secretiei pe lamele si m-a consultat... L-a citit, s-a uitat la mine si mi-a spus ca nu am nimic grav si sa fac spalaturi cu bicarbonat alimentar...(!!!) Am insistat sa imi prescrie tratament si mi-a spus ca nu am nimic...E posibil asa ceva? Eu am citit pe net ca se efectueaza tratament pentru asa ceva si nu stiu ce sa mai cred...Si mai ales ca am un prieten si vreau sa incep o relatie sexuala cu el, acum nu stiu ce sa fac pentru ca nu as vrea sa il infectez si pe el iar eu sa incep un tratament apoi sa ma reinfectez de la el...Va rog din suflet sa imi dati si mie un raspuns si sa ma lamuriti in legatura cu problema mea care ma face sa intru in depresie...Multumesc!
0
24-04-2013, ora 14:17
Katie29
Nu este medic/terapeut
Katie29
Buna ziua,

Am 28 de ani si imi doresc foarte mult un copil, dar nu se intampla si gata.
In urma cu aproape 2 saptamani am facut eco transvaginal unde mi s-a gasit ceva lichid in Douglas precum si un posibil hidrosalpinx stg. De asemenea, mi s-au dat de facut analize ce tin de tiroida, si maine merg sa le fac. Problema este alta insa acum. Tot la examanul de acum 2 sapt mi s-au prelevat probele necesare pentru Examenul Babes - Papanicolau, si rezultatele mi s-au trimis pe e-mail, cu mentiunea ca este totul in regula.
Desi intr-adevar, apare ' Frotiuconventional/ coloratie Papanicolau: â–  adecvat; â–¡ insuficient; â–¡ nesatisfacator;
â–  celule endocervicale prezente; â–¡ celule endocervicale absente
â–  Negativ pentru leziune intraepiteliala sau malignitate (NILM),

ma nelinisteste rezultatul citologic:

Celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa imatura, celule endocervicale dispuse izolat şi in placarde, nuclei liberi, citoliza, mucus, PMN, bacili Doderlein.

Mai exact, m-ar interesa cum se poate interpreta aceasta descriere citologica, ce inseamna metaplazia scuamoasa imatura, mucus, PMN, bacilii Doderlein.
Daca poate cineva sa-mi raspunda, raman recunoscatoare...
PS: Mentionez ca NU mi s-au gasit infectii precum HPV, Candida, Trichomonas etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •