Sucul de sfeclă, un medicament bun pentru inimă

13-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Proprietăţile medicinale ale sucului de sfeclă au fost puse în evidenţă de cercetători de la Institutul William Harvey din Londra şi de la Universitatea din Exeter, informează site-ul maxisciences.com.

Un sfert de litru de suc de sfeclă pe zi permite dilatarea arterelor şi scăderea presiunii sanguine. Prin urmare, efectele unui astfel de suc asupra bolilor de inimă în care este implicată hipertensiunea ar fi considerabile, egale cu cele constatate la pacienţii care urmează tratamente mai convenţionale (pastile pe bază de nitraţi sau un regim alimentar strict).

Sucul de sfeclă ar putea fi considerat şi el un veritabil tratament. În plus, faptul că este natural îi va mulţumi pe cei care evită medicamentele clasice. Efectele sale secundare, indezirabile, nu trebuie să-i sperie însă pe cei care recurg la el: în afară de aspectul său puţin apetisant, dă urinei o culoare violetă.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
17 comentarii
0
23-08-2011, ora 23:06
a.nicu
Nu este medic/terapeut
a.nicu
buna sa va fie inima,..despre e fel de sfecla este vorba, :rosie, de zahar, furajera?
4
24-08-2011, ora 00:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle A.Nicu, îmi cer iertare, am uitat să menţionez faptul că studiul de mai sus viza sucul de sfeclă roşie.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Nick
0
24-08-2011, ora 20:18
a.nicu
Nu este medic/terapeut
a.nicu
buna, multumesc pt informatie, sunteti foarte amabil si apreciez gestul d.vs.Ca o mica paranteza:sunt operat pe cord deschis, am o proteza metalica in pozitie aortica, in consecinta pe langa alte medicamente iau si un anticoagulant(SINTROM), cantitatea de anticoagulant pe zi este in functie de INR iar eu nu stiu sa fi avut doua luni la fel valoare INR-ului, mereu am valori oscilante, fac analiza de coagulare de doua ori pe luna si asa imi mentin INR-ul in parametri.De fiecare data cand merg la medicul specialist pt ajustarea dozei se mira si im spune sa consum cu moderatie zarzavaturi puternic colorate in verde, rosu..etc.Tare as vrea sa incerc aceasta reteta, mai ales ca eu consum preponderent vegetale, foarte putin carne si aceea de curcan sau pasare..Multumesc, o seara buna si cu DUMNEZEU inainte.!
4
11-09-2011, ora 01:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle A.Nicu, consumaţi suc de sfeclă roşie într-o cantitate de maxim 50 de ml pe zi, sau la două zile, strict cu acordul medicului dv. curant.
INR-ul (International Normalized Ratio) este un test medical calculat din timpul de protrombină, el fiind foarte, cum să vă spun, "mofturos" la persoanele care suferă de tulburări ale sistemului cardio-vascular - tulburări care se situează mai ales la nivelul coagulării sângelui.
În altă ordine de idei, nu mă pot abţine să nu vă spun faptul că tinctura de talpa gâştii, administrată strict cu avizul unui medic cardiolog şi/sau a unui fitoterapeut, o linguriţă diluată în 50 ml de apă, de 3 ori pe zi, în regim zilnic, timp de 3 luni, vă poate ajuta enorm de mult inima, pentru că substanţele active conţinute de talpa gâştii (Leonurus cardiaca) acţionează favorabil asupra inimii, susţinându-i şi normalizându-i toate funcţiile de relaţie cu celelalte sisteme organice ale organismului - cu sistemul nervos, cu cel respirator etc.. Nu pe degeaba specia genului Leonurus se numeşte CARDIACA!
Vă doresc însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Nick
0
11-09-2011, ora 09:14
a.nicu
Nu este medic/terapeut
a.nicu
Buna dimineata!..Stimate dle Nick, multumesc din suflet pt raspunsul dat, stiu ca sunt foarte bune remediile naturiste, eu personal am o incredere totala in ceea ce inseamna plante si produse naturiste, plec de la faptul ca daca nu iti face bine un tratament naturist, rau nu are ce sa-ti faca, de aceea e bine sa incerci, bineinteles si cu acordul medicului curant. Vreau sa va spun ca, acum cea mai stringenta problema cu care ma confrunt, e o angina dureroasa care a aparut cam de un an si care dispare la administrarea de nitroglicerina sublingual, stiu ce inseamna angina si stiu care sunt cauzele aparitiei anginei si mai stiu ca angina poate sa fie si din alte cauze, nu numai din cauza obstruarii unei artere care alimenteaza inima, ca o paranteza, vreu sa va spun ca in ziua precedenta operatiei pe cord mi-a facut un cateterism cardiac+coronarografie iar in timpul examinarii medicul a afirmat ca la varsta pe care o aveam atunci(52 ani)"am niste vase de invidiat", acum ma intreb,..este posibil ca in decurs de 7-8 ani sa se depuna asa de mult pe peretii vaselor incat sa am aceasta angina, stiind faptul ca alimentatia nu a fost cu mancaruri care contineau grasimi animale?nu sunt o persoana sedentara ci din contra chiar foarte activa.Vreau sa va spun ca in aproape in fiecare zi mananc 2-3 catei de usturoi, 2-3 linguri de catina pasata in amestec cu miere si polen si mai beau cand si cand ceai de talpa gastei, anghinare si coada soricelului.Stiti cumva daca ar fi bun uleiul de samburi de struguri contra depunerilor de grasimi si formarea placilor de aterom?Am 1, 80m si 87kg..Colesterol seric total=176mg/dl;-HDL colesterol=47, 5mg/dl;-LDLcolesterol108, 3mg/dl, -Trigliceride serice=101mg/dl;-TGO=28U/L;-TGP=24U/L;-Creatinina=0, 97mg/dl;-Glicemie=97, 8mg/dl.Ma gandeam sa fac o coronarografie sa vad cam cum stau lucrurile dar mia spus cineva ca nu prea e bine deoarece fiind sub tratament cu anticoagulant ar fi posibil sa se lezeze interiorul arterei prin introducerea cateterului.Ma gandeam ca un om bolnav, daca angina e din cauza ingustarii venelor care alimenteaza inima cu sange, este posibil printr-o alimentatie strict vegetariana, sau cu un tratament medicamentos sa se "topeasca "acele depuneri de grasimi sau a placilor de aterom?Va multumesc anticipat si va doresc sanatate si numai bine, O zi buna!
4
26-09-2011, ora 02:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle A. Nicu, vă voi răspunde punctual.
_

" este posibil ca in decurs de 7-8 ani sa se depuna asa de mult pe peretii vaselor incat sa am aceasta angina, stiind faptul ca alimentatia nu a fost cu mancaruri care contineau grasimi animale? "
- Da, este posibil, din păcate.
_

" Stiti cumva daca ar fi bun uleiul de samburi de struguri contra depunerilor de grasimi si formarea placilor de aterom? "
- Da, este bun.
_

" Ma gandeam ca un om bolnav, daca angina e din cauza ingustarii venelor care alimenteaza inima cu sange, este posibil printr-o alimentatie strict vegetariana, sau cu un tratament medicamentos sa se "topeasca "acele depuneri de grasimi sau a placilor de aterom? "
- Categoric DA!
De pildă, un tratament naturist foarte bun pentru situaţia dv. este Formula Flow + EDTA, administrat cu acordul medicului.
----------*
Încercaţi să vă documentaţi cât mai mult cu privire la tratamentul menţionat de mine, măcar pentru cultura dv. generală.
_

Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
0
04-10-2011, ora 21:19
a.nicu
Nu este medic/terapeut
a.nicu
buna seara domnule Nick, imi cer scuze ca nu am putut sa va raspund si sa va multumesc pentru efortul de a-mi raspunde, am fost plecat din localitate si nu am avut cum sa va raspund.O sa incerc sa caut ce mi-ati recomandat si dupa aceea va contactez.Multumesc din tot sufletul si sa va dea DUMNEZEU sanatate, sunteti un om deosebit...!
4
05-10-2011, ora 19:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle A. Nicu, nu aveţi pentru ce să vă cereţi scuze şi nu aveţi nici pentru ce să-mi mulţumiţi. Mulţumiţi-i lui Dumnezeu.
Mulţumesc mult pentru urări, asemenea vă doresc şi eu.
Menţineţi legătura cu medicul dv. curant.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
06-10-2011, ora 21:39
a.nicu
Nu este medic/terapeut
a.nicu
buna seara Mr.Nick, am citit despre tratamentul naturist cu formula "Flow+EDTA si mi sa parut foarte interesanta in tot ce scrie acolo, tare as vrea sa urmez acest tratament, nu numai eu ci si sotia mea care are o insuficienta cardiaca agravata dar din pacate preturile sunt peste puterea mea financiara si nu pot s-o urmez.Poate cand voi face rost de bani.asta e situatia, la o pensie de 667 RONI nu am cum.Si daca peste nu stiu cat timp guvernul o sa mai si impoziteze pensiile.!!!???Oseara buna, sanatate si numai bine !
4
08-10-2011, ora 02:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle A. Nicu, oh, vă înţeleg. Şi eu am o situaţie financiară... să nu spun cum. Sunt catastrofă la capitolul finanţe (dacă aş fi avut bani, sincer vă spun, v-aş fi cumpărat eu tratamentul, dar nu am de ajuns nici pentru mine). Îmi pare rău!
Tratamentul naturist Flow+EDTA este extraordinar de eficace, dar este scump. Încercaţi să strângeţi bani.
Guvernul României... Nu vreau să vorbesc despre politică şi politicieni, pentru că risc să mi se facă greaţă, şi în condiţiile în care sufăr de dischinezie biliară...
Multă sănătate!
Cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
08-10-2011, ora 21:16
a.nicu
Nu este medic/terapeut
a.nicu
Buna stimate Mr.Nick !Cand am spus ca tratamentul este cam scump, nu m-am gandit nici o clipa sa-mi dati dumneavoastra banii necesari pt tratament, a fost ca o relatare a ceea ce se intampla in general cu oamenii acestei tari si ca sa revin la subiectul nostru, vreu sa va spun, tot ca titlu informativ, doar atat, ca nu am cum sa impart pensia de 667 Roni pt existenta zilnica si sa imi ramana si pt acest tratament, zic asta pt ca eu cred ca nu este de ajuns doar o cutie de 300 pastile si daca asa stau lucrurile e si mai rau pt ca s-ar aduna o suma si mai mare, deci...asta e, DUMNEZEU cu mila...!in tara asta de r...t fereasca CELde sus sa te imbolnavesti pt ca n-ai nicio sansa sa te faci bine daca nu ai bani si chiar si asa tot risti sa dai bani si sa nu-ti faca nimic.O SEARA BUNA ! MULTUMESC PT URAREA DE SANATATE.
4
08-10-2011, ora 21:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle A. Nicu, ştiu că dv. nu v-aţi gândit nicio clipă la probabilitatea de a vă da eu banii necesari pentru tratament, dar eu m-am gândit :) Ştiu că ceea ce mi-aţi spus a fost o relatare a ceea ce se întâmplă în general, că doar sunt tobă de psihologie clinică (ştiu, slavă Domnului, să descifrez chiar şi cele mai complicate tehnici de psihologie inversă şi/sau inferenţială, pe care o persoană le poate folosi din dorinţa de a inocula, în mintea altei persoane, o cerere în propriul avantaj, în mod subliminal). Aveţi mult prea mult bun-simţ pentru a face o aluzie financiară, ştiu! :) Sunteţi o fiinţă minunată, vă simt.
În ţara asta călcată în picioare de unele dintre cele mai feroce scursuri ale societăţii, chiar dacă nu aveţi bani, permiteţi-mi să vă spun că cel mai bun medicament este rugăciunea, iar ea nu se cumpără. Cum bine spunea părintele medicinii, Hippocrate, medicul tratează, medicamentele la fel, dar numai şi numai Dumnezeu vindecă. În aceste condiţii o rugăciune spusă zilnic, cu răbdare şi credinţă, poate să vă aducă vindecarea mult dorită. De fapt, medicamentul vindecării îl aveţi în dv., trebuie doar să învăţaţi să vi-l administraţi corect. Învăţaţi!
Cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
08-10-2011, ora 21:55
a.nicu
Nu este medic/terapeut
a.nicu
Domnule Nick, multumesc pt indrumari, asa este, cu rugaciune si incredere in CEL de sus se pot rezolva toate problemele, stiam asta dar combinat si cu un tratament naturist din plante, care tot EL ni le-a daruit ar fi si mai bine.Multumesc inca odata.Cu deosebit respect, o seara buna, sanatate si numai bine !
4
08-10-2011, ora 22:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
" dar combinat si cu un tratament naturist din plante, care tot EL ni le-a daruit ar fi si mai bine "
- Aşa este, aveţi dreptate, stimate domn, ar fi şi mai bine, dar când situaţia financiară precară nu vă permite să vă achiziţionaţi un tratament naturist optim, nu vă rămâne de făcut decât să vă limitaţi la credinţă şi rugăciune în Dumnezeu, ca de altfel şi la medicaţie alopată gratuită, compensată sau necompensată dar ieftină.
Multă sănătate,
Mr. Nick
0
08-10-2011, ora 22:28
a.nicu
Nu este medic/terapeut
a.nicu
"aşa este, aveţi dreptate, stimate domn, ar fi şi mai bine, dar când situaţia financiară precară nu vă permite să vă achiziţionaţi un tratament naturist optim..."da, veti perfecta dreptate.Si dv.sanatate!
0
05-02-2014, ora 20:37
florentina toma
Nu este medic/terapeut
florentina toma
daca tata urmeaza tratament cu syntrom, poate folosi si Flow+Edta?sa renunte la syntrom?se pot lua ambele tratamente in acelasi timp?multumesc!!
0
06-12-2014, ora 23:50
zarojan
Nu este medic/terapeut
zarojan
buna seara ma numesc nicoleta am 40 de ani si am fost diagnosticata cu tromboembolism pulmonar si tromboza venoasa profunda inalta membru stang, de un an de zile urmez tratament cu sintrom, diltiazem si detralex dar ma simt foarte rau am tot timpul piciorul foarte umflat si nu imi da voie sa merg obosesc foarte repede si am foarte des dureri in piept, as dori sa stiu daca exicsta vreo sansa de vindecare ? daca se poate trata chirurgical ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •