Sterilet si expunerea la substante radioactive

11-03-2011
Lunix
Nu este medic/terapeut
Lunix
Intrebarea mea este daca expunerea la o doza de radiatie mai mica decat doza maxima de radiatie admisa poate afecta eficacitatea unui sterilet de Cupru, deoarece daca doza admisa nu produce complicatii asupra tesutului corpului, poate afecta in alt fel un metal.
5 comentarii
0
11-03-2011, ora 16:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Parerea mea este ca nu-i eliminata eficacitatea steriletului..la ce fel de substante radioactive a fost expunerea, in ce circumstante ?
0
11-03-2011, ora 17:02
Lunix
Nu este medic/terapeut
Lunix
cobalt, cesiu, sunt materiale didactice, pentru ca facem experiente la facultate, totul a fost verificat inainte, ca altfel nu am fi primit aprobari (plus ca am intrebat si personalul didactic) si toate sunt facute astfel incat sa nu ne afecteze pe noi, adica nici sa nu se apropie de limitele maxime admise dar problema mea este ca am citit ca pentru femeile gravide aceasta limita trebuie pusa mai jos din cauza sarcinii, ma gandesc ca poate si steriletul ar da o astfel de exceptie. Oricum singurele radiatii care pot trece de piele sunt cele gamma, iar si pentru acestea avem pereti de plumb de o grosime necesara si sunt urmate toate normele de protectie.
0
11-03-2011, ora 20:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In caz ca este vorba de o sarcina nu este indicata expunerea langa materiale radioactive...trebuie schimbat temporar locul de munca sau, daca esti studenta, trebuie sa ai o aprobare de la decanat pentru a evita temporar acest stagiu sau pentru a-l amana...dar daca e vorba numai de un sterilet, nu trebuie sa-ti faci probleme...oricum cred ca purtati sorturi si manusi de protectie daca manipulati direct astfel de materiale..iar la intoarcere acasa sa faci dus...
0
12-03-2011, ora 08:55
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Ce varsta ai?
0
12-03-2011, ora 15:23
Lunix
Nu este medic/terapeut
Lunix
Multumesc mult pentru raspuns. Este vorba doar de un sterilet si nu folosim sorturi (dar avem imbracamintea care este practic acelasi lucru) pentru ca nu manipulam direct substantele, toate sunt inchise in cutiile lor cu pereti de plumb, noi doar citim rezultatele.
Pentru doamna Elina, am 21 de ani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  •