TBC prin sarut

01-07-2014
IonutMatei
Nu este medic/terapeut
IonutMatei
Salut, tocmai ce am facut o greseala (asa cred eu), mi-am sarutat iubita care este internata de 11 zile pentru ca are tbc. Ei i s-a dat voie sa mearga acasa (timp de 1 zi) sau sa mearga prin oras deci nu stiu cat de grava e infestarea cu tbc.
Intrebare: Credeti ca as putea sa fiu si eu infestat? Imi este foarte frica de aceasta boala si imi pare rau ca am avut contact direct cu iubita mea dar am vrut sa-i fiu alaturi.
10 comentarii
0
01-07-2014, ora 22:36
Dr. Diana Enachescu
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Diana Enachescu
Tuberculoza se transmite pe calea aerului. Cand o persoana bolnava tuseste sau stranuta microbii se raspandesc in aer. Contaminarea se produce cand inspiram microbii prezenti in aer.

Tuberculoza nu se poate lua prin sărut, strângere de mână, prin folo­sirea toaletelor publice sau, în comun, a hainelor, cărţilor, prin intermediul obiectelor sau suprafeţelor contaminate, a veselei sau prin mâncare.
0
01-07-2014, ora 23:17
IonutMatei
Nu este medic/terapeut
IonutMatei
Multumesc frumos de raspuns, citisem pe diferite siteuri ca TBC se poate lua foarte usor si prin sarut si chiar eram(si incat sunt) panicat.
0
01-07-2014, ora 23:22
Dr. Diana Enachescu
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Diana Enachescu
Nu se ia chiar asa de usor infectia. In plus la nastere in mod sigur ai fost vaccinat impotriva acestei infectii, deci teoretic esti protejat, iar prietena ta este sub tratament cu antibiotice, deci infectia este sub control.
Daca doctorii i-au permis sa paraseasca spitalul atunci inseamna ca nu este contagioasa si nu exista posibilitatea de a transmite infectia.
0
02-07-2014, ora 01:15
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
DOAMNA DOCTOR AM SI EU O INTREBARE
Eu am cancer si mereu uit sa intreb cand merg la control: dupa ce sangerez din nas sau dantura spal intotdeauna locul, cada, chiuveta wc cu clor din abundenta, este suficient? am patit-o o data cand eram in vizita la cineva si de atunci eu iam zis ca am curatat bine dar tot se uita urat la mine cand merg la el, dar eu din cunostintele mele stiu ca, clorul distruge celulele.
MLTUMESC DE RASPUNS IN AVANS.
0
02-07-2014, ora 07:49
Dr. Diana Enachescu
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Diana Enachescu
Cancerul nu este o boala transmisibila.
0
02-07-2014, ora 17:01
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
multumesc ca masura de preventie o sa folosesc in continuare clor dupa sangerare pt linistea celorlalti.
0
27-09-2014, ora 20:15
mary2476
Nu este medic/terapeut
mary2476
Bună seara, exista posibilitatea sa primesc un răspuns la următoarea întrebare?!? Sunt pe tratament de tbc de 6 luni, mai am 2 luni de luat, problema este ca mă simt foarte rău, vărs aproape toate pastilele, am slăbit ceva Kg, şi am o stare foarte proasta. Am ajuns la spital cu tensiune când mare, când mica, pulsul mărit etc. Toate investigaţiile făcute pe cord sunt ok, dar eu tot rău mă simt. Menţionez ca în urma cu aproape 2 luni am făcut rmn cu substanţă unde mi s a zis ca se calcifica nodulii. Întrebarea mea este, astea sunt simptomele în general??? Nu beau, nu fumez încerc sa mă odihnesc dar nu ştiu ce se întâmplă cu mine. Oare am intrat în depresive şi nu mi dau seama ? Va mulţumesc anticipat.
1
28-09-2014, ora 22:12
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
MARI eu sunt pacient de cancer sub tratament si din cate imi dau seama tu nu stii clar cat din tratamentul tau mai este absorbit de corp( vomit pastilele) si aceasta problema trebuie sa o lamuresti si cu medicul curant, si cea legata de eficienta tratamentului, de reactia organismului tau la tratament pt ca nu toti putem suporta un tratament complet si nu se indica sa continui daca el nu are efect o sati trimit pe privat adresa mea de yahoo si iti pot trimite cate ceva legat de ceea ce am scris mai sus.
0
29-09-2014, ora 07:26
mary2476
Nu este medic/terapeut
mary2476
Marton, multumesc ptr raspuns. Ce vârsta ai si cum ai ajuns la asemenea diagnostic ? Sănătate multa iti doresc.
P.s. Imi poti trimite adresa in privat.
0
13-11-2014, ora 21:49
Anghel123
Nu este medic/terapeut
Anghel123
Buna ziua. Am o intrebare si va rog sa imi raspundeti daca puteti.
Ieri am iesit cu o fata in oras si desigur ca ne-am sarutat. Iar astazi am aflat asa ca un zvon ca ea ar avea TBC. Credeti ca exista riscul ca si eu sa fiu infectat? Si daca da ce test ar trebui sa fac pentru ca stau cu gandul doar la asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.