TBC si nu prea disperat

13-08-2008
vivivio
Nu este medic/terapeut
vivivio
Am fost depistat la o vizita medicala cu niste micronoduli apical drept iar radiologul ma trimis la pneumolog. La medicul pneumolog acesta mi-a cerut sa fac testul de sputa pe care l-am dat.la prima citire ca si cele ale culturilor la 45 si 60 de zile au iesit negative.totusi dupa prima citire a mostrelor de sputa mi-a recomandat doza de 2 luni pt tratamentul tbc-ului cica in scop profilactic. Din acest moment am lasat fumatul (20 tig/zi) si am inceput cu escapadele in zone cu aer curat. Dupa 45 zile am repetat radiografia si a iesit substantial imbunatatita.Dupa 60 de zile chiar daca culturile au fost tot negative am dat inca 2 mostre de sputa care la prima citire au iesit negative. Totusi medical mi-a recomandat continuarea inca 4 luni a tratamentului. La examinarea clinica nu s-a constatat nici un simptom de TBC(chiar daca pana atunci eram fumator nici macar tuse nu aveam), de ani buni chiar sunt intr-un proces de ingrasare. Eu am comunicat medicilor de afara numai tratamentul inceput fara a se diagnostic TBC-ul.
Mentionez ca radiografia am facut-o deoarece am fost acceptat la un loc de munca in afara tarii iar intarzierea cu inca 4 luni ar determina pierderea lui. Loc de munca la care sunt in tratative de 2.5 ani si abia cum s-a ivit posibilitatea, fiind ultima sansa (am 42 ani).
Exista posibilitatea intreruperii tratamentului (medicii statului respective mi-au spus ca amana dosarul pana la terminarea tratamentului, tratament care il stabileste medical roman), angajatorul mi-a dat termen pan ape 30 septembrie.
1 comentarii
0
14-10-2019, ora 23:37
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Dacă aveți pus diagnosticul de tuberculoză pulmonară nu puteți întrerupe tratamentul. Dar dacă sputele și culturile sunt negative și radiografia s-a îmbunătățit semnificativ, ar trebui și un CT toracic, poate nu e totuși tuberculoză. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.