Stearat de magneziu in exces?

13-05-2009
mcatalin
Nu este medic/terapeut
mcatalin
Folosesc zilnic mai multe tipuri de suplimente, si pe toate scrie ca au in continut stearat de magneziu. Poate deveni daunator acest ingredient, in cazul unei cantitati mai mari acumulate prin consumul de produse diferite dar care il au in compozitie?
11 comentarii
0
11-07-2009, ora 21:17
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Magneziul are rol în modularea excitabilitatii neuromusculare, are efect sedativ si anticonvulsivant.
Stearatul de magneziu este o forma de magneziu care este folosit mai mult sub forma de excipient pt unele produse. De obicei, pt a aparea supradozarea cu magneziu, o persoana trebuie sa ingereze mai mult de 1000 de mg (1g) pe zi, la unele persoane cu carente mari chiar 1500 de mg.
Fiti precaut si reduceti concentratiile daca puteti (luati in loc de 3 cps pe zi, doua, sau cum stiti mai bine; dvs. stiti mai bine ce luati, cum luati, cat luati si pt ce luati).

Numai Bine!
0
02-09-2011, ora 17:11
iuoras
Nu este medic/terapeut
iuoras
Analizele efectuate in primavara a.c. au evidentiat un nivel scazut de magneziu si lipsa de calciu.Am primit ca tratament Magnerot 2x1 si Ca+D3 3x1.La cca 1 ora dupa ce luam Magnerot apareau spasme musculare teribile in tot corpul, senzatie de gheata in abdomen, scaderea tensiunii arteriale, tahicardie, parestezie.Initial mi s-a spus ca e spasmofilie dar eu eram sub tratament si cu Ca.A fost nevoie de inerventia urgenta a medicilor de pe salvare si cedau dupa administrarea de Ca intravenos..S-au repetat aceste crize 4 zile la rand fara sa stiu care este cauza.. In momentul in care am intrerupt tratamentul cu Magnerot au disparut si reactiile.
Am inlocuit magnerot cu Magne b6 (lactat) si nu mai am probleme.
La o luna a trebuit sa fac tratament cu Nolicin si dupa prima pastila ingerata am avut o criza identica cu cel facut la Magnerot.Au fost reactii adverse la medicamente.De curand din dorinta de a mai slabi am luat un supliment pe baza de plante asigurandu-ma ca nu au nici un efect secundar.Organismul a reactionat tot asa de dur.Am ajuns la urgenta.Citind cu atentie prospectele am observat ca ingredientul comun este STEARATUL DE MAGNEZIU.
Cantitatea ingerata a fost de fiecare data mica.1tab.Acum ma tem de toate medicamentele care contin acest ingredient.
Poate stearatul de magneziu sa creeze astfel de crize puternice?
Va multumesc.
O zi frumoasa.
0
12-09-2011, ora 10:32
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Iuroas, stearatul de magneziu este o sare de magneziu folosită ca diluant în fabricarea unor medicamente, de pildă, rezumându-mă doar la folosirea medicală a ei, ea - sarea de Mg - apărând înscrisă în lista de ingredinte a unor medicamente pe post de excipient (E572, uneori).
Deşi este considerat inofensiv, stearatul de magneziu poate produce neplăceri neurologice, dar numai la persoanele hipersensibile, pentru că are abilitatea să genereze o hiperexcitabilitate neuromusculară.
Consultaţi medicul şi semnalaţi-i intoleranţa dv.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Nick
0
28-10-2011, ora 13:52
codruta opota
Nu este medic/terapeut
codruta opota
buna /am boala miastenie gravis /am 2 stenduri, dar problema mea e ca am facut o infectie urinara si mi sa prescris clotrimazol, care contine streat de magneziu.Ce as fac in cazul in care eu fac soc epilaptic la magneziu?va rog sa ma ajutati cu o parere.Va multumesc anticipat
0
28-10-2011, ora 23:32
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Codruta Opota, stearatul de magneziu, ca şi substanţă consumată prin intermediul unui medicament purtător şi transportator, să spun aşa, vă poate produce o secvenţă convulsivă foarte asemănătoare cu criza epileptică, însă numai dacă sunteţi hipersensibilă sau intolerantă la stearat de Mg. De asemenea, vă poate produce o reacţie anafilactoidă, dacă sunteţi alergică la stearat de Mg. Dacă nu sunteţi hipersensibilă/intolerantă/alergică nu veţi experimenta niciun efect negativ de pe urma consumului de stearat de Mg, mai ales că nu veţi consuma o cantitate şi o concentraţie mare.
Dacă nu aţi mai consumat stearat de magneziu şi, în consecinţă, nu ştiţi cum poate reacţiona organismul dv., menţionaţi acest aspect medicului dv. curant, pentru a vi se testa toleranţa şi nu numai. Dacă l-aţi mai consumat şi nu aţi avut parte de neplăceri dar, totuşi, vă este frică să nu dobândiţi, pe moment, o hipersensibilitate/intoleranţă la stearat de magneziu, care să se soldeze cu efecte adverse grave, evitaţi consumul de medicamente sau orice alte preparate care conţin stearat de magneziu sau consumaţi-le în cantitate moderată sub supravegherea unei persoane abilitate să vă poată acorda un ajutor vital.
Consultaţi medicul!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
29-10-2011, ora 14:33
codruta opota
Nu este medic/terapeut
codruta opota
Va multumesc MR.NICK, voi incerca sa i-au tratamentul prescris, desi mi-e teama.Problema cu care ma confrunt e foarte complicata, doctorii de la spital evita sa-mi prescrie ceva, pentru ca nu am voie sa i-au niciun antibiotic, in afara de ampicilina, aolin, iar magneziu mi-e interzis total, cauzeaza soc anafilaftic.De aceea nu stiam ce inseamna stearat de magneziu.Nu mai am incredere in nimeni, doar la Bucuresti mai am sanse dar e departe si nu sunt posibilitati financiare.Dumnezeu sa va ajute si pe dumneavoastra, se vede ca sunteti un om bun.
0
29-10-2011, ora 18:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Codruta Opota, staţi puţin.
Cum adică magneziul vă este total interzis? Sunteţi alergică, intolerantă sau hipersensibilă la magneziu?
Stearatul de magneziu este o sare de magneziu, deci este o formă de magneziu. NU aveţi voie să consumaţi stearat de magneziu, dacă magneziul, ca şi mineral brut, vă este total interzis, pentru că aveţi şanse de peste 70% să experimentaţi un şoc anafilactic.
Problema cu care vă confruntaţi este foarte complicată, aţi spus, dar cu ce vă confruntaţi?
Aştept răspunsul dv.
Mulţumesc pentru urare.
Numai bine,
Mr. Nick
0
29-10-2011, ora 22:33
codruta opota
Nu este medic/terapeut
codruta opota
Avand miastenie gravis, 2 stenduri, unul pe aorta principala, cu 2 preinfarcturi, trebuie sa am grija la orice fel de infectie sau boala, ca sa nu trebuiasca sa i-au niciun fel de medicament in plus, pentru ca fiecare medicament are contraindicatie si acestea duc la consecinte grave pentru mine.De aceea medicamentul cel mai periculos pentru mine este magneziu, care imi provoaca soc anafilactic, iar acesta imi provoaca moartea, Toate acestea sau intamplat de cand aveam 21 ani, iar acum am 36 ani iar doctorii se feresc sa-mi prescrie un tratament, pentru ca nu este ceva ce m-ar putea ajuta, in cazul meu chiar si cu o infectie vaginala. Va multumesc mult pentru atentia care mi-ati acordat-o.Am fost zilele trecute la spital si cand s-au uitat peste analizele mele m-au evitat, d-voastra chiar m-ati ajutat, Multa sanatate va doresc.Cu respect Codruta Opota
0
30-10-2011, ora 14:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Codruta Opota, okay, am înţeles.
Nu aveţi pentru ce să-mi mulţumiţi, în ceea ce priveşte ajutorul oferit. Vă rog să-I mulţumiţi lui Dumnezeu.
Suferinţa dv. nu este în van, să ştiţi. Este îngăduită în viaţa dv. cu un scop nobil. Din punct de vedere spiritual, o suferinţă a unei persoane de pe pământ durează un timp limitat, pentru a naşte o fericire care durează o veşnicie, în Împărăţia lui Dumnezeu.
Accesaţi link-ul de mai jos şi citiţi primul posting al topicului. Citind veţi înţelege de ce ar trebui să fiţi recunoscătoare pentru suferinţa dv.:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Să fiţi iubire şi lumină!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
25-02-2012, ora 23:41
moldovan mirela
Nu este medic/terapeut
moldovan mirela
Buna seara! Am si eu o problema, daca puteti sa ma sfatuiti va multumesc. Am un baietel de 8 ani. Acum 2 ani i-am dat priama data tablete de paracetamol (cred Ozone), bineinteles administrat de doctor. I-au iesit pe corp pete si pe fata. Acum e bolnav si i-a fost administrat augmentin bis. A doua oara cand i-am dat medicamentul am observat in jurul gurii si al nasului niste zgrabunte mici. Ma gandesc ca e alergic. Oare paracetamolul si augmentinul bis au ceva comun in compozitie? Poate asa stiu si eu exact la ce substanta e alergic?Va multumesc!
0
03-03-2012, ora 23:39
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă moldovan mirela, fiul dv. pare să fii dezvoltat o intoleranţă sau o hipersensibilitate, eventual o alergie, chiar o intoxicaţie medicamentoasă, în aparenţă (nu vă pot spune cu certitudine, pentru că NU am cum!).
Răspunzându-vă la întrebare, da, paracetamolul (ozone) şi augmentinul bis au un ingredient în comun, şi anume excipientul crospovidonă, care este un polimer sintetic insolubil cu toxicitate moderată.
Vă recomand să mergeţi cu fiul dv. la un medic homeopat.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: