Sunt confuza... in ultimii 5 ani am tot avut depresii | Forumul Medical ROmedic

Sunt confuza... in ultimii 5 ani am tot avut depresii

28-12-2014
Gabriela2211
Nu este medic/terapeut
Gabriela2211
Buna, am 26 de ani si in ultimii 5 ani am tot avut depresii (intotdeauna cauzate de factori exteriori, nu o sa spun problemele mele ca ma apuca dimineata).Am facut psihoterapie 3 luni dar degeaba. Nu am fost la medic pana acum, (depresiile au venit si au trecut o data cu rezolvarea problemelor) acum am simtit ca nu mai pot, am avut momente in care abia mai respiram, m-am gandit sa ma sinucid pentru ca simteam ca nu mai pot duce tot greul.De 2 saptamani iau tratament, medicul psihiatru mi-a dat doar somnifer si medicamente pe baza de plante, ma simt mai bine in sensul ca nu mai pot plange, pot face si alte lucruri pe care obisnuiam sa le fac dar...ce fac cu durerea din suflet?? depresia nu mai e vizibila dar 'sangerez' pe dinauntru, e normal ca medicamentele nu-mi rezolva problemele dar asta inseamna tratament?? Sunt confuza, tinand cont ca depresiile sunt cauzate de factori exteriori si mereu mi-au trecut o data cu rezolvarea problemelor, sunt bolnava sau sunt normale ?Ma pot vindeca definitiv de starile astea ?
231 comentarii 12 ..... 7 8 ÃŽnainte ›
0
28-12-2014, ora 15:16
david27
Nu este medic/terapeut
david27
In primul rand, depresia nu e o boala, ci e o tulburare sau afectiune psihica, iar cum psihicul e ceva imaterial, depresia nu se rezolva cu tratament medicamentos.Cel putin asta e depresia cauzata de factori externi, cum e in cazul tau.Depresia cauzata de dezechilibre hormonale sau de lipsa somnului, de exemplu, eu nu prea as numi-o depresie, ci o consider doar o stare de indispozitie, care se poate rezolva cu tratament medicamentos.In cel mai bun caz, tratamentele psihiatrice pt. depresie, asa-numitele 'antidepresive', vor avea cam acelasi efect pe care il are tratamentul din plante pe care il iei acum, adica vor masca depresia, te vor seda, dar pe dinauntru, sufletul va continua sa sufere.Aici intervine psihoterapia, dar nici asta nu iti garanteaza ca vei iesi din aceasta stare.Toata puterea sta in noi, in psihicul nostru, noi suntem singurii care putem decide sa iesim din starea de melancolie in care ne aflam si sa incepem sa vedem viata intr-un mod pozitiv din nou.Psihoterapia ne poate invata anumite tehnici care sa ne ajute sa ne schimbam modul de gandire, dar in final tot noi suntem cei care trebuie sa actionam.
Ca sa stii ca vorbesc in cunostinta de cauza, iti spun ca si eu am trecut printr-o depresie majora in care contemplam asupra suicidului.

Iar ca sa iti raspund la intrebari, nu, nu esti deloc bolnava, esti doar o fire mai emotiva, mai sentimentala, dar te poti imbolnavi si fizic daca continui sa alimentezi aceasta stare de tristete din suflet.Depresia e un stres si pt. organism, nu doar pt. psihic, iti deregleaza sistemul neuro-endocrin si astfel pot aparea boli.
0
28-12-2014, ora 15:34
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Sunt convins ca tratamentul din plante pe care il iei contine si sunatoare.E asa?
0
28-12-2014, ora 17:59
Gabriela2211
Nu este medic/terapeut
Gabriela2211
Buna David, multumesc pentru raspuns, tratamentul nu cred ca contine sunatoare, iau Stresclin Complex pe langa somnifer. Asa este cu imbolnavitul fizic, am si slabit aproape 6 kg intr-un timp scurt.Eu nu-mi gasesc puterea sa lupt cu mine sa trec peste aceasta depresie si risc sa se agraveze starea mea, dupa cum spuneam nici psihoterapia nu m-a ajutat iar faptul ca tratamentul ma sedeaza nu ma ajuta decat sa nu mai plang.Mai grav este ca problemele care le am acum nu mai au rezolvare, cu teoria stau bine, stiu ca trebuie sa accept ideea si sa merg mai departe cum pot dar cu practica e mai greu.Poate da, sunt eu o fire mai emotiva dar speram sa scap cu tratament :)
0
28-12-2014, ora 18:11
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ai grija domnisoara ca nu faci tratament corect, nu se mai folosesc somnifere demult in psihiatrie decat in cazuri izolate si SUB NICI O FORMA SINGURE, deoarece risti sa-ti adancesti depresia ceea ce ti se si intampla deja, pt ca asta exprima acea 'durere sufleteasca, ' o lipsa acuta de serotonina- care iti da atat liniste cat si nuantare si tonus afectiv !

Ai grija ca David este un bolnav care nu si-a tratat depresia si acum a ajuns intr=o faza maniacala sau chiar un inceput de schizofrenie, in care nu mai diferentiaza realitatea de propriile ganduri ! El provine si dintr-o familie cu un parinte schizofrenic netratat deci la el e traditie de familie lipsa diagnosticarii si tratamentului adecvat !

Schimba atatea tratamente si medici pana cand te vei simti din nou bine, nu te culca pe o ureche ca ai primit un tratament cu plante, alea ti le poti cumpara si singura din plafare intreband vanzatoarea, pt ca de aceea se numesc SUPLIMENTE !
Bafta !
0
28-12-2014, ora 18:25
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Gabriela, evita orice sfat venit din partea acestui individ numit Stevens, care se crede mare specialist in tratarea tulburarilor psihice, el nefiind altceva decat un administrator de bloc care si-a ratat vocatia.Tipul are probleme serioase la mansarda, nu trebuie decat sa ii verifici istoricul comentariilor de pe forum si iti vei da seama de lucrul asta.Sunt persoane pe forum care s-au fript urmand sfaturile acestui individ.Deci, atentie mare!

p.s. Nu sunt singurul de pe forum care a fost facut maniac si schizofrenic de catre acest individ.In general toti cei care nu ii impartasesc ideile, mai ales cele politice si religioase, sunt catalogati astfel.
0
28-12-2014, ora 18:53
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Compozitie Stresclin Complex:
Extract de Withania somnifera - 200 mg
Extract de Bacopa monnieri - 150 mg
Extract de Nardostachys jatamansi - 75 mg

Intr-adevar, nu contine sunatoare.Toate plantele din compozitie au efect sedativ.Personal am incercat Withania somnifera simpla, care mai este cunoscuta si sub denumirea de Ashwagandha, sau ginseng indian.Am incercat-o in special pt. proprietatile adaptogene, dar ma seda atat de tare incat ma trimitea direct la somn, si asta nu era efectul pe care il urmaream, iar doza pe care o luam era 250mg.Personal, nu vad nevoia unui somnifer sintetic in cazul tau, pt. ca, suplimentul acesta pe care il iei, ar trebui sa-si faca treaba cu brio in ceea ce priveste inducerea somnului.
0
28-12-2014, ora 21:48
david27
Nu este medic/terapeut
david27
http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=180&id_cat=30&id_prod=89102&anc=448248

Uite, sa vada si Gabriela ca tu te cam pricepi la toate, si la politica si la religie si la psihiatrie, iar mai nou esti si nutritionist.
Iar daca esti asa bine pregatit in domeniul psihiatriei, de ce crezi ca medicul psihiatru nu i-a prescris Gabrielei antidepresive, daca sunt asa bune, asa eficiente?Atat de eficiente incat unii ajung chiar sa se sinucida mai repede de la ele.Dar de fiecare data, e de vina mortul, companiile farmaceutice scapa basma curata, ca doar e trecut in prospect la reactii adverse, 'ganduri de suicid'.
0
28-12-2014, ora 22:51
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Gabriela, te rog sa ne scuzi ca am deviat putin de la subiect, dar asa se intampla cam de fiecare data cand intervine Denis pericol public, ca asa i se mai spune.El nu stie ce inseamna sa vorbesti civilizat, nu l-a invatat mama lui, iar pe deasupra, uraste si femeile, e un misogin fara pereche, asa se explica si faptul ca e singur pe la 40 de ani.E lucru stiut ca unii oameni o mai iau si razna de la singuratate.El e exemplul care confirma regula.
0
29-12-2014, ora 01:03
Gabriela2211
Nu este medic/terapeut
Gabriela2211
Domnilor, cu toata depresia mea, m-ati amuzat putin:).Adevarul este ca noi toti suntem aici pe forum pentru ca avem probleme si fiecare are parerea si experienta lui, nu are rost sa ne contrazicem.
Stevens, in legatura cu somniferul meu, mi l-a dat pentru ca nu dormeam decat 3 ore pe noapte, ma rog, spre dimineata ;nu stiu daca este un tratament corect sau nu...si eu am fost oarecum dezamagita de efect.Mi-a spus ca nu vrea sa-mi dea deocamdata alte antidepresive.Am luat in considerare si ideea de a consulta un alt medic.
David, nu stiu ce sa zic, le-am luat si fara somnifer si iau 3 pe zi si n-am reusit sa adorm. In legatura cu antidepresivele si somniferele, intr-adevar parerile sunt impartite, dupa cum spuneam, fiecare cu experienta lui dar daca citesti prospectul(reactiile adverse) chiar ca nu mai iei nimic:).
Nu sunt deloc pro antidepresive dar nici contra in caz de necesitate, eu am vrut sa iau ceva pentru ca nu mai rezistam.Din cate am citit nu s-a vindecat nimeni cu pastile doar ca poti duce o viata cat mai normala cu tratamentul corect, oricum la noi in Romania greu gasesti un medic bun si risti sa fii indopat cu medicamentatie gresita...
0
29-12-2014, ora 08:02
david27
Nu este medic/terapeut
david27
In cazul depresiei majore, eu cred ca tratamentul psihiatric e frectie la picior de lemn, iti poate face mai mult rau decat bine, si sunt cazuri pe forum care pot confirma asta.Problema nu e neaparat ca are efecte adverse foarte neplacute, ci faptul ca 'trateaza' ceva 'invizibil', iar asta nu se poate numi stiinta, de asta sunt si asa ineficiente.
0
29-12-2014, ora 08:22
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Tu trebuie sa te concentrezi pe rezolvarea problemelor care te-au adus in depresie, asta e calea spre vindecare.Mie mi-e imposibil sa cred ca sunt probleme nerezolvabile, decat daca e vorba de vreo boala fizica incurabila, ceea ce ma indoiesc.Dar problemele de zi cu zi ale oamenilor, lipsa banilor, lipsa unui loc de munca stabil, problemele din viata de cuplu, etc, toate sunt rezolvabile.
0
29-12-2014, ora 09:54
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Iar ai inceput saptamana cu delirul de dimineata Schizofrenel ! Amesteci lucrurile si planurile dupa ce ai visat azi noapte !Iti mai explic o data poate vei termina anul cu 5 minute mai istet !

Deci nebunel, sufletul este softul si creierul este hardul, interactiunea dintre ele este psihicul, deci STAREA de zi cu zi si minut de minut este data 100 % de modul de functionare al neurotransmitatorilor, al creierului in ansamblu ! La extrem, daca esti foarte deprimat sau ai dureri foarte mari (deci ceva ORGANIC) si te decorporalizezi pt 2 minute (exista tehnici) in acele 2 minute nu mai simti nici depresia, nici durerea fizica !
Insa noi fiind un tot unitar, trup si suflet 100 % din timp, nu ne ramane decat sa tratam organismul pt a avea o stare buna ! Deci pt depresie medie sau majora nu exista DECAT (vezi ca i-am pus o negatie inainte, pentru a intari unicitatea) varianta tratamentului si nimic altceva, faptul ca n-ai gasit tu combinatia de medicamente potrivita pt tine este cu totul alta discutie ! Nu are rost sa generalizezi situatia ta PARTICULARA la toti oamenii care cer un sfat privind medicatia potrivita LOR !

Realizarile personale (deci ale sufletului) sunt o problema iar STAREA PSIHICA- rezultat, reflectie sau urmare a functionarii DE RUTINA a creierulu, i ca orice alt organ din corp - este cu totul altceva, asta e un dat personal, o particularitate, asa cum avem un stomac sau ficat care functioneaza mai mult sau mai putin bine de la persoana la persoana ! Insa toate trebuie ingrijite in mod pur PARTICULAR mai ales daca exista anumite sensibilitati native sau 'dobandite' (de fapt sunt tot vulnerabilitati, dar necunoscute sau nebagate in seama o perioada) !
Intra-adevar nerealizarile personale pot da o stare proasta TEMPORARA, insa fara o STARE BUNA este aproape imposibil sa iti realizezi telurile personale sau daca le realizezi prin vointa pura, starea proasta te impiedica sa te bucuri de ele !

Hai pa si spor in toate ! Mergi si tu si trateaza=te si lasa-i si pe altii sa se trateze la randul lor !
Gabriela sper sa-ti iei ce este bun din polemica mea cu superman-ul de Dambovita ! ')
0
29-12-2014, ora 10:43
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Cum logica ta e aproape inexistenta, era de asteptat sa spui ca virgula creierul e doar harddisk-ul.Daca vrei sa faci o analogie intre creier si calculator, creierul ar fi toata unitatea centrala(toate componentele unitatii centrale), iar psihicul(sufletul) ar fi sistemul de operare, care se afla pe harddisk.Acum, daca harddisk-ul ar avea probleme, in general, calculatorul ajunge sa nu mai functioneze deloc, sau in cel mai bun caz iti mai da cate un bsod(blue screen of death) din cand in cand, pana isi da duhul.Cam asa se intampla in cazul epilepsiei, in cazul accidentului vascular cerebral, si cam toate bolile neurologice existente.Acum psihicul e alta mancare de peste, e asemenea sistemului de operare, iar depresia e pt. psihic ceea ce un virus informatic e pt. sistemul de operare(si nu numai depresia, ci si toc-ul si anxietatea generalizata, iar schizofrenia s-ar putea sa aiba cauze in ambele tabere)...calculatotul functioneaza in continuare, dar ii scad performantele si executa tot felul de lucruri rele fara ca noi sa stim.Iar pt. eliminarea virusului, ai nevoie de un program antivirus(psihoterapie), care e tot ceva imaterial.Poti sa desfaci tu tot calculatorul, sa-i schimbi toate componentele, ca el va merge la fel de prost, asta pana nu ii schimbi sistemul de operare, sau intervii cu un program antivirus.Pricepusi acum cum sta treaba cu logica? Fa si tu niste studii, ca de asta mai pierd unii fraieri ani buni pe bancile scolilor, ca sa mai invete niste logica, si apoi poti veni sa ne dai lectii.Pana atunci, ocupa-te de incasarea facturilor de la locatari, ca la asta te pricepi.
0
29-12-2014, ora 11:02
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Trateaza-te pe tine insuti si apoi, cand vei fi in deplinatatea facultatilor mintale, vino si spune-ne si noua sa ne tratam medicamentos!
0
29-12-2014, ora 12:17
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Se vede ca iti place sa-ti etalezi prostia sau gandirea ta aproximativa, nici o analogie nu esti in stare sa faci ca lumea, unitatea centrala ar corespunde intregului organism pt ca are transformator (inima), cooler (piele si rinichi) etc etc si doar singur hardul, mai exact acel microcip care face toate operatiunile ar fi creierul !

In ce privestea softul asta ar corespunde sufletului iar sistemul de opetrare (browser-ul) ar corespunde mintii constiente, cu care planificam activitatile zilnice, softul fiind compus din mult mai multe alte programe ! Cam asta ar fi analogia cea mai apropiata de realitate ! Acum, cand hard-ul se invecheste, sau este folosit prea intens sau este prost din fabricatie evident ca va da rateuri si va rula din ce in ce mai incet si cu pauze mari, indiferent cat de bun si nevirusat este softul (sufletul nu se poate imbolnavi, poate avea doar neimpliniri, regrete), dar tu crezi la inceput ca s-a stricat sistemul de operare si il resetezi sau reinstalezi softul, dar el tot prost va merge pt ca e vechi sau suprasolicitat si nu-si mai face treaba la parametrii normali= ASTA e depresia !!

Ce spui tu cu virusii, asta ar corespunde nu depresiei, in nici un caz, ci ideilor eronate SPIRITUALE (cum ai si tu referitor la ortodoxie - ispite sau inselari dracesti) iar erorile de gandire si abordare, faulturile logice ar corespunde unui sistem de operare invechit care nu mai face fata actualitatii si DOAR ACOLO pot interveni cel mai des psihologii pt a updata, a imbunatati viziunea si abordarea realitatii iar psihoterapeutii se ocupa si cu neimplinirile sufletesti, tintele de viata ratate, insa nici una nici alta nu pot vindeca vreodata un creier defect, ci doar p[ot aduce mici imbunatatiri, adica sa=ti coboare pretentiile si asteptarile tale pt ca si asa nu poti face minuni cu un creier cu low- activtity si in acest fel chiar vei functiona un pic mai bine - respectiv pe un pentium vechi nu poti pune un sistem nou de operare pt ca nu-l poate rula, in schimb merge foarte bine cu unul mai vechi dar fara pretentiile din ziua de azi !

Cam in halul vad eu lucrurile si nu cred ca ma poate contrazice nimeni nu doar tu, Davidel-Schizofrenel ! :)
0
29-12-2014, ora 12:27
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Hardul face toate operatiunile...ma faci sa rad.:))Si cine comanda ma hard-ul sa faca acele operatiuni?Hai sa intru putin in detalii tehnice si sa iti zic exact ce e creierul, raportat la calculator...deci creierul ar consta in urmatoarele lucruri: procesor, memorie RAM, memorie ROM(BIOS), placa de baza, placa de sunet, placa video si harddisk.Fara aceste componente, unitatea centrala ar fi decat o cutie pe care sa-ti bei cafeaua.
0
29-12-2014, ora 13:13
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
La procesor ma refeream evident, ca nu=mi venea cuvantul nefiind foarte in tema !

Deci "softuri" bune avem toti, important e daca avem ce "comanda", cat de bine ne lasa sa functionam si sa ne simtim, "procesorul" ! ")
Eu vad ca azi toata lumea cauta procesoare cat mai bune : dual-core, quad-core, octa-core, i 5, i 7 etc

;)
0
29-12-2014, ora 13:36
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Softuri bune nu avem toti.Calitatea softului depinde de educatia si de mediul de viata al fiecarui individ.Softul nostru se scrie si se rescrie permanent, de cand ne nastem si pana cand dam coltul.Iar performantele unui calculator sunt date de combinatia hardware-software, la fel si inteligenta omului.Adica, in cazul meu, eu as fi un intel core i7 cu 8gb de RAM, care ruleaza Ubuntu, iar tu ai fi un intel pentium II, cu 128 mb de RAM, care ruleaza Windows 98.:))

Oricum, fiecare om are anumite calitati, chiar si tu.Einstein spunea urmatorul lucru: 'Toti suntem genii, dar daca judecam un peste dupa capacitatea lui de a se catara pe un copac, el va trai toata viata crezand ca e prost'.:)) Asta ca sa mai dreg busuiocul.:)
0
29-12-2014, ora 16:30
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Acuma analogia cu calculatoarele se opreste la inteligenta, deoarece la om cel mai important este sa-si mantuiasca sufletul ceea ce calculatoarele nu au nevoie ! La om mai important decat IQ-ul este EQ=ul adica inteligenta emotionala, eu i-as spune intelepciune sau ORIENTARE BUNA, anturaje si credinta BENEFICA, legarea de energii CURATE ! Pentru ca cei mai inteligenti oameni in general sunt nimeni altii decat hotii, speculantii si sarlatanii, care trebuie sa faca 1000 de strategeme pt a fura, a pacali a induce in eroare oameni mai inteligebti si cu mai multi bani decat ei !

Deci si tu degeaba esti un i 7, daca esti orientat prost, degeaba esti doctor sau diplomat vorbitor de 5 limbi straine daca ai votat base de 2 ori inseamna ca tot o lep[ra umana esti, etc Inteligenta nu este nicidecum totul la oameni Chioretel ! :)
Si apropo de fiinte si inte;igenta, cele mai inteligente fiinte (chiar daca nevazute sunt demonii) care ei in mod nevazut si nebanuit macar de 80 la suta din oameni fac 1 milion de strategii si stratageme, trimit ganduri si ispite tocmai celor care se cred 'inteligenti' si suficienti cu ei insisi, pt ca insasi mandria este de fapt o posedare demonica nevazuta iar omul desi se crede autonom si stapan pe sine e;l este deja cucerit si ghidonat din alta parte, ceea ce conduce la o multitudine de idei si actiuni absolut eronate dar a caror cuprindere omul nu o mai are in lipsa unui sfatuitor exterior (duhovnic bun) care sa-l scoata din mlastina si nisipurile miscatoare ale propriilor ganduri si idei !
Du-te si pupa moaste pt ca acolo gasesti ceea nu vei gasi nicaieri si anume, o mica fantana de ENERGII CURATE, BENEFICE care iti vor limpezi mintea aia ratacita rau !
Deci la tine suprema dovada de inteligenta ar fi sa-ti dai seama ca esti prost, ceea nu ma astept prea curand de la tine avand in vedere ca esti si putin (putin mai mult chiar) maniac ! ')

Mediteaza la astea inteligentule i 7, dar cu pauze sa nu ti se arda cele 7 nuclee ale 'procesorului' ca tie nici nu-ti trebuie mult si imediat iti iese fum si scantei ! :)) 'Stingi' cu un stabilizator de dispozitie si o sa vezi ca deja esti mult mai bine ! ;)
0
29-12-2014, ora 18:28
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Cum spui tu, ÃŽnaltpreasfintitule, nu indraznesc sa te mai contrazic.:))
Totusi, eu as spune ca cei mai inteligenti oameni nu sunt cei amintiti de tine, ci cei care ajuta la progresul omenirii, gen Einstein, Tesla, Edison, astia cu care ma mai cunosc eu :)), si bineinteles cei care au urmat si vor urma dupa ei.Hai sa apreciem adevaratele valori, nu hotii, smenarii, etc.
0
29-12-2014, ora 18:47
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Astia de care vorbesti tu, ar fi trait si acum in pestera, daca nu ar fi existat cei mentionati de mine.

Iar legat de 'fortele intunericului', imi aduc aminte de o replica a lui Kevin Spacey din filmul The Usual Suspects, care spunea asa: 'The greatest trick the Devill ever pulled was convincing the world that he didn't exist'.
0
29-12-2014, ora 21:37
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
Stevens, ce bei de delirezi asa?
0
29-12-2014, ora 21:42
Gabriela2211
Nu este medic/terapeut
Gabriela2211
Domnilor, interesante discutii pe aici:), eu cred ca nu au rost contrazicerile astea.
De azi m-am hotarat sa nu mai iau somniferul, din cate am citit este posibil ca ala sa-mi alimenteze depresia. Dupa sarbatori voi consulta si un alt medic dar totusi parca as merge tot pe naturiste, in fine, voi vedea si alta parere.
David, m-as concentra asupra problemelor mele dar nu gasesc nici o rezolvare, nu am probleme asa minore (de zi cu zi) cum ai enumerat tu mai sus.
Problemele mele tin de boala surorii mele, daca era a mea poate nu ma mai chinuiam atat, boala poate deveni incurabila intr-un timp scurt daca nu facem ceva, nu vreau sa vorbesc mai mult despre asta pt ca imi face f rau incapacitatea mea de a ajuta iar ea nu are cum sa se ajute singura, plus ca ma ocupam cu ceva si nu a mai mers si am ramas cu datorii mari peste tot si fara nici un ban, parintii mei nu ne pot ajuta pt ca au iesit la pensie si abia se descurca si ei, mi-am vandut masina dar nu acopera datoriile, singura rezolvare ar fi sa-mi vand locuinta in primul rand sa o salvez pe sora mea si sa scap si de datorii dar asta inseamna sa-mi las familia pe drumuri.Si toate astea ar trebui rezolvate intr-un timp scurt.In fine, nu vreau sa-mi discut problemele aici pe forum, vreau doar sa gasesc o cale sa rezist.
Mi-e foarte teama ca o sa o iau razna de tot, situatia se poate inrautati, pastilele nu ma scot din probleme dar macar sa fiu sedata, sa nu mai simt, nu vreau sa ajung sa ma sinucid.
0
29-12-2014, ora 22:19
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Gabriela, te inteleg perfect.Intr-adevar situatia e destul de complicata din ce descrii tu.Era bine daca ai fi avut pe cineva alaturi, un partener de viata, ca sa iti mai tina moralul ridicat si sa treceti impreuna peste aceste probleme, ca parca se deduce cumva ca ai fi singura.Poate gresesc.Sa stii ca sinuciderea nu e o solutie.Nu te temi de ce te-ar putea astepta dincolo?Daca dai peste niste probleme si mai mari, ce te faci atunci? Si eu eram foarte setat pe sinucidere pana acum cativa ani, nu credeam in absolut nimic, eram ateu nedeclarat, dar nu stiu cum am dat intr-o zi peste un articol despre Near Death Experiences (experientele aproape de moarte descrise de cei care au suferit un stop cardiac si au fost resuscitati).Am studiat subiectul mai amanuntit, si am ajuns la concluzia ca aceste lucruri chiar se intampla, nu sunt povesti, sunt milioane de cazuri raportate in intreaga lume, iar recent s-au facut si cateva studii pe tema asta, unul mai recent si mai stiintific inceput in 2008 si finalizat anul asta, AWARE study se numeste, daca te intereseaza.La acest studiu au participat 15 spitale din America, Canada si Marea Britanie.Un studiu ceva mai vechi e cel facut de medicul cardiolog olandez Pim van Lommel.Lucrurile descrise de pacientii care au avut un NDE m-au speriat atat de tare incat mi-am scos toata ideea cu sinuciderea din cap instantaneu, si m-au transformat din ateu intr-o persoana care crede.Am mai dezbatut acest subiect si pe alt topic, dar m-am gandit ca te-ar putea ajuta si pe tine.Oricat de mari ar fi problemele pe care ni le da viata, nu trebuie sa disperam.Solutii exista, trebuie doar sa cautam.Cred ca in situatii ca cea in care te afli tu este cel mai potrivit sa ne aruncam o clipa gandurile si catre forta care guverneaza Universul, s-ar putea sa fim cumva indrumati astfel incat sa fim capabili sa rezolvam acele probleme cu care ne confruntam.Cere si ti se va da, cauta si vei gasi.
0
29-12-2014, ora 23:33
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Ca o completare la ceea ce am spus mai devreme, ulterior, m-am apucat si am citit si evanghelia(Matei, Marcu, Luca, Ioan), lucru care mi-a schimbat si mai mult viziunea asupra vietii, si am recomandat si altora sa faca lucrul asta.Iti recomand si tie.Nu trebuie sa crezi neconditionat in tot ce scrie in ea.Cele 4 evanghelii sunt patru scrieri pe papirus, scrise in limba greaca si datate prin metoda radiometrica cu carbon 14 in jurul anului 40 d.Hr, ale unor autori anonimi si diferiti(ele au fost atribuite lui Matei, Marcu, Luca si Ioan, dar nu sunt acestia adevaratii autori, iar dovada pt. asta e faptul ca toate sunt scrise la pers. a 3-a), care au fost un fel de ucenici ai apostolilor.Daca vrei sa o citesti, recomandarea mea este sa nu acorzi mare importanta partii narative, ci sa te concentrezi mai mult pe pilde, pe invataturile transmise de Iisus (ele corespund in toate cele 4 evanghelii, doar exprimarea difera in anumite cazuri, tinand cont ca autorii sunt diferiti).

Unde vroiam sa ajung...Iisus vorbeste undeva in evanghelie despre ceea ce noi astazi numim 'depresie'.Spune ceva de genul:'Feriti-va de duhul intristarii!Asa cum caria mananca lemnul si molia haina, tot asa si intristarea mananca sufletul omului'.Pe mine m-a cam pus pe ganduri replica asta, tinand cont de ceea ce am trait in depresie si de punctul culminant la care a dus depresia in cazul meu, si anume la aplatizarea totala a emotiilor, a sentimentelor, a trairilor, simptome ce le-am denumit pe forum ca apatie si anhedonie.Desi am reusit sa ies din depresie, sa scap de gandurile de suicid, au trecut aproape 6 ani de cand emotiile nu mi-au revenit.Eu nu mai simt dragostea, nici macar fata de parinti, frati, sunt rece ca o piatra.Si totusi merg inainte, cu speranta ca vor veni si zile mai bune. :)
0
29-12-2014, ora 23:55
Gabriela2211
Nu este medic/terapeut
Gabriela2211
Nu m-am intrebat niciodata ce este dincolo, cred in D-zeu dar nu cred in biserici si in unele ritualuri.De citit, imi place sa citesc si chiar o sa iau in considerare recomandarea ta cu evanghelia, chiar buna replica :).
0
29-12-2014, ora 23:57
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Aici suntem pe aceeasi lungime de unda.Nici eu nu cred in Biserici si in ritualurile Bisericii, spre deosebire de colegul Stevens, care e microbist religios.:))
Legat de evanghelie, erau niste cartulii albastre cu Noul Testament decat, pe care le mai imparteau pocaitii.Eu am primit una cand eram la facultate.Pocaitii sunt cam insistenti, dar sa stii ca au intentii bune.Ar fi bine sa gasesti o cartulie din asta, pt. ca e mult mai bine tradusa decat cea ortodoxa, nu contine atatea arhaisme, adica e mai adaptata limbajului nostru de astazi si e mai placuta de citit.Constatarea asta am facut-o comparand una cu cealalta.Mesajul e acelasi in ambele.Ca fapt divers, eu sunt ortodox dupa radacini, dar consider ca nu am nicio apartenenta religioasa, pur si simplu cred in ceva, intr-o forta care guverneaza intregul Univers, sau poate acea forta e chiar Universul insusi.
0
30-12-2014, ora 00:17
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Unii ii spun Dzeu, altii Allah, altii mai stiu eu cum, dar mie mi se pare mai simplu, si parca mai logic sa ii spun Univers.:)
0
30-12-2014, ora 00:26
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca nu credeti in 'biserici si in ritualuri' atunci poate ca va meritati soarta amandoi, eu nu mai am nimic de spus, imi retrag toate sfaturile, faceti ce va indeamna vecinii, tarotul, universul sau cine mai vrei voi !

Va doresc multa sanatate !
0
30-12-2014, ora 00:47
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Stevens, daca ar pune toti 'crestinii ortodocsi' care au absolvit macar bacalaureatul cu minim 7, daca ar pune mana sa citeasca Evanghelia, somaj tehnic ar scrie pe Biserica.:)) Preotii nu sunt in stare sa se mantuiasca pe ei insisi, pai dar sa-si mai indrume enoriasii in procesul de mantuire.Amin! :)) Sistemul religios ortodox este o copie fidela a sitemului religios impotriva caruia s-a razvratit Iisus acum 2000 de ani si pt.care a fost rastignit.
Asta-i blasfemie domne!:))
Adaugă un comentariu / răspuns
231 comentarii 12 ..... 7 8 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia la vârstnici
  • CombinaÈ›ia între depresie È™i tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățeÈ™te starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puÈ›in de 24 de ore
  • Depresia
  • 5 mituri despre psihoterapie
  •