Suplimente alimentare din farmacii

15-11-2009
H_L
Nu este medic/terapeut
H_L
Am descoperit destul de recent efectul miraculos al uleiul de peste care contine acizi grasi Omega3. Am cumparat din farmacie acest supliment alimentar si ma simt f. bine deja dupa doar 15 zile de cand am inceput sa iau.
Mi se par super si multe alte suplimente, care contin vitamine pt intarirea organismului, pt par si oase.
Intrebarea mea este cat timp se iau aceste suplimente, este la alegerea noastra? De ex uleiul de peste, pot sa iau chiar si un an de zile?

Multumesc
5 comentarii
0
15-11-2009, ora 23:08
duhulluiscar
Nu este medic/terapeut
duhulluiscar
In Romania lipsa de acizi grasi nerafinati este cronica. Organsismul are nevoie zilnic sau cel putin regulat de acizi grasi.
Singurul produs natural unde acestia se gasesc nedistrusi de industria alimentara sunt semintele de floarea soarelui si coliva (se gasesc si in boabele de grau)
In loc sa dati insa bani pe aceste pastile cu acizi grasi din ulei de peste (care cine stie cat de vechi sunt si din ce peste vine= va puteti procura de la un plafar sau magazin naturist ulei de floarea soarelui nerafinat si presat la rece din care luati 2-3 lingurite zilnic sau pe care il folostit la salate /mancare. Este mai ieftin si tot asa de eficient ca si uleiul de peste si in plus poate necontaminat cu cine stie ce metale grele din oceane sau crescatorii.
La fel de bun este si uleiul de masline presat la rece, (extra virgin) dar din cauza preturilui scump acesta este des manipulat si este presat la rece numai pe eticheta.
0
16-11-2009, ora 23:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
O cantitate de omega 3 chiar mai mare decat in uleiul de peste se gaseste in uleiul de in presat la rece ! Se gaseste la magazinele naturiste un ulei foarte bun produs de Parapharm in sticlute mici inchise la culoare ( obligatoriu ) ! Trebuie pastrat la intuneric si racoare ca sa nu oxideze ( rancezeasca ) si e bine sa se ia cu putina lamaie din aceleasi motive !

O cura de 2-3 luni este suficienta dupa care se face o pauza sau se poate lua o data pe zi pt intretinere ! Mie personal uleiul de somon imi provoaca usoare migrene !

Sanatate !
0
23-11-2009, ora 20:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Mie personal uleiul de somon imi provoaca usoare migrene !" - Uleiul de somon conţine LITIU în doze oligometrice (maxim 10 mg la 1000 mg de ulei de peşte), motiv pentru care îţi promovează o cvasi-migrenă, dar tot migrenă este!
Din fericire litiul în astfel de doze de sub 25 de mg, nu are efecte negative marcante, doar foarte minore - peste această doză litiul deja devine un timoleptic (timostabilizant) enorm de mare cu reacţii adverse mai mult decât periculoase); este timoleptic şi sub 25 de mg, dar nu este agresiv cu SNC-ul şi produşii lui de reacţie/excreţie.


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
30-11-2009, ora 16:07
selutza_s
Nu este medic/terapeut
selutza_s
Buna!si eu folosesc ulei de peste omega 3 walmark, este foarte bun pentru sanatate, mai consum si peste la abur, gratar numai nu prajit.doar o singura intrebare am la medicii nutritionisti.eu mai mult ma alimentez dupa grupa de sange si vreau sa stiu sigur daca acest omega 3 este bun la grupa de sange 0...si vreau sa stiu mai mult despre grupa mea de sange si alimentatia sanatoasa.MULTUMESC
0
03-09-2011, ora 15:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Selutza_s, uleiul de peşte omega 3 este benefic pentru toate grupele de sânge, în mod egal.
Despre alimentaţie puteţi citi accesând link-ul de mai jos:
http://forum.romedic.ro/prod/Ave%C5%A3i_cuno%C5%9Ftin%C5%A3e_despre_alimentele_de_baz%C4%83_%C5%9Fi_v%C4%83_alimenta%C5%A3i_s%C4%83n%C4%83tos?_059396.html
(Selectaţi link-ul cu mouse-ul computer-ului dv., copiaţi-l, introduceţi-l în câmpul specific browser-ului dv. şi accesaţi-l).
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.