Sunt disperat, va rog ajutati-ma!

09-05-2008
nicoleta.ramona
Nu este medic/terapeut
nicoleta.ramona
Buna ziua,

Am 55 ani si locuiesc in Brasov. Sufar de o grea boala care ma rapune si pentru ca diagnosticul este destul de complex, il voi transcrie din biletul de externare de la Clinica de Cardiologie Interventionala din Tg Mures: cardiopatie coronariana. Angina pectorala de efort. Stent ADA segm I permeabil. Stenoza 50-60% ADA segm II. Ocluzie art. marginala. Arteriopatie aterosclerotica obliteranta a membrelor inferioare stadiul IIB Fontaine. stenoza 60% art iliaca comuna dreapta. Ocluzie bilaterala art femurala superficiala. Ocluzie bilaterala art Poplitee. By- pass femuro-politeu drept obstruat.
Electrocardiografie: RS, AV 76/min, ax QRS+60 grade
Paraclinic: glicemie 91 mg%, INR 1.01, colesterol 170mg%, HDL colesterol 57 mg%, LDL trigliceride 189 mg%
Explorare angiocoronarografica: abord brahial drept; sistem coronarian dominant stang; trunchi ACS fara leziuni; ADA cu stent permeabil segm. I; segm.I si II cu calcificari difuze cu ingustare de lumen 50-60% segm II; periferia fara ingustari semnificative de lumen; art. diagonala I cu emergenta din segm I, vas cu distributie importanta cu stenoza 50% proximala; art diagonala II vas cu distributie limitata; ACx vas dominant cu calcificari segm I fara ingustari semnificative de lumen; ocluzie art marginala cu periferia subtire evidentiata ipsilateral; ACD vas nedominant fara leziuni severe.
Arteriografie periferica: aorta terminala cu placi ats nesemnificative; stenoza 60% AIC dr; AIE dr fara leziuni; dilatatie AFC dr inaintea bifurcatiei; AFP dr permeabila; AFS dr ocluzionata de la origine; ocluzie art poclitee dr; se reincarca art politee dr inaintea bifurcatiei; vasele gambiere dr cu ats difuza; AIC si AIE stang cu placi ats nesemnificative; AFC stg cu dilatatie inaintea bifurcatiei; AFP stg permeabila; AFS stg ocluzionata de la origine se reincarca art poplitee stg sub linia articulara a genunchiului; vasele gambei stg ocluzionate.
Epicriza: pacient in varsta de 55 ani cu factori de risc cardiovasculari prezenti, coronarian cu stenting ADA in 2002, arteriopat cu by-pass femuro-popliteu drept si plastie de largire la nivelul ar fem com bilateral in 2003 cu 2 episoade de HDS in 2005 si 2006.

Cu mare speranta si mai ales disperare astept si va implor sa ma ajutati cu un sfat. Si de asemenea va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
09-05-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Daca locuiti in Brasov, incercati sa mergeti la doamna profesor Radoi Mariana; numai bine
0
12-05-2008, ora 00:00
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Cardiologie, Bucuresti
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Tratamentul dumneavoastra este in ceea ce priveste leziunile vasculare periferice (arteriopatia)deocamdata unul medicamentos.In ceea ce priveste leziunile coronariene se poate repeta coronarografia si eventual scintigrama miocardica pentru viabilitatea miocardicapeste 6 luni, si incercarea de stentare a arterei circumflexe, in segentul I precum si pentru urmarirea evolutiei stenozei de 50% de pe diagonala in segemntul I, si stabilirea oportunitatii de stentare.Tratamentul medicamentos trebuie sa fie maximal, asa cum v-a recomandat medicul specialist cardiolog.Daca sunteti din Brasov
si doriti internare, va rog sa ma contactati la clinica str.Popa Savu nr 16.pentru a va programa
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  •