TC abdominal sau aia cu bariu? plz ajutor raspundetimi

29-10-2010
mariasefa99@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
mariasefa99@yahoo.com
Acum 3 saptamani am avut pe partea dreapta sub coaste si in capu pieptului si in spate si ma dureau si oasele din piept parca mi le smulgea cineva, am facut plamani sant bine ekg e bun ecografie ficat fiere e bune . mentionez ca de ani buni am probleme cu fierea. la coltea mia spus un medic ca ar fi crede dansu o hernie hiatala. am uitat sa spun dupa acele crize groaznice am luat bilichol silimarina esentiale debridat ceaiuri de sunatoare si galbenele. crizele acelea nu leam mai facut dar am ramas cu dureri in stanga sub coaste in capu pieptului si sub coaste in dreapta . acu mai iau si controloc. nus ce sa fac ? la ce analiza se vede mai bine tot cei in abdomen ma refer ficat rinichi fiere stomac esofag colon chestile astea intestine nus cum se numesc toate tomografie abdominala cu subs de contrast? sau radiografie cu bariu? daca am ceva la colon sau intestine se vede la tomografie? va rog ajutatima sa fac alegerea luni trebui sa fac analiza. va rog raspundetimi.
4 comentarii
0
29-10-2010, ora 21:13
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Eu stiu ca pt. vizualizarea cit mai fidela a colonului se face colonoscopie...citi ani ai? Ai pe cineva in familie cu afectiuni la colon?
0
30-10-2010, ora 11:10
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Colonoscopie pentru pentru colon, endoscopie pentru stomac (vede si daca ai hernie hiatala). Fa-ti si niste teste pentru paraziti (coprocultura, coproparazitologic). Parerea mea de nespecialist este sa-ti faci o endoscopie si analiza din sange sau scaun pentru depistare de Helicobacter pylori, bacteria asta da niste senzatii de ai crede ca esti pe duca nu alta! La fel, la endoscopie, poate se vede daca ai reflux al bilei in stomac si asta da iar senzatii urate care nu trec musai cu controloc. Mergi la un gastroenterolog cu rabdare si fa-ti analize mai punctuale. Sanatate!
0
31-10-2010, ora 14:55
mariasefa99@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
mariasefa99@yahoo.com
am 42 de ani nam avut pe nimeni cu prob la colon. ma scuzati pt ce am sa va scriu dar simt nevoia ca trebuie. azi dimineata am avut scaun normal dar pt ca doctoru tot ma intrebat daca fac cu sange mam uitat atenta si surpriza in scaun un vierme alb cam cat jumate de din unghia mica de la mana si era parca cam grasut adica rotund cilindric si la unu din capete parca era un punct negru si este parca inelat asa cu cercuri pe el. oare ce sa fie? daia sa am asa dureri pe care vi leam descris? am luat recipient pt copro si cineva mia zis sa iau din trei locuri diferite asa trebuie? ce fel de vierme credeti ca ar putea fi? la TC ABDOMINAL SAR PUTEA VEDEA CEVA? ORICUM O SA FAC SI PARAZITOLOGICU.
0
31-10-2010, ora 18:08
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Stati linistita, nimic nu-i scarbos, toate-s omenesti. Am intuit bine ca ar tb sa faceti coprocultura si coproparazitologic. Este evident ca problemele, durerea pot fi cauzate de parazitii din intestine! Deci, duceti copro si apoi vi se da tratament exact. Da, se recolteaza din 3 locuri si daca puteti sa luati si viermisoru...cu atat mai bine, desi daca se face corect analiza, oricum iese despre ce e vorba. Deocamdata, daca nu vi s-a recomandat expres CT nu-l faceti, va iradiati degeaba, nu pare ceva grav. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.