TAVANIC 500 mg Levofloxacina pt Stafilococul auriu

29-11-2013
L28
Nu este medic/terapeut
L28
In urma exudatului faringian s-a descoperit prezenta stafilococului auriu iar medicul mi-a prescris Tavanic 500 mg de 2 ori pe zi.Am citit pe internet despre medicament si imi pare foarte puternic, mai ales ca iau in aceasta perioada si Flagyl 250mg cate 2 comprimate de 2 ori pe zi.Ar trebui sa iau doar un comprimat de Tavanic?
Multumesc
4 comentarii
0
30-11-2013, ora 13:16
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Medicul isi asuma raspunderea ptr tratament, daca el zice 2/zi faceti asa. Unul din motivele ptr care era antibioticelor s-a incheita (nu se mai descopera altele noi iar microbii devin rezistenti) e si luarea antibioticelor dupa ureche.
0
30-11-2013, ora 17:13
L28
Nu este medic/terapeut
L28
Multumesc pentru raspuns.Le iau dupa cum a prescris medicul in momentul de fata, iar in general iau destul de rar antibiotice si aproape niciodata dupa ureche.Am fost putin panicata la inceput pentru ca mi s-a parut o doza zilnic destul de mare, sunt si-n afara tarii iar medicii mi-au dat impresia ca orice le-as spune au un tratament standard pe care-l aplica fara sa auda si ce are pacientul de spus.
Multumesc!
0
30-11-2013, ora 19:05
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Medicamentele in general, ca exista si exceptii sint in asa mod "construite" incat sa nu produca daune majore daca se depaseste doza, deci daca sa zicem se iau in loc de o tableta 2-3 odata. Acest interval se numeste indice terapeutic sau factor relativ de securitate, cele care au IT10 sint foarte sigure. In mod normal se prescriu pe kilogram corp deci daca avem un pacient mai "grasut" :) doza va fi mai mare pentru ca si volumul de distributie e mai mare si la o doza standard concentratia plasmatica va fi mai mica, insuficienta pentru omorarea microbilor. Daca scapa multi vor dobandi rezistenta si a doua oara medicamentul nu va mai avea efect, asta e si un motiv pentru care era antibioticelor practic s-a terminat, altele noi nu se mai descopera iar cele de pe piata devin in fiecare an tot mai inutile vizavi de rezistenta bacteriilor la ele.
0
30-11-2013, ora 19:31
L28
Nu este medic/terapeut
L28
Am inteles explicatia si va multumesc.Eu am 1.65 cm si 55 kg, deci nu cred ca e situatia amintita de dvs, dar aveti dreptate, exista un factor de securitate luat in calcul si nu am de ce sa-mi fac griji.Sper sa functioneze asa incat sa nu fiu nevoita sa repet tratamentul.Numai bine !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Utilizarea irațională a antibioticelor și răspândirea Stafilococului auriu meticilinorezistent
  • Celulele imune pot proteja împotriva infecției cu stafilococ
  • Escherichia coli și Staphylococcus aureus, distruse în lumină de intensitate scăzută
  • De ce vaccinurile antistafilococice nu funcționează la oameni?
  • O combinație de probiotice ar putea preveni sindromul șocului toxic
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •