TATA cu tumori de unghi ponto-cerebelos !

25-12-2010
Valiusk
Nu este medic/terapeut
Valiusk
Buna seara! Am 24 ani, bugetara.Tatal meu (59 ani)a fost operat acum 7 ani de neurinom acustic stg( 20 mm, cu simptomatologie: tulb de echil, hipoacuzie de partea stg, hipertensiune, dureri de cap- descoperind tumora la consult orl si trimis de urgenta la Sp. Bagdazar pt operatie); i s-a zis ca i s-a rezecat toata tumora. A ramas cu sechele - pareza faciala stg, esofagiana, usoara tulb de echil, hipoacuzie) Nu a mai facut nici un control. Acum i s-a cerut o reevaluare la comisie- sa faca exam IRM si CT. A descoperit 2 tumori de unghi pontocerebelos stg -una de 20 mm (meningiom?)- cu o mica prelungire in canalul auditiv intern stg (recidiva?), si una de 12 mm(neurinom?) -care inglobeaza artera cerebeloasa antero-inferioara stg, e in contact cu nervul trigemen stg. Osos- lipsa de subst. osoasa postoperator. Nu stiu incotro sa o iau. El era o persoana calma insa boala l-a schimbat- e foarte nervos, ii e teama desi nu arata nimanui. Intra in depresie...si eu odata cu parintii mei. Eu sunt ajutorul lor financiar si...sufletesc- cat mai pot si eu.. Nu vreau sa imi pierd tatal! Va rog...as vrea sa stiu care sunt sansele sa supravietuiasca acestei operatii -care am inteles ca e periculoasa datorita multiplelor complicatii ulterioare( hemoragie, paralizie, cu afectarea nervilor principali etc), sau daca e posibil sa nu aibe sechele grave! Mama a mai avut grija de bunica paralizata la pat in urma unui AVC...timp de 6 ani, apoi a murit datorita complicatiilor. Nu il pot opera in strainatate pt ca nu dispun de atatia bani. Vreau doar sa fie intreg si sa imi fie alaturi in fiecare moment din viata. Psihicul nu i-a fost afectat in prima operatie. As vrea din inima ca Dumnezeul sa ofere viata mea, sanatatea mea lui tata sau unei persoane care chiar are nevoie de viata. Atunci as simti ca nu traiesc degeaba. Acum asta simt. Sunt un pion care asteapta sa fie mutat pe tabla. Ce pot sa fac sa ii fie lui tata mai bine? Dr neurolog care il are in evidenta i-a recomandat sa mearga la acelasi medic sa il opereze sau sa ii faca radioterapie gamma knife - asta daca se poate. Va multumesc!
3 comentarii
0
26-12-2010, ora 14:09
Marcela Nedea
Nu este medic/terapeut
Marcela Nedea
As vrea sa te pot ajuta in problemele medicale pe care le-ai descris. Te sfatuiesc sa-i telefonezi domnului Acad. Prof. Dr. Constantin Popa, medic primar neurolog, sef sectie neurologie la Institutul national de neurologie si boli cardiovasculare din Bucuresti, care acorda consiliere telefonica gratuita in fiecare vineri intre orele 10:00--11:00 la telefon 0785195503. Saptamana trecuta l-am sunat pentru ca imi amorteau mainile, aveam arsuri precordiale si insomniede vreo odua luni. A fost o discutie lunga in urma careia am primit o gramada de sfaturi utile si informatii medicale pe care nu le stiam. Nu a trecut mult timp de vineri dar ma simt putin mai bine si sunt increzatoare ca imi voi rezolva problemele. Domnul doctor m-a ascultat cu mult interes, a fost foarte amabil si nu s-a grabit deloc. Mi-a spus ca il pot suna in orice vineri sa ii spun cum ma simt.
Eu am aflat telefonul dintr-un pliant pentru un call center medical de indrumare telefonica pentru pacienti.Aici, la numarul 0903900300, apelabil numai din reteaua Romtelecom, iti raspund la telefon profesori si specialisti de renume din diverse specialitati cum ar fi chirurgie, ortopedie, reumatologie, ORL, pneumologie, neuropsihiatrie, ginecologie, uro-nefrologie, virusologie, medicina de familie si altele.Doctorii raspund la telefon dupa un orar ca la cabinet si iti dau sfaturi medicale, te indruma spre spitale sau alte centre medicale.Daca nu gasesti medicul la telefon cand suni, poti sa anunti la 0213364079 care e problema ta medicala si ei iti comunica ora la care poti gasi specialistul. Sper ca iti va fi de folos informatia si ii doresc multa sanatate tatalui tau, iar tie mult curaj si putere.
0
26-12-2010, ora 18:26
Valiusk
Nu este medic/terapeut
Valiusk
Va multumesc din inima d-na/ d-ra Marcela Nadea!
0
26-12-2010, ora 20:59
Marcela Nedea
Nu este medic/terapeut
Marcela Nedea
Tine-ma la curent. Poate imi spui vineri daca discutia ti-a folosit. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.