Sufar de anxietate generalizata? | Forumul Medical ROmedic

Sufar de anxietate generalizata?

04-07-2015
clus03
Nu este medic/terapeut
clus03
Buna ziua,

De o luna de zile am inceput sa ma simt foarte prost. Mai exact pe 31 Mai cand ma duceam pana in bucatarie am vazut negru in fata ochilor si m-am dus repede sa ma pun in pat. Imediat dupa ce am ajuns in pat m-a apucat tremuratul. Imi tremura tot corpul si ma simteam super ametita. Pulsul imi crescuse pe la 120. Speriata fiind am chemat ambulanta.
Cei de la ambulanta mi-au facut electrocardiograma si au zis ca totul este ok dar ca se pare ca sunt eu mai panicoasa. Mi-au dat un xanax sa ma calmeze si niste magneziu + o perfuzie cu saruri apoi au plecat.
Jumatate de ora mai tarziu iar am inceput sa tremur, iar sa ma senzatia de lesin. De data asta m-a condus prietenul meu la urgente unde mi-am facut un set de analize complete. Mi-a iesit hemograma putin mai scazuta dar nimic iesit din comun, si intr-adevar aveam o anemie. Mi-au dat un tratament cu fier si cam atat.
Ajunsa acasa din nou senzatiile au inceput sa continue. M-am dus la endocrinologie crezand ca poate e de la tiroida sau banuaim eu ca ar fi din cauza ca renuntasem la anticonceptionale cu 2 luni in urma. anticonceptionale pe care le luam de 10 ani incontinuu. Credeam ca trec printr-un episod de sevraj ca atunci cand renunti la bautura sau droguri.
Dupa controlul endocrinologic s-a constatat ca am un nodul la tiroida mai mic de un cm dar ca hormonii toti sunt in parametrii normali. Singura problema este ca nivelul meu de calcitonina este crescut si de atunci a tot continuat sa creasca. Momentan (la o luna dupa eveniment) am calcitonina 8.81pg/ml. Doctorii sunt putin alarmati avand in vedere ca cica este un marker de cancer tiroidian si in mod normal ar trebui sa fie mai mic de 5.
Nu stiu daca asta totusi imi declanseaza episoadele de care sufar. Practic de pe 31 Mai pana in prezent senzatiile sau mia schimbat cat de cat. Acum in mare parte doar tremur. Practic de 2, 3 ori pe zii ma apuca tremuratul intregului corp si nu ma pot oprii. Nu am pofta de mancare deloc, ma simt slabita..mi s-a dat de la psihiatrie bromazepam de 1, 5. Nu sunt un fan al benzodiazepinelor din motive evidente dar pur si simplu oricat de calma as incerca sa stau, oricate exercitii de respiratie as face, tremurul nu se opreste pana nu iau bromazepam.
Acum ca vad ca imi creste si calcitonina la tiroida am tot felul de ganduri sumbre, normal nimeni nu ar vrea sa aibe cancer. Deja ma gandesc ca o sa treb sa fac operatie de scoatere a tiroidei si ma ingrozeste ideea.
Anti depresive nu iau desi mi s-au prescris si alea. Dupa multe studii si informatii de pe internet am ajuns eu la concluzia ca au prea multe efecte secundare si ca pana la urma nici nu stiu sigur daca problema mea vine de la faptul ca am un nivel scazut de serotonina.
Iau un tratament naturist format din Ashwagandha, L- Teanina, Taurina si Passiflora.
Sincer nu am vazut inca nici o modificare a starii mele si le iau de vreo 2 saptamani. Ideaa este ca nu sunt panicata sau sa am atacuri de panica. Pur si simplu din senin, pot sa rad, sa fiu cu o prietena, sa ma uit la tv, orice..ma apuca tremuratul si o stare de moleseala si cateodata combinata cu o stare de neliniste. Nelininste in sensul ca simt un stres in cap ca o apasare si simt nevoia sa ma misc ca sa ma destresez.
Am fost si la psihoterapie cognitiv comportamentala. Sincer nu ma ajuta cu nimic, deoarece ma tot pune sa identific la ce ma gandeam cand pornesc starile, iar eu incesc sa ii explic ca la nimic, uneori am mintea complet goala, pur si simplu ma ia din senin.
Iar sa controlez atacurile cu respiratie si metode de relaxare pur si simplu nu merge. Oricate tipuri de respiratie, meditatie sau alte chestii incerc tremuratul nu mi se duce. Nici temperaturile din camera nu le mai simt. Acum spre exemplu stau numai pe 18 grade cu aerul conditionat si cu fereastra deschisa si mie imi este cald. Mama sau prietenul meu spun ca mor de frig.
Ca si concluzie nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai iau. Fiecare zii este la fel. Ba ma simt bine, ba din senin ma simt rau, si singurul care ma opreste din tremurat este bromazepamul. La care oricum vreau sa renunt ca il iau cam de multa vreme si cred ca am devenit dependenta.
Ma intreb oare daca starile astea ar putea fi date de tiroida. De faptul ca calcitonina asta creste fara motiv. Sau daca este pe sistem nervos as vrea niste sugestii ale altor membrii despre cum s-au tratat ei si daca are cineva senzatii similare cu ale mele.

Am fost la cativa endocrinologi pana acum. Din ce mi-au spus dansii de la tiroida nu ar trebui sa am aceste stari nici daca as avea cancer teoretic. Se pare ca acest cancer de tiroida este unul tacut fara senzatii cum am eu. Am facut deja ecografie si am un nodul de vreo 6 mm care nu pare a fi canceros.

Doar calcitonina este singurul indicativ momentan care ma plaseaza intr-o zona gri cum spun doctorii. In orice caz nu am facut punctie inca deoarece nodulul meu este prea mic.

Acum iau anticoncetionale din nou deci nu cred ca mai se pune vorba de dereglari hormonale de gen testosteron, estrogen.

rezultatele mele pana acum la tiroida arata in felul urmator:

Parathormaon: 17.51 pg/ml Interval de referinta: 15 - 65 pg/ml
Calcitonina: 8.81 pg/ml Interval de referinta: 5 pg/ml dar in 5% din cazuri poate urcaa capa la 11.5 pg/ml (ideea care ma sperie e ca aveam calcitonina 5.5 acum o luna iar acum e mai cescuta)
Anti - Tiroglobulina: 2.4 UI/ml Interval de referinta: 4.11 UI/ml
FT3 - ser: 3.34 pg/ml Interval de referinta: 1.71 - 3.71
FT4 - ser: 1.07 ng/dl Interval de referinta : 0.70 - 1.48
TSH: 2.63 ui/ml Interval de referinta: 0.35 - 4.94


Din cate vad eu doar FT3 si FT4 ar fi putin catre limita superioara. As aprecia daca cineva din sfera endocrinologie si-ar putea spune o parere.

Singurele altele care mi-ar putea cauza tremur si stari de genul ar fi adrenalina si cortizolul secretate de suprarenale. am avut acum 2 luni un moment mai traumatic ca am avut o operatie de rinoplastie cu niste complicatii, si cred ca am secretat atata adrenalina si cortizol de le-am dereglat complet. Totusi am testat parca cortizolul in sange si era normal, deci nu stiu ce sa zic. Poate sunt doar anumite momente ale zilei cand o iau razna. Cand mi-am recoltat aceste analize eram super calma.

Nu mai suport tremurul si starea starea de stres/neliniste, moleseala care imi apar din senin. Multumesc

O zii frumoasa, Claudia
17 comentarii
0
06-07-2015, ora 22:55
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
Clus03: Buna seara.Am citit cu atentie tot ce to se intampla, nu stiu cat de mult te pot ajuta, dimpotriva si eu am nevoie de ajutor.Si eu ma confrunt cu stari f proaste de cateva luni de zile, asta insemnand anxietate profunda, slabiciune, ameteala, fara chef de nimic.Este adevarat ca la mine toate aceste stari au aparut dupa o perioada de stres maxim din anumite motive personale.Am inceput sa iau de o Luna 5HTP, serotonina naturala, unele imbunatatiri ale starilor le simt, dar inca nu sunt eu..Nici eu nu vreau trat medicamentos de la psihiatru, acum 8 ani am mai trecut prin asemenea momente, si dintr-o sumedenie de medicamente nici unul nu mi- a facut bine. Am inceput sa lucrez cu mine, mi-am schimbat modul de gandire, si am reusit.Acum nu mai am aceeasi putere din pacate.Mai nou, am descoperit si eu un nodul pe lobul drept al glandei tiroide, destul de mare 1, 71 mm. Sunt in investigatii, astept sa merg la analize, in a 3-a zi de menstruatie, care intarzie sa vina, ciudat, toata viata a venit "ceas".Este clar ca sunt mai multe dezechilibre in ceea ce ma priveste. sunt Putin speriata, dar o sa trec peste, cum sunt convinsa ca si dvs o sa treceti rabdare f f multa, spuneti tot timpul ca sunteti bine, si functioneaza, D-zeu e mare, eu merg si pe partea cu credinta f mult, am simtit protectia divina in multe momente grele din viata.Putere multa va doresc !! Doamne ajuta!!
0
07-07-2015, ora 14:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anticonceptionalele sunt medicamentele cu cele mai mari efecte secundare din lume. Peste 100. De ce nu faceti tratamentul pentru anxietate care vi s-a prescris. Oricum nu va va da noduli si nici alta boala.

Ca orice medicament, si pilulele contraceptive hormonale pot avea efecte adverse, problemele care apar in timpul administrarii lor fiind in mare parte aceleasi:

- avorturi timpurii !!! (moartea copilului in primele 14 zile de viata)

- sangerari neregulate

- cefalee

- durere de sani

- varsaturi

- modificari ale dispozitiei generale

- dereglarea echilibrului endocrin

- infarct cardiac

- accident vascular

- cancer de col uterin, de san, ficat, ovarian

- la nivelul aparatului genito-urinar: anticonceptionalele produc sangerari intermenstruale, modificari ale secretiei cervicale, amenoree post-medicatie, cresterea in dimensiuni a fibromului uterin (daca exista), agravarea endometriozei, infectii vaginale (candidoza), durerea la contacte sexuale

- scaderea secretiei de testosteron la femei care produce scaderea libidoului

- scaderea lubrefierii vaginale

- infertilitate

- hipertensiune

- tromboza

- la nivelul pielii produce urticarie, eritem, cloasma

- la nivel ocular: discomfortul corneei in cazul folosirii lentilelor de contact precum si tulburari de vedere

- la nivelul sistemului nervos central: migrene, tulburari psihice, tulburari ale somnului

- afectarea ficatului si a vezicii biliare: creste riscul de cancer hepatic, risc de hemangiom hepatic (o tumara foarte vascularizata), cresterea transaminazelor, risc de litiaza biliara (pietre la fiere), cresterea concentratiei de colesterol in sucul biliar, incetinirea evacuarii sucului biliar in intestin (vezica lenesa)

- la nivelul sanilor: sensibilitate, marire, durere, secretie, cancer

- risc de edeme

- toleranta scazuta la glucoza si diabet

- modificari ale greutatii corporale

- tulburari gastro-intestinale: constipatie, meteorism (agitatie intestinala), greata, voma

- malformatii ale viitorului copil

- hirsutism (cresterea excesiva a parului pe corp)

- scaderea imunitatii
0
07-07-2015, ora 14:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Medicilor din Germania le-a fost interzis sa mai dea pilula mai mult de 8 luni din cauza efectelor secundare pe care le produce pe termen lung, boli care cu greu mai pot fi controlate.

De asemenea ea provoaca sindromul de stres posttraumatic din cauza avorturilor care se produc fara ca mama sa stie. Cautati pe net conferintele de resa despre avortul hormonal si stresul post traumatic produse de pilula daca doriti sa va informati si tratati anxietatea. Se poate inrautati.
0
07-07-2015, ora 20:24
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
clara_p: Buna seara. Imi cer scuze ca intervin, in mod sigur v-ati adresat d- mnei clus03. Este foarte adevarat ce spuneti in privinta tratarii anxietatii cu medicamentele prescrise, important este sa gasesti un psihiatru care sa-ti faca o schema de tratament "personalizat"'este greu din punctul meu de vedere, eu am fost la 3 Medici acum 8 ani, si fiecare mi- a dat altceva, cu nimic nu-mi era bine, poate am fost mai ghinionista, ce sa zic, am probat multe medicamente, nu mai stiu exact, cred ca vreo 8, 9.si esti din ce in ce mai rau in astfel de situatii cand vezi ca nici un medicament nu iti amelioreaza starea.Deci eu cred ca medicul pe mana caruia cazi e un element extrem de important in toata povestea.Cum am mentionat mai sus, acum 5HTP-ul care am inceput SA l iau incepe SA -si faca efectul.Si faptul ca am descoperit acest nodul pe tiroida si il investighez, cred ca imi tine mintea ocupata, si nu ma mai gandesc la anxietate si depresie.Va multumesc pt ca v-am descoperit, avem de invatat mult unii de la altii!Seara frumoasa!Doamne ajuta!!
0
08-07-2015, ora 20:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Un tratament cu antidepresive isi poate face efectul si peste o luna. Trebuie luat constant. Efectele secundare trebuie sa treca in primele 2-3 saptamani, daca nu, se schimba tratamentul pina se gaseste medicamentul potrivit. Eu am gasit antidepresivul potrivit dupa ce am schimbat vreo 6 antidepresive. Dupa 12 ani. Nici eu nu mai credeam ca ase poate.
De vina NU e medicul. Fiecare organism reactioneaza diferit la fiecare medicament, medicul nu are de unde sa stie asta.
Daca iti merge bine cu 5 htp f bine, mergi inainte. Inseamna ca ti-ai gasit ad-ul tau potrivit.
0
08-07-2015, ora 22:35
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
Buns seara.Raman la parerea mea, ca medicul este f f important, trebuie SA stie, de asta este de specialitate, tot respectul din lume pt toti medicii.Nu mi se pare normal SA schimb 9 medicamente si nici unul SA nu fie ok.Medicatia se aplica dupa o evaluare psihiatrica si medicala completa a pacientului luand in consideratie riscuri si beneficii, ceea ce in cazul meu nu s-a intamplat.Anii de experienta clinica, imi place SA cred ca I-au ajutat SA inteleaga "relatia"dintre trairi si alte boli medicale si psihologice.Credeti-ma ca stiu ce spun, am cunostinte tratate in afara, nici pe departe nu I s-au prescris medicamente din prima zi in care a intrat in cabinet, fara o evaluare amanuntita, si analize complete la zi.Repet, tot respectul din lume pt toti medicii, poate nu am avut norocul acum 8 ani sa intalnesc un medic SA imi aplice un tratament strict in functie de nevoile mele.Seara frumoasa!! Doamne ajuta!!
0
10-07-2015, ora 18:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu are nici o legatura medicul. Prietena mea a fost la 20 de medici si a suferit 6 ani si jumatate pina cand i s-a descoerit tratamentul care sa o puna pe picioare. Era ultimul medicament care exista pentru boala ei si care medicii de pina atunci au evitat sa i-l dea. Acum ia tratament si e bine. Functionala.
0
22-07-2015, ora 08:31
clus03
Nu este medic/terapeut
clus03
Multumesc tuturor pentru comentarii si sfaturi. Inca ma confrunt cu aceleasi probleme.
Am renuntat la anticonceptionale din nou si de data aceasta nu vrea sa le mai iau niciodata. Din pacate insa mi s-a mai descoperit ca am si un nodul la san, un fibroadenom de 5 mm.
De acum cam 2 luni cand a inceput totul parca contactez toate bolile din lume. De vreo 2 zile iau antibiotice augmentin, indometacin, mai iau si no spa pebtru ca mi s-a descoperit o infectie urinara destul de avansata. Am avut dureri groaznice de burta si am ajuns la urgente. Acolo mi s-a facut analize si mi-a iesit o infectie mare in corp, apoi mi s-a facut sumar de urina si au zis ca e infectie urinara.
In legatura cu anxietatea cred ca am incercat toate tratam. naturiste care se pot incerca. 5htp, L teanina, taurina, ashwagandha, comlex de vitamine B natuale, ceai de sunatoare si tot nu imi trece. Am incercat si spitomin vreo saptamana care m-a facut ca acea saptamana sa nu mai dorm nici macar o ora pe noapte. ajunsesesem ca un robot a trebuit sa le opresc ori muream de la insomnii. cum le-am oprit seara respectiva am inceput sa dorm. inca ma mai trezesc de multe ori pe noapte dar macar mai dorm.

Am incercat chiar si antidepresive dar credeam ca mor de la ele. am luat vreo 3 zile cipralex recomandat de un doctor psihiatru si in fiecare noapte aveam convulsii. adica ma trezeam noaptea si aveam spasme imi tremura corpul la un nivel in care nu mi-a tremurat in viata mea. si parca eram asa intr-un vis, cand ma trezeam totul era incetosat, spasme de saream din pat, parca halucinam nu parea realitate. nu stiu cum as putea continua lua asa ceva timp de 2, 3 saptamani sperand ca o sa le treaca efectele negative. ar fi nebunie curata.

Pana la urma nici nu stiu exact de ce sufar. mereu ma gandesc ca e cancer. Eu nu pot sa imi imaginez cum pana acum 2 luni nici macar nu raceam iar acum, tremur, vad in ceata, simt ca lesin, am noduli la toroida, calcitonina crescuta (inca trebuie sa repet testul de calcitonina sa vad daca a mai crescut sau nu), noduli la san, infectii urinare, dureri sub sanul stang care habar nu am de la ce vin.

Dupa ce am aflat de nodulii la san, am incercat o dieta alcalina, in speranta ca voi face toti nodulii sa dispara. A durat la propriu doar o zii. MI-a fost recomandata de un nutritionist. Am eliminat carnea, si am inceput sa mananc foarte multe legume, fructe si sucuri naturale din legume si fructe. Dupa o zii cu aceasta dieta m-au apucat cele mai groaznice dureri de abdomen care le-am avut vreodata. A doua zii am aj. la urgente si atunci mi s-a descoperit infectia urinara, desi cu o saptamana inainte sau 8, 9 zile imi facusem analizele care iesise absolut normale in afara de o usoara anemie.

Practic starea mea generala se schimba de la o sapt. la alta cand fac o noua infectie sau mi se descopera o noua boala. Ca si cum sistemul meu imun ar fi la pamant. Si stupid este ca luam Turmenic ( extract de curcumin cu bioperine) + un antioxidant afa stem de la herbagenica care daca cititi pe net asta ar trebui sa faca, sa imi ridice imunitatea. Le luam deja de vreo 2 saptamani.

Nu stiu ce sa mai fac. Tare mult as avea nevoie de cineva, care sa ma asculte si sa ma inteleaga, mai degraba un doctor, care sa ma trimita sa imi fac toate testele posibile si sa descopar care este adevarata cauza a tot ceea ce mi se intampla. Ca am fost la 20 de doctori cred. Dar toti se limiteaza la domeniul lor, cand de fapt problema mea trebuie privita in ansamblu.

In fine, nu stiu ce sa mai zic...
0
22-07-2015, ora 13:17
clus03
Nu este medic/terapeut
clus03
In legatura cu parerea mea despre psihiatrie.mi se pare o gluma cum unele persoane stau cate 6-10 ani pana sa le gaseasca tratament adecvat. In primul rand consider ca medicina in sine nu a ajuns la un nivel de dezvolare prea avansat pe sfera asta a psihicului. Avand in vedere ca nu conteaza exact ce ai, anxietate, depresie, stres post traumatic etc tot ce stiu psihiatrii sa dea sunt antidepresive. Si sunt cateva si le tot invart intre ele pana nu mai stie omu de el. Si toate efectele adverse care le au si prin ce chinuri trec pacientii pana...poate li se gaseste ceva adecvat. Si pana le gaseste niste medicamente care merg..deja sunt bolnavi de altceva din cauza atator incercari esuate.

Mie mi se pare aberant cum te umfla psihiatrii cu pastile si de altfel toti doctorii. M-am dus la un psihiatru la sanador acum cateva saptamani. Eu ii spun ca am insomnii si ca ma simt asa nelinistita, poc: seroxat 1 pe zii, tritico, un sfert seara, + 3 spitomine pe zii din prima. Pai daca nu ma ducea capu mai mult si luam atatea otravuri cred ca mai rau eram pana acum. Da sa le ia el daca sunt asa bune...

Eu la inceput nu mi-am dat seama, credeam ca exista tratamente diferite pentru fiecare afectie psihica in parte in functie de gravitate etc, dar cand am ajuns la concluzia ca orice psihiatru da doar antidepresive de fel si fel mi-am dat seama ca deja e inutil sa ma mai duc. Sunt tot felul de teste facute in lumea asta care de fapt si afirma faptul ca antidepresivele de obicei merg cand sunt cazuri mai grave de depresie etc si ca in anxietati usoare, moderate sunt la fel de bune ca un placebo uneori. Plus ca sunt facute si mai multe cercetari care de fapt afirma ca problema nici nu e tot timpul nivelul scazut de serotonina din creier, ca uneori sunt alte cauze gen ca celulele din creier nu mai comunica bine intre ele. De aceea aceste antidepresive merg pentru doar aproximativ 50% din pacienti in rest cealalta jumatate se chinuie, ia antidepresive degeaba, si se plang peste ani si ani ca tot au aceeasi suferinta desi iau constant antidepresive de tot felul. Plus normal creierul distrus de la atatea pastile nocive...

De aceea sincer eu nu stiu care e solutia atata timp cat cercetatorii nu stiu. Sper din suflet sa se gaseasca niste solutii mai blande si mai eficace pentru toti.
0
22-07-2015, ora 19:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt peste 60 de neurotransmitatori. Psihiatrul nu are de unde sa stie care ti s-au dereglat sa iti dea din prima medicamentul potrivit. E normal si chiar indicat sa incerci ad-urile pina gasesti pe cel potrivit.
0
22-07-2015, ora 22:11
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
Draga mea clus03.Te inteleg perfect prin ce treci, avand in vedere ca aceste stari au "trecut"si pe la mine de nenumarate ori.In ceea ce priveste medicatia in aceste boli sunt total de acord cu tine.Ai zis ca ai luat 5htp, nu te-a ajutat deloc?Cat timp ai luat?Te intreb ca eu iau acum, m-am simtit binisor dupa ~o Luna, apoi am avut o saptama cred, cand mi-a fost rau si am vrut sa renunt, si acum din nou sunt mai stabila.Am sa iau 3luni, cum m-am informat pe forum, si cum mi-a sugerat si endocrinologul meu caruia I-am cerut parerea.Cred ca ai imunitatea foarte scazuta, de ti de intampla toate aceste lucruri, unul dupa altul.Ma ajuta f mult rugaciunea, merg si la slujbe atunci cand pot, a nu se intelege ca sunt cine stie ce credincioasa, nu, ma rog la D-zeul meu, si simt protectia divina tot timpul.Incearca sa pari un on normal, SA te comporti ca si cum nu ai avea nomic, este greu, stiu, dar eu imi pun o "masca"pe fata, si chiar daca sunt bucatele ca intr-un puzzle, Incerc sa asez piesele cat de cat la locul lor, asta pt mine, pt copilul meu si familie.Ai sa razbesti, ai SA vezi, rabdare multa.Te mai tin la curent cu ce mi se intampla.Sanatate si putere iti doresc!
0
23-07-2015, ora 12:20
clus03
Nu este medic/terapeut
clus03
Clara sunt total de acord cu tine cand spui ca sunt atatia neurotransmitatori. Tocmai de aceea este aberant sa se dea acelasi tramament pentru toate tipurile de afectiuni psihice. Intr-adevar un simplu psihiatru nu are de unde sti ce ti s-a intamplat tie in particular.tocmai de aceea spuneam ca medicina in sine nu este destul de avansata inca pe aceasta sfera. Si ca este oarecum o gluma sa treci prin 6 ani de medicina + rezidentiat ca sa ajungi sa dai 8-10 medicamente toate din sfera antidepresivelor sau benzodiazepine.

Este trist dar asta este.

Sara eu am luat 5htp 2 saptamani si sincer nu am simtit absolut nici o schimbare in bine poate doar somnolenta foarte mare pe timp de zii, si insomnii pe timp de noapte. Dar somnolenta nu in sensul ca as putea dormi ziua, ci doar asa o stare de moleseala dar tot nu puteam sa dorm. Practic cam acelasi efect care l-a avut spitominul doar mai redus.

Cred intr-adevar ca pentru anxietate trebuie sa ne relaxam pur si simplu si sa incercam sa nu ne mai gandim la tot ceea ce poate fi rau si sa ne preocupam timpul cu diverse activitati placute. Eu cel putin acum am doar insomnii mari si uneori stari de moleseala si tremur usor, dar mai rar decat inainte. Mi-am facut o programare la un nou psihiatru, stiu am zis ca nu ma mai duc, dar dansul e profesor doctor + cercetator de gradul I si am inteles ca mai da si tratamente naturiste si incearca mai degraba sa descopere cauza decat sa trateze niste simptome. Asa ca.doamne ajuta.
Sanatate multa!
0
23-07-2015, ora 15:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ clus03

La multi antidepresivele se potrivesc din prima. Eu am luat 3 antidepresive pentru anxietate, toate 3 mi s-au potrivit din prima. Dupa ultimul m-am vindecat. Sunt in al 8-lea an in care nu am mai luat nici un fel de antidepresiv.

Faptul ca 5 antidepresive nu iti merg nu inseamna ca al 6-lea nu te poate face functionala. Pe unii ii ajuta 5 htp pe unii nu. Si eu am incercat tot felul de naturiste dar nu m-au ajutat.

Cauza de care vorbesti in general e ereditara.
0
06-08-2015, ora 22:28
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
Buna Clus03.Cum te mai simti?Ai ajuns la d-l profesor dr de care spuneai?Asteptam vesti, poate ne sunt folositoare la unii dintre noi, cine stie..Numai bine!
0
16-08-2015, ora 19:17
aegaf
Nu este medic/terapeut
aegaf
Am postat si aici in speranta ca prinesc un raspuns. Sunt disperat!!!. De cativa ani am niste manifestari destul de ciudate... tahicardii, palpitatii, ameteli, probleme de concentrare, in ultimul timp sunt si f sensibil si incep sa plang uneori si de la o poza sau un film. Mi-am facut tot felul de analize si am fost la toate tipurile de doctori iar in urma consultatiilor nu mi s-au gasit mari probleme. Acum, in ultima luna, lucrurile s-au agravat, mi-am facut chiar si un ct la cap unde nu a iesit decat un chist sinus maxilar, nimic grav. Prezint probleme de concentrare, nevoie imperioasa de a imi misca picioarele, uneori palpitatii. De asemenea v-am spus ca am si devenit depresiv deoarece gandul ca aceste probleme ar putea fide o afectiune reala fara vindecare ma termina. Acum va cer parerea... poate fi anxietate, depresie o problema organica? Ma gandesc la nivel cerebral din moment ce ct-ul e bun, analize de sange bune, rmn anul trecut bun... ce ar putea sa fie? Va multumesc anticipat!
0
17-08-2015, ora 11:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti somatizari ale anxietatii si elemente de depresie (dificultati de concentrare). Cereti un antidepresiv de la un psihiatru si in scurt timp va veti reveni.
0
01-09-2015, ora 18:05
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ai ajuns aegaf la medicul psihiatru pentru a vedea daca ai sau nu nevoie de tratament? Poate nu ar strica sa urmezi si cateva sesiuni de psihoterapie pentru aceste probleme

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •