o senzatie de nod in gat, mai ales dupa ce mananc

14-05-2009
mmereu2004
Nu este medic/terapeut
mmereu2004
Buna ziua, am 29 de ani şi mă numesc Mihai

Iata ce simptome mă chinuie: o senzatie de nod in gat (deşi stau bine cu calciul) subfebrilitati, o flegma transparenta foarte vascoasa, mai ales dupa ce mananc. Ragaieli chiar si daca nu mananc. Imi miroase respiratia, si am o senzatie de uscaciune a gatului. E mai rau noaptea şi seara. Am o senzatie de miscare prea lenta a esofagului dupa ce inghit. Uscaciunea gatului şi lentoarea esofagului asociate mi-au dat în trei randuri niste crize de lipsa acuta de posibilitate de a respira. Horcaiam incercand să trag aer că printr-un pai foarte subtire. Deşi fiecare criza a durat vreo 30 de secunde, a fost teribil. De fiecare data s-a intamplat noaptea.
As dori să va intreb ce se poate face deoarece recentele episoade de lipsa de aer m-au speriat destul de tare. În momentele acelea te intrebi daca scapi cu viaţă. E teribil să te sufoci

Mai spun că de cateva saptamani tusesc şi mai remarc că am de multa vreme durere gen "febra musculara"de la incheieturile picioarelor (desi nici merg nici nu stau foarte mult in picioare)
În rest, am aflat că am o rinita, niste helicobacter pyloris la stomac (am tratat, nu s-a dus) şi candida bucala - am (tratat, nu a functionat)
Ca alimentatie consider că sunt destul de ok, de buna voie nu beau alcool, cafea, nu servesc tigari sau alte droguri, mananc destul de dietetic şi nu am mai pus gura pe proteine si grasimi de origine animala de un an şi ceva. De ceva vreme nu mai beau bauturi acidulate şi am renunţat să mai mananc condimentat.
4 comentarii
0
14-05-2009, ora 20:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
consider ca toate problemele sund de la tractul digestiv.
trebue sa faci un nou consult la GASTROLOGIE... si sa faci un tratament serios si de durata !
0
14-05-2009, ora 20:46
mmereu2004
Nu este medic/terapeut
mmereu2004
Multumesc mult domnule doctor pentru ca v-ati rupt din timp sa-mi raspundeti. Am trecut pe la un internist si acum adun banii sa-mi fac setul de analize solicitat de acesta. Asa din ochi pana la analize amanuntite mi-a spus ceva de o colita si de o gastrita si de asta am renuntat recent la acidulate, condimentate si muraturi. Dar sa te sufoci de la asta? Sau sa ai nod in gat?
0
14-05-2009, ora 20:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mucoasa faringelui.. daca a fost afectata de acidul gastric.. da, poate sa fie uscata.. si sa dea senzatie de sufocare si nod in gat.
Vit A uleioasa sau Ulei de catina cate 4-5 pic din 4 in 4 ore.. in nas.. si ajunge de acolo in gat.schimband senzatiea de uscat!
0
14-05-2009, ora 21:04
mmereu2004
Nu este medic/terapeut
mmereu2004
S-a inteles, maine sunt la farmacie. Va multumesc chiar mult de tot pentru ajutor. Va admir pentru meseria pe care v-ati ales-o caci sa ajuti alti oameni este cel mai nobil mod de a iti intrebuinta existenta si raspunzand gratuit pe un astfel de forum elimina din scurt varianta ca ati facut-o din mercantilism. Plecaciuni!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •