Sunt acestea tulburari vitreene?

22-02-2014
Victor2
Nu este medic/terapeut
Victor2
Buna ziua
As dori sa intreb daca aceasta afectiune poate sa genereze pete in campul vizual? De cateva zile vad o pata semi-circulara in partea stanga a ochiului. O vad cand deschid ochii, sau in timpul zilei, cand ma misc sau cand citesc. Daca ma uit in spre partea opusa locului ei ea se mareste in lungime, dar cu cat ma uit mai inspre ea cu atat se face mai mica si in cele din urma dispare. Insa imi ramane pe ochi, pe langa pata, (pe jumatatea stanga) ca o ceata, neclaritate, o perdeea ce ma jeneaza cand privesc. Cateodata am senzatia ca ceva imi apasa ochiul. Pata ramane pe loc, doar ca isi mareste volumul spre dreapta, ea fiind pe marginea stanga. Cateodata marginea petei este luminoasa, ca o fulgerare atunci cand clipesc sau imi schimb directia privitului. Cateodata pata imi acopera 10-15% din ochi.
M-am dus la oftalmolog si mi-a spus ca sunt tulburari vitreene, dar eu nu sunt impacat cu diagnosticul. Am miopie de mic, cunosc foarte bine scamele, punctele, musculitele, etc, iar acum ma ingrijoreaza faptul ca nu am vazut niciodata pana acum aceasta pata pe ochi. Aproape ca nu ma pot descurca cu privitul la distanta, Vreau sa va intreb daca aceasta afectiune poate genera astfel de pete.
2 comentarii
0
25-02-2014, ora 10:57
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Ar fi bine sa mai faci un consult oftalmologic complet cu determinarea acuitatii vizuale, examen biomicroscopic al polului anterior, controlul tensiunii intraoculare, examenul vitrosului si al retinei, camp vizual computerizat. Ce varsta ai? Tulburarile de vedere se asociaza cu dureri de cap? Ce valoare are miopia? Miopia se asociaza cu o degnerescenta vitreana precoce si miodezopsii ( scamele, musculitele).Ne intereseaza si rezultatul investigatiilor sangvine screeening. Asteptam detalii pentru a ne orienta catre un diagnostic. Numai bine
0
25-02-2014, ora 12:55
Victor2
Nu este medic/terapeut
Victor2
Buna ziua
Va multumesc pentru raspuns
Am varsta de 29 de ani.
Eu dureri de cap am frecvent, dar trec de la sine de cele mai multe ori. Dar am vazut ca tulburarile sunt mai deranjante odata cu oboseala fizica. Deranjul este mai mare spre seara sau in timpul zilei, dupa un efort fizic.
Am miopie de -10 si -12. Am miopie de foarte mic, port ochelari de la 7 ani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.