Sterilet rupt, o bucatica a ramas in uter...

23-10-2014
esstella
Nu este medic/terapeut
esstella
Am purtat sterilet 5 ani, acum 3 sapt.l-am dat afara dar s-a rupt.O bucatica a ramas in uter.Medicul a recomandat sa stau pana la urmatoarea menstruatie apoi il scoate.As vrea sa stiu care ar fi procedura si daca este bine sa raman asa un timp destul de indelungat?
3 comentarii
0
24-10-2014, ora 13:57
dr.Ramezani
Identitate neconfirmată
dr.Ramezani
In functie de tipul de sterilet utilizat, acesta poate ramane in uter cel mai putin 3 ani (dispozitivele cu hormoni ) sau cel mai mult 7 ani. 5 ani este pentru cele cu cupru. Ce a mai ramas din steriletul dv poate fi eliminat la prima menstruatie (urmariti asta), poate fi indepartat prin chiuretaj sau la histeroscopie, in functie si de locul unde a ramas. O ecografie va lamureste in acest sens. Daca nu sunt semen de infectie sau inflamatie mai poate fi lasat. Nu e o urgenta, dar nici nu e bine sa neglijati problema pe termen lung.
0
09-11-2017, ora 22:26
Krisztinka
Nu este medic/terapeut
Krisztinka
Buna ziua! Am purtat si eu sterilet, insa dupa 3 ani acesta s-a deplasat usor, motiv pentru care trebuia indepartat. La scoatere, medicul a constat ca acesta era rupt. S-a efectuat si chiuretaj, insa bucatica rupta nu a fost gasita. Exista posibilitate ca acesra sa fi intrat in trompa? Daca nu va fi gasit nici dupa examenul anatomo patologic ce riscuri sunt?
0
03-09-2020, ora 15:19
galoiulivia
Nu este medic/terapeut
galoiulivia
Buna ziua! Si eu am aceeași problemă. Am fost la un medic pentru extracție sterilet, la care cand mi l a extras mi-a zis că a iesit incomplet. M a trimis sa mi l scoată pe cale chirurgicală. Nu m-am dus. In schimb am fost la un alt medic nu i am spus ce am pățit și i-am cerut să îmi facă o ecografie intravaginala. Nu mi-a găsit absolut nimic. Apoi i-am zis ce am pățit și mi-a zis că nu se vede absolut nimic. Ce sa fac acum ? Sa continuu cu investigațiile în continuare sau nu? Ce ma sfătuiți?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  •