Sunt insarcinata?

12-04-2014
miss_aa
Nu este medic/terapeut
miss_aa
Buna ziua! Pe 27 martie mi-am inceput viata sexuala. Nu cred ca eram in perioada de ovulatie deoarece prima zi de menstruatie a fost pe data de 18 martie, iar menstruatia a durat 6 zile. Tin sa precizez ca ciclul imi vine regulat in fiecare luna si tine 6 zile. De cand mi-am inceput viata sexaula, inca de a doua zi am avut dureri abdominale care au tinut cam pana acum cateva zile. Azi de dimineata mi-a venit ciclul, dar am auzit ca este posibil sa-ti vina ciclul chiar daca esti insarcinata. Nu stiu ce sa cred. Azi cam ar fi a 17-a zi de la contactul sexual.
13 comentarii
0
13-04-2014, ora 01:59
cameron
Nu este medic/terapeut
cameron
Daca ti-a venit menstruatia, nu esti insarcinata...in afara de acele dureri de burta mai ai si alte simptome?
0
13-04-2014, ora 11:07
miss_aa
Nu este medic/terapeut
miss_aa
Dureri de spate, doar ieri, iar durerile abdomnale azi numai le simt...Ideea e ca mi-a venit menstruatia cu o saptamana mai devreme. Si nu pare sa fie nidatie, pentru ca am citit ca trebuie sa fie maronie si sa dureze mai putin, iar la mine vad ca e la fel ca si pana acum.Mi-a curs destul de mult sange, ca si in fiecare luna. Pentru a scapa de orice dubii imi voi face un test de sarcina zilele astea.
0
13-04-2014, ora 17:06
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Daca ai menstruatie nu esti insarcinata, nu stiu de ce insisti cu sarcina daca ti-a venit menstruatia. Iti faci teste de sarcina fara motiv.

Faptul ca ti-a venit menstra mai devreme nu inseamna ca esti insarcinata. ba dimpotriva. Lipsa menstruatiei este asociata cu sarcina, nu prezenta ei.

La inceputul vietii sexuale apar dereglari hormonale ce fac menstruatia sa vina mai devreme sau mai tarziu.
0
14-04-2014, ora 12:31
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
cea mai mare prostie sa spui ca daca iti vine ciclul nu ai cum sa fii insarcinata. crede-ma ca poti sa fii insarcinata in luna a 5-a si sa ai menstruatie. i s-a intamplat unei prietene ;). cel mai bine e sa iti iei un test de sarcina sau doua de preferat de la firme diferite fiindca mai sunt si cazuri in care testul da un rezultat gresit. nu apar simptome gen durere d burta sau de spate doar la cateva zile de la contactul sexual (in caz ca e vorba de sarcina). nu te poti lua nici dupa zilele fertile ca nu stim noi ce are de gand organismul fiecaruia. cel mai bine era sa te protejezi si scapai de grija asta si de cea a transmiterii unei boli. daca nici dupa ce iti faci testul nu esti impacata si ai in continuare simptome diverse, cel mai bine e sa mergi la un ginecolog sa-i spui. daca esti majora e ok ptr ca poti merge singura, fara sa trebuiasca sa dai explicatii parintilor. dar ma indoiesc...
0
14-04-2014, ora 12:57
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Nu exista sarcina peste menstruatie, asta-i o aberatie...sunt niste sangerari specifice primului trimestru de sarcina(reduse cantitativ), pe care, in necunostinta de cauza, femeile le confunda cu menstruatia...nu-ti fa griji, mai mult ca sigur nu esti insarcinata, dar pe viitor protejeaza-te...
0
15-04-2014, ora 10:11
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
tin sa te contrazic bestyutza79. am citit mult despre asta si daca prietenei mele i s-a intamplat lucrul asta... pana in luna a 4-a nu a avut niciun simptom de sarcina si ciclul ii venea regulat si dura 5 zile ca de obicei. asa ca totul e posibil :P nu zic ca domnisoara miss_aa este insarcinata, dar am vrut sa mentionez ptr cultura generala ca nu te poti lua dupa menstruatie ;)
0
15-04-2014, ora 10:24
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Inainte sa ma contrazici, consulta un medic, eu vorbesc argumentat si sustinuta de medicina...tu vorbesti din auzite.Gravida poate sa sangereze intr-o maniera similara menstrei, din alte cauze adiacente. O sarcina nu poate fi dusa la bun sfarsit daca apare menstruatia propriu-zisa deoarece scurgerea lunara presupune lipsa produsului de conceptie sau chiar avortarea ovulului fecundat. Mai mult decat atat, sangerarile vaginale se petrec deseori in primul trimestru de sarcina, dar sunt mult mai reduse cantitativ, iar in cazul in care acestea continua si in al doilea trimestru inseamna ca exista probleme medicale.
0
19-04-2014, ora 09:46
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
@Andra Constantin,

Intr-adevar unele femei sangereaza in timpul sarcinii la data la care ar fi trebuit sa aiba menstruatia dar in niciun caz in aceeasi cantitate ca atunci cand nu erau gravide, si in niciun caz nu se numeste menstruatie acea sangerare in sarcina.

Doar ignorantele nu isi dau seama ca sunt gravide pana in luna a 5'a.
0
19-04-2014, ora 10:09
miss_aa
Nu este medic/terapeut
miss_aa
Si totusi cam cat de multa ar trebuii sa fie sangerarea si alte semne ar mai putea fi? Spun asta, pentru ca in primele 2 zile mi-a curs destul de mult sange, dar deja in a 3-a si a 4-a zi cateva picaturi, iar de obicei aveam un ciclu menstrual destul de abundent. In ultimul timp am fost si destul de stresata.
0
20-04-2014, ora 09:46
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Putin inseamna doar sa te patezi cateva zile, dar reducerea cantitatii menstruatiei are si cauza dereglarea hormonala, regula pentru sarcina fiind absenta menstrei.

Nu esti insarcinata, sa te ingrijorezi atunci cand nu o sa vina menstra, daca ai sangerare lunara, chiar si mai putin cantitativ, nu esti insarcinata.
0
23-04-2014, ora 14:43
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
draga doamna bestyutza79, nu am controlat-o pe prietena mea sa vad in ce cantitate era sangerarea. va dati seama ca am purtat cu ea numeroase discutii pe tema asta si i-am pus destule intrebari. am intrebat-o daca ciclul era cumva modificat si mi-a spus ca daca ar fi fost ceva si-ar fi dat seama. venea regulat si in cantitate normala, neschimbat ca si culoare. si daca intrebati si alt medic o sa vedeti ca exista si o alta varianta ;) sau poate intr-adevar a fost "ignoranta" asa cum a spus doamna otilia. dar sa nu incep sa povestesc despre incompatibilitatea medicilor fiindca e de mai mare rasul
0
23-04-2014, ora 15:47
miss_aa
Nu este medic/terapeut
miss_aa
Mi-am facut azi curajul sa cumpar un test de sarcina si a iesit negativ! M-am linistit.
0
24-04-2014, ora 12:57
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
@Andra Constantin,
exact, nu ai controlat-o pe prietena si nici nu ai fost in pielea dansei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •