Statuia lui Dabija-Voda, ISTORIA... NE VA JUDECA!

11-07-2010
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Hai salut!
vorbeam ieri cu amicul Clozapin, pe topicul cu dieta, el afirmand ca mesajele mele sunt interesante, dar prea lungi si in concluzie el nu le poate citi. Brusc mi-am dat seama ca de fapt noi toata ziua umblam imponderabili dupa medicamente (eu desigur suplimente, sau cel mult Debridat, OTC-uri in orice caz). Ne gandim la boli, halucinatii, episoade maniacale sau mai frecvent depresii si chestii paranoice.

Asta zice-se ca ar fi in sfera de preocupari a celor bolnavi, aia "sanatosi", se uita la "Nora pt Mama", "Da-mi bice la cur" (trebuie neaparat sa vezi in direct cum isi smulg parul din nas, filmati 24/24). Sau se imbuiba cu popcorn si cola cand merg la cinema-ul din mol, manele nouati 2014 etc.
9 comentarii
0
11-07-2010, ora 13:25
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Iei deci un padibuz, zdrang una peste ceafa si iata la ce solutie ma gandesc.


Este vorba de o rutina UCIGASA, ignorand contextul istoric in care traim.
Nu stiu cîti au auzit de acest mare om al istoriei care a fost Dabija Voda.
Credeti ca ar fi cazul ca în sfîrsit sa-i construim o statuie? Avem aceasta obligatie, de a ne cunoaste figurile proeminente ale istoriei noastre marete si glorioase.
Trebuiesc sa ne mobilizam, sa strîngem fonduri, un asemenea voievod merita recunoasterea poporului sau.
0
12-07-2010, ora 12:31
diavolul
Nu este medic/terapeut
diavolul
am fost duminica la un gratar cu familia si cu cativa prieteni.am stans si noi vreo doi banuti si am cumparat peste.scump al naibi dar in fine.au inceput intre ei sa se certe ca pestele este carnea care contine cele mai multe proteine, altul ca nu pt ca porcul pt ca este carnea cea mai grasa, altul ca face bine la vedere iar eu taceam ca nu stiam ce sa le raspund.apoi seara tarziu mi-am amintit de tine si as vrea sa ma informezi pt ca daca nu ploua vom iesi din nou la gratarsi atunci voi fi pregatit sa le dau un raspuns si eu.probabil ca v-a fi gratar tot de peste.dar da-mi raspunsuri corecte ca nu vreau sa rada apoi lumea de mine.nu termeni medicali ci cat mai simplu ca sa inteleaga toata lumea cand am sa le zic.
0
16-02-2011, ora 17:58
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Domnitorul Eustratie Dabija (1661-1665) are meritul de a îndeplini prevederea din Testamentul lui Miron Barnovschi, preluând pe cheltuiala sa finalizarea construirii Mănăstirii Bârnova şi înzestrând-o cu odoare de preţ: cărţi de cult, icoane şi candele. Dabija Vodă a murit în anul 7174 (=1666), fiind înmormântat în biserica a cărei construcţie o finalizase. Cronicarul Ion Neculce menţionează că "l-a dus cu toată boerimea cu mare cinste, de l-au îngropat la mănăstirea lui, în Bărnova, care este de dânsul, isprăvită; iară din temelia ei a fost început-o Bărnovscki Vodă a o zidire, şi n-a apucat să o isprăvească, că a perit la Poartă" [7]. Ceea ce se stie despre Istrati Dabija Voda este ca a domnit doar cinci ani, în Moldova, între 1661-1666, ca a fost un "domnitor iubit de popor, cinstit, un om cu un bun simt, desi se cam dadea la sângele Domnului". Marele istoric Nicolae Iorga l-a expediat în numai câteva cuvinte: "Istrati Voda Dabija, un bun betiv batrân". Adevarul e ca domnitorului îi cam placea sa traga la masea. Numai ca cei din jurul lui, dar mai ales omul simplu de la coarnele plugului, caruia nu-i displacea deloc paharelul de zaibar, nu-i socoteau obiceiul ca pe un viciu. Dimpotriva."

Sicer nu cred ca merita o statuie deoarece nu a facut nimik important pt poporul roman, in afara de o biserica.
0
16-02-2011, ora 18:17
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Gresesti... Daca tu de exemplu ti-ai pune in obiectiv sa contribui pentru aceasta statuie, ar ajuta foarte mult in aparitia acelui moment de iluminare spontana.
Adica atunci cand realizezi ca de fapt esti un om liber, dar CEVA te impiedica sa te bucuri de lumina soarelui, de tinerete, de apa, buci, sani, femei, viata cu tot ce inseamna ea.

Eu am dat doar un exemplu de ceva care ar putea produce acest "declic". Te invit sa gasesti altceva in loc de statuie.
Zgubilitica de serviciu imi spunea deunazi "ia si tu un minim de tratament pentru boala ta !"
Vaiiii, ei ce au luat pentru boala lor ? Dar ea ? Dar el ?Si unde au ajuns dupa atatia ani de boala tratata cu ce se gasea mai bun la momentul respectiv ?
Cum aratau inainte si cum arata acum ? Oare noi ce o sa luam pana la urma pentru "boala noastra" ?

Oameni buni, viata nu e pentru prosti...

SERENDIPITY NOW !
0
16-02-2011, ora 18:39
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
SIHASTRU III
FAUST
...Viaţa a dobîndit în fine în ochii mei o înfăjişare cu totul stranie, ca un ohiect găsit, destul de mic spre a fi ţinut în palmă. Îl vezi limpede, îl suceşti, îl răsuceşti sub soarele cunoaşterii limpezi; oare cu ce seamănă? Cu nimic. La ce serveşte? Cine l-a făcut?
Are cineva curajul să răspundă că acest obiect mic nu se potriveşte, nu seamănă, nu serveşte la nimic "” că el nu este făcut "” pentru că nu vezi în el nici urmă de act, nici scop al lui, ci dimpotrivă toţi caută şi toţi află cine l-a făcut si pentru ce a fost făcut, toţi se supun instinctului de a inventa cum trebuie să fie înţeles... instinct la fel de puternic ca acela al insectei atrasă de flacără. Ba chiar, simţindu-şi acest instinct şi exprimîndu-l, ei îl transformă intr-un motiv şi o dovadă că există ceva ce trebuie căutat şi că nu e chiar imposibil de găsit. Dar nu există decît ceea ce există şi nimic altceva !

AUTOR : Paul Valery
0
16-02-2011, ora 19:11
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Kropotkin - " Oameni buni, viata nu e pentru prosti.. "

Ce vrei sa insinuezi domnule Kropotkin ca eu mi-am pierdut bucuria de traii, de a ma distra, de a ma bucura de viata cu tot ce inseamna ea, sa ma bucur de fiecare raza de soare, de fiecare zambet, de fiecare femeie frumoasa pe care o vad, de formele atragatoare ale femeilor, de caldura sufleteasca a oamenilor intr-un cuvant.. etc., asta deduc eu din tot ce ai scris mai sus si ca ma faci prost intr-un cuvant ca viata nu e pt prosti asa cum ma consideri tu. O sa ma schimb si o sa-mi traiesc viata altfel decat pana acum si o sa ma bucur de fiecare moment din viata.

Santate si numai bine la toata lumea !!!
0
16-02-2011, ora 19:20
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Da, cred ca deocamdata ti-ai pierdut-o in mare masura.
Nu te fac nicicum, insa e posibil sa ajungi ca cei pe care i-am descris mai sus. Din cate mi-au relatat niste persoane, odata internat cu forta, esti legat de pat si readus la realitate, dar in stadiul de leguma.

Deci incearca sa clarifici ce ai de impartit cu lumea.
0
16-02-2011, ora 20:28
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Mai bine zis ce are de impartit lumea cu mine si nicidecum eu cu lumea pt ca eu sunt un om sensibil, sufletist, la locul meu, nu sunt violent fizik doar verbal recunosc, poate ca sunt si nesimtit peste masura si jignesc lumea si asta e adevarat dar nu merit sa mi se intample asa ceva, ce mi s-a intamplat de peste 1 an de zile este de nedescris, sa fiu otravit si exclus de toata lumea si am stat si m-am gandit foarte bine si am ajuns la concluzia ca asta vor sa ma faca nebun si sa ajung intr-un spital de boli mintale si sa devin o leguma cum bine ati zis mai sus, sa ma tina pe-acolo vreo luna de zile si sa ma indoape cu cine stie ce medicamente sa-mi spele creierul, sunt absolut sigur ca asta urmaresc cei care mi-au facut atata rau.
0
22-02-2011, ora 17:22
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Nu mai am nimik cu nimeni gata, am avut destul si m-am interesat ce fac altii decat sa ma interseze ce fac eu cu viata mea, poate din cauza invidiei io stiu, am vrut sa fiu mai corect decat Vlad Tepes si am crezut ca cineva isi va amintii de mine si-mi va ridica o statuie candva dar acum suntem in mileniul 3 si nu mai sunt valabile aceleasi conceptii de viata ca in sec. 18 pe vremea marelui poet Mihai Eminescu si fiecare isi vede de treaba lui si de viata lui fara sa faca pe nebunul. Dk faci pe "nebunul" risti foarte mult in ziua de azi sa devii nebun cu adevarat si asta e grav.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul