Sucul de morcovi este benefic copilului?

29-07-2014
elena333
Nu este medic/terapeut
elena333
In urma unor analize, copilului meu de 11 ani (46 kg) i-a iesit candida in scaun. M-am gandit ca o cura cu legume ar fi utila pentru reglarea florei intestinale si timp de 3 luni i-am dat cate 200ml suc de morcov dimineata. Am aflat acum ca aceasta doza este imensa. Care sunt riscurile si ce as putea face acum?
4 comentarii
0
29-07-2014, ora 15:26
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Aportul crescut si prelungit de beta caroten (provitamina A) poate conduce la carotenodermie, afectare hepatica, osoasa, hipervitaminoza A. Dozarea beta carotenului seric, al vitaminei A, calcemiei si a enzimelor hepatice (TGO, TGP)aduc informatii cu privire la eventualele efecte adverse ale aportului excesiv.
0
29-07-2014, ora 19:19
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
V-ati ingrijorat ca doza este 'imensa'?! S-a colorat pielea copilului in galben-portocaliu (un semn sigur de aport prea crescut de suc de morcovi)? NU.Si atunci de ce sa va necajiti? De ce sa mai purtati copilul pe la laborator pentru atatea analize? Cred ca cel mai cinstit lucru este sa lasati copilul in pace si sa-i oferiti zilnic 1 mar.' An apple a day keeps the doctor away'.
0
30-07-2014, ora 10:03
elena333
Nu este medic/terapeut
elena333
Va multumesc pentru raspunsuri.
D-na doctor, o sa incerc sa gatesc cat mai dietetic in continuare si sper ca efectele adverse sa se estompeze
D-le doctor, va multumesc din suflet pentru raspuns. Am fost distrusa cand mi-am dat seama. Nu am observat nici o modificare a culorii pielii. Copilul mananca bine, este vesel, alearga. Din dorinta prea mare de a face bine ajungem uneori sa exageram si eu cred ca asta am facut.
Dumnezeu sa va dea sanatate!
0
25-11-2014, ora 16:01
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Cu mentiunea: cuvantul "mar" in limba engleza sa scrie "apple"..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Alimentatia la scolar