Stari intense de neliniste, frica

30-03-2010
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
De aproximativ 3 saptamani ma simt foarte rau.
Am perioade repetate de neliniste pe parcursul zilei. Sunt senzatii de panica, frica de viitor, de nesiguranta, de inutilitate si vinovatie, imi revin in minte toate esecurile pe care le-am trait, regrete etc. Fizic simt o stare iminenta de lesin, tremur, furnicaturi, gol in stomac, imi creste pulsul dar scade tensiunea, respiratia e superficiala, ma simt epuizat.
Mentionez ca aceste stari dureaza cam 1-2 ore insa varful lor, in care ma simt cel mai rau, nu tine mai mult de 15-30 de minute.
Am astfel de stari mai ales in timpul zilei (cam de 3-4 ori pe zi) dar si noaptea, mai rar. Nu pot dormi dimineata mai tarziu, oricat de mult as vrea; simt ca trebuie neaparat sa ma ridic din pat si sa fac ceva.
Trec intr-adevar printr-o perioada mai grea, insa intre crize, ma simt absolut normal. Sunt constient de problemele pe care le am insa nu ma panichez din cauza lor si realizez ca le pot rezolva.
Iau un complex de vitamina B si magneziu, capsule, insa nu ma ajuta. Pt. calmare, am incercat tot felul de pastile naturiste, fara efect: Relaxirem, capsule de Passiflora, Sediphyt. Nici autosugestia nu ma ajuta.
Ce se intampla cu mine? M-am tot documentat si cand citesc despre toate aceste simptome imi pun automat orice diagnostic. Am 26 de ani si mi-e teama sa nu devin o povara pt. familie.
Am sa merg si la medic insa nu-mi dau seama daca toate aceste probleme sunt de ordin psihic sau fiziologic.
Ce pot sa fac in momentele in de panica? Va multumesc.
29 comentarii
0
31-03-2010, ora 08:30
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Nu va mai puneti diagnostice, ci mergeti la un medic psihiatru, sa se termine chinul...
0
31-03-2010, ora 17:27
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
De aproximativ 3 saptamani ma simt foarte rau.

Aceste nelinisti ce le simti, nu ne-ai spus ce teama ai ?de anumite situatii, obiecte, care iti declanseaza simptomele de anxietate.
Aceasta anxietate normala cu simptomele mentionate de tine necesita tratament de urgenta(inainte de a se agrava anxietatea, sa nu ajungi prea departe).
0
31-03-2010, ora 17:50
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
nu ai spus daca iei deja medicamente.

Ai mentionat mai multe suplimente, poti lua in calcul si un omega 3 (dar nu unul ieftin). Sa zicem Triglicoil, sau Doppelherz sau ceva distilat molecular.

In rest cauta pe net despre glutamina si ai sa vezi ca ofera un sentiment de siguranta, focalizare, somn linistit, buna dispozitie. numai sa o feresti de umezeala si sa nu deschizi cutia in mod inutil.

Trebuie insotita de alimente alcalinizante si eliminate sau reduse cele acidifiante (carnea, alcoolul, painea alba, carbohidratii rafinati etc.)

Mai mute detalii, tabelul de jos e baza

http://www.angelfire.com/az/sthurston/acid_alkaline_foods_list.html
1
31-03-2010, ora 18:20
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
Cred ca mi-e teama de esec. Am avut niste planuri importante pt. mine care nu s-au indeplinit. Ma simt dezamagit si fara pic de incredere in mine. Mi-e greu sa iau decizii de frica sa nu gresesc.
Ciudat e ca anxietatea nu se manifesta tot timpul zilei ci in reprize si cateodata cu atacuri de panica. Intre aceste perioade, ma simt ok; nu extraordinar de bine dar imi vad de viata.
0
31-03-2010, ora 18:25
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ceaiul verde este renumit pentru calitatile sale calmante, dar in acelasi timp energizante - are theanina.
Totusi alea ieftine pot avea aluminiu, deci cauta unul bio.

Revino cu detalii despre solutia aleasa si rezultate.
0
31-03-2010, ora 18:35
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
In afara de suplimentele de mai sus, am inceput sa iau tinctura de sunatoare si Sedatif PC, insa nu vad vreo imbunatatire. Medicamente nu iau pt. ca inca nu am fost la psihiatru.
0
01-04-2010, ora 11:33
cocai elena
Nu este medic/terapeut
cocai elena
Buna ziua, acesta este contul nepoatei mele dar putem tine legatura oricand. Ma numesc Tania, am 34 ani, si de 2 ani sunt diacnosticata cu atac de panica, agorafobie si anxietate.In acesti 2 ani de zile de cand am fost diacnosticata, am urmat cu Xanax de 1 mg, Clormopramin de 25 mg. In acesti 2 ani am urmat cu tratamentul p care vi l-am scris mai sus si aceleasi stari le am, efectiv starea mea nu sa imbunatatit cu nimic din contra s-a agravat, acum am strangulari cat mai dese, imi amorteste tot corpul, stari de lesin si stari emotionale(plang), am luat in greutate foarte mult.
Astept raspunsul dmneavoastra. O zi buna.
0
01-04-2010, ora 12:35
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
E intr-adevar important sa ai cu cine vorbi despre toate aceste probleme, sa stii ca nu esti singur. Medicamentele nu pot rezolva totul. Mi-ar face placere sa vorbim. Lasa o adresa de email aici sau in mesaj privat si tinem legatura. Toate cele bune.
0
05-04-2010, ora 20:32
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
Am fost la medicul de familie si din start a vrut sa-mi prescrie Xanax, fara prea multa vorbaraie. Am zis ca mai bine merg la psihiatru insa imi dau seama ca si el imi va prescrie un anxiolitic si eventual un antidepresiv. Din cat am citit despre aceste medicamente, mai mult rau fac decat bine (apropo de ce zice si Tania mai sus).
Sunt si hipotensiv (cand am fost la medic aveam 80/40 si puls pe la 80); daca iau Xanax n-o sa ma mai tin pe picioare.
Vreau sa va intreb daca ati incercat sa luati 5HTP si cu ce efecte.
0
05-04-2010, ora 21:05
dienuka
Nu este medic/terapeut
dienuka
Dupa 3 ani de luat diverse combinatii de tratamente psihiatrice... Am pus punct. Am renuntat la ele, deoarece acestea inhiba starile de panica, de anxietate si etc, insa sincer nu merita! Dau o dependenta incredibila, de care te vei lovi la un moment dat cand vei renunta la ele, prin instalarea sevrajului. Parerea mea sincera?! Incercarea unei psihoterapii, care te educa oarecum in ceea ce priveste modul de a gandi si de a privi lucrurile...
0
05-04-2010, ora 22:42
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
Psihoterapia nu stiu cat m-ar ajuta; sunt constient de ce probleme am si in general ma descurc cu ele. Mai degraba cred ca ar spori starea de anxietate, tinand cont de costuri :)
De cateva zile am stat sa observ cum evolueaza starile si apare un oarecare sablon.
Dimineata ma trezesc invariabil pe la 7.30 cu stare de anxietate; tremur, ameteala, tresar la cel mai mic zgomot, puls ridicat, frica si nu mai reusesc sa adorm nicicum.
Dupa ce ma calmez (autosugestie, cafea si tigara - stiu ca nu e bine) ma ia depresia: stare generala de slabiciune, apatie, griji de tot felul, lipsa de incredere in mine.
Spre seara ma simt normal. Imi trec simptomele fizice si nici nu-mi mai fac atatea griji, ma pot concentra ok. Adorm intre 11-1 destul de usor.
Am tot citit zilele astea despre "chimicalele" care ne controleaza dispozitia. Astfel, nivelul de cortisol ar fi cel mai ridicat intre 6 si 8 dimineata si tind sa cred ca de asta ma trezesc cu starea de neliniste. Nu stiu insa cum evolueaza nivelul de serotonina in timpul zilei respectiv melatonina noaptea si daca e vreo legatura cu hormonii ce cauzeaza stresul. S-ar putea sa bat campii, insa incerc sa inteleg cat de cat rational ce se intampla cu mine.
Astept in continuare pareri despre 5HTP. Inca mai am speranta ca pot depasi perioada asta fara tratament psihiatric.
0
05-04-2010, ora 22:53
dienuka
Nu este medic/terapeut
dienuka
Imi place foarte mult ce este la moda, si anume: gasirea unei pastile minune, de orice natura! Cand o sa intelegem ca tulburarea de panica nu este nici pe departe o afectiune fizica, ci una psihica. Numai noi putem sa reusim sa trecem peste. Psihoterapia ajuta la rezolvarea problemelor. Exista o mare diferenta intre medicamente (atat de sinteza, cat si naturiste) si psihoterapie. Prima varianta trateaza simptomele, a doua cauza. Ma intreb oare daca tratam simptomele, cauza care le determina ce facem cu ea?!
0
05-04-2010, ora 23:07
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
Ai dreptate. Insa cauza trebuie sa o rezolvam noi insine in primul rand; sau macar sa invatam sa ne impacam cu situatia. Sunt constient ca nu exista o "solutie magica". Sincer imi pare bine ca te ajuta psihoterapia, dar nu cred ca e o solutie pt. mine.
0
05-04-2010, ora 23:16
dienuka
Nu este medic/terapeut
dienuka
Ma ajut singura :) Sunt studenta la psihologie. Desi am absolvit alta facultate inainte, am hotarat sa fac asta. Am considerat ca numai intrand in acest mediu voi reusi sa ma tratez. Nu numai psihoterapia ajuta. Poti si singur.. Trebuie doar sa gasdesti un echilibru. Sanatate
0
06-04-2010, ora 00:24
dienuka
Nu este medic/terapeut
dienuka
Iti dau un sfat in cazul in care iti analizezi permanent orice simptom.. Si ajungi singur la concluzia ca esti grav bolnav. (eu stiu cum faceam eu). M-am lecuit dupa ce am dat o gramada de bani pe N analize repetate de foarte multe ori, pentru a ma asigura ca nu am nimic. O data ce de ani de zile nu am murit si mai mult decat atat nu s-a agravat nimic fizic (pentru ca nu are nici ce) mi-am dat seama ca ori ma potolesc ori fac umbra pamantului degeaba! Hey...ai 26 de ani..o varsta foarte frumoasa. Distreaza-te, fi fericit si scapa de griji. Nu isi au rostul mai ales la varsta asta! Eu am 23 si la conclusia asta am ajuns pentru ca am pierdut cei mai frumosi ani analizand starile astea in timp ce prietenii mei se distrau!
0
06-04-2010, ora 10:08
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
Tocmai asta e... Fizic stiu ca n-am nimic si manifestarile sunt din cauza creierasului. E usor de spus sa gandesti pozitiv, doar ca e mai greu de realizat. Sanatate!
0
06-04-2010, ora 15:16
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
De obicei se recomanda tratamentul medicamentos impreuna cu psihoterapia.Avand in vedere simptomele Dumneavoastra si faptul ca nu au cedat la niste remedii mai usoare, cred ca e cazul sa va adresati unui psihiatru, nu de alta, dar starea s-ar putea agrava, mai mult sau mai putin, si ceea ce ar putea fi rezolvat acum, s-ar putea sa nu se mai rezolve asa usor maine.Va trebuie ajutor specializat si nu cred ca este sub demnitatea cuiva pe acest pamant sa se adreseze unui medic, fie el si psihiatru.Medicii de familie se reped sa prescrie xanax, din pacate, dar sunt si alte benzodiazepine, mai usor de suportat.Pana la urma, numai in urma unui consult de specialitate veti primi un raspuns la intrebarile la care nu gasiti raspuns, nu va aventurati singur in cautarea raspunsurilor, e tare complicat si nu cred ca aveti pregatirea necesara.V aurez numai bine!
0
07-04-2010, ora 17:59
Liricuta
Nu este medic/terapeut
Liricuta
Buna.Am 44 de ani si nu mai scap de de stres, anxietate, depresie.Am fost diagnosticata acum 4 ani si tot asa o tin: Sertralin, fevarin, xanax. Nu reusesc deloc sa scap de problemele de la servici.De acolo mi se trag toate.Nu mai fac fata.Cred ca o sa-mi dau demisia. Imi da cineva un sfat?cUM SA MA BUCUR DIN NOU DE VIATA?
0
07-04-2010, ora 19:03
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
In plus fata de ce am mai zis, ar merita incerat un probiotic, minim 8 miliarde de microorganisme/zi, fibre vegetale in proportia totala (pt o zi) aprox 75:25% - insolubil:solubil.

Sunt oarecum nedumerit: de ce ar incerca cineva cu o anumita suferinta un remediu cu efecte secundare, cand exista cele care nu au efecte secundare si sunt NECESARE pt buna functionare a organismului.
0
25-04-2010, ora 18:16
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
Pt. Liricuta: pe langa/in loc de xanax puteti incerca sa luati niste vitamina B3 sub forma de niacinamida (doar aceasta forma in doze mari). Eu am inceput sa iau 3 capsule a cate 500 mg pe zi si parca m-au mai lasat starile de anxietate. Oricum trebuie neaparat sa vorbiti cu medicul inainte.
Intre timp am renuntat si la cafea (de fapt am trecut la cea fara cofeina) si ma ajuta si asta. Beam f. multa inainte.
Iau si 5 HTP 2 capsule de 50 mg pe zi, insa nu-mi dau seama daca ma ajuta...
0
05-05-2010, ora 11:55
antikom
Nu este medic/terapeut
antikom
Este interesant faptul ca aproape toate sfaturile date celor care au depresiii, anxietati etc. se refera la tratarea simptomelor si nu a cauzei.Adica medicamente, vitamine, ceaiuri, etc.

Este interesant ca o mare parte din cei care au aceste probleme sunt constienti de anumite evenimente care probabil au declansat simptomele.Si cred ca au dreptate.Nimeni nu se naste deprimat sau cu fobie.Sunt lucruri pe care un om le invata trecand prin experiente mai mult sau mai putin traumatizante.Daca acest lucru este adevarat, atunci se pune o intrebare de bun simt : Cum poate o substanta chimica (medicament, etc) sa schimbe evenimentul sau mai bine spus perceptia unui eveniment din trecut care a declanst o depresie de exemplu?

Este de bun simt sa folosesti un antibiotic cand este vorba de o infectie.Este adecvat totusi ca un depresiv sa inghita kilograme de antidepresive despre care se stie ca au efecte secundare nocive, care transforma omul respectiv intr-o leguma din punct de vedere emotional (poate si fizic)?

Cred ca doctorii prescriu asemenea medicamente pentru ca asa au fost invatati.Sa diagnosticheze si sa prescrie medicamente.Insa putin stiu sa lucreze cu informatiile aflate in zona subconstientului.Pentru ca orice emotie, orice perceptie si orice credinta se afla in subconstient.

Mi-ar place sa primesc o explicatie medicala pentru efectul placebo.De ce un om se poate vindeca (uneori de boli la care medicina traditionala nu are nici un remediu) folosind o pastila de zahar?
O mare parte din cei care posteaza pe forum vorbesc de credinta si rugaciune ca si remediu.Si de multe ori credinta functioneaza pentru ca se adreseaza subconstientului, la fel ca si placebo.

Fiecare medicament atunci cand apare pe piata trece printr-o serie de teste pentru a demonstra eficacitatea medicamentului respectiv comparativ cu placebo.Efectul placebo este recunoscut si nu poate fi neglijat de catre companiile farmaceutice.Iar placebo nu este decat informatie. Altfel spus o informatie care poate aduce schimbari somatice.De ce? Pentru ca acea informatie ajunge la nivelul subcosntientului si este transformata in realitate fizica.Sunt nenumarate cazuri atestate medical ca acest lucru functioneaza.Astept in continuare si explicatia medicala in acest sens.

Daca placebo functioneaza, atunci de ce oamenii care sufera de depresie, anxietate, sau alte probleme de acest gen nu pot folosi placebo pentru a se vindeca? De ce nu pot folosi resursele subcostientuliu pentru a elimina CAUZA depresiei?

Va spun de ce : pentru ca nu stiu ca au aceasta posibilitate.Traim intr-o societate in care exista conceptia ca vindecarea vine dintr-o pastila si ca pacientul nu are nicio responsabilitate pentru vindecarea sa.Si nici majoritatea specialistilor nu stiu sa prescrie decat tratament medicamentos. Psihologii care ar trebui sa lucreze cu subconstientul nu stiu nici ei prea mult.Pentru ca nu au fost invatati asa ceva.Daca aduci vorba despre hipnoza, majoritatea medicilor sau psihologilor sunt sceptici.Ceea ce nu se poate trata prin medicatie este pentru ei ceva neconfirmat stiintific si deci dubios.
Iar cei care mai stiu cate ceva despre hipnoza si lucreaza cu hipnoza au din pacate rezultate mediocre.De ce? Pentru ca nu au fost invatati sa foloseasca intregul potential al hipnozei.

Hipnoza este o unealta de lucru cu elementele subcosntientului.Nu este o stiinta insa a fost adoptata medical, cel putin in Statele Unite incepand din 1958.Deci unii medici o folosesc pentru anestezie dentara, nastere fara dureri sau tratamentul afectiunilor de origine psihogena.Adica depresii, fobii, etc.Insa cei care stiu sa valorifice potentialul hipnozei in tratamentul problemelor dificile sunt extrem de putini.
Am vazut un hipnotist care lucreaza cu bolnavi de cancer si care au obtinut rezultate extraordinare atunci cand medicina nu a dat nicio sansa pacientului respectiv.Numele hipnotistului (care nu este cadru medical, apropos), este Stephen Parkill si el a scris cartea "Answer Cancer", disponibila pe amazon.com.Eu am citit cartea si este extraordinara. Stiati ca un procent semnificativ de bolnavi de cancer sufera de aceasta afectiune din cauze psihogene (stress, emotii reprimate : vinovatie, manie, etc) ?

Am vazut alti hipnotisti lucrand cu oameni care sufera de depresie, anxietate, fobii de toate tipurile si care au rezultate remarcabile, de cele mai multe ori complete cu pacientul respectiv.Puteti gasi programe in acest sens cautand autori ca si Gerald F. Kein, Gil Boyne sau Calvin Banyan pe internet.

Exista asadar informatie pe internet.De ce nu o folosesc si cei care ar trebui sa o foloseasca pentru a trata o persoana cu o afectiune psihogena? Nu stiu de ce.Astept oricum raspunsuri in acest sens.

In orice caz, nu este o mare pierdere pentru atatia oameni aflati in suferinta si care pot fi ajutati sa nu benefiecieze de tratamentul care functioneaza intr-adevar pentru ei, in loc sa inghita pastile cu efecte secundare? Apropos de efectele secundare : s-a facut un studiu in Statele Unite si s-a demonstrat ca cel de-al treilea factor ce influenteaza mortalitatea (in S.U.A) sunt efectele secundare ale medicamentelor prescrise.

O ultima resursa pe care vreau sa-o mentionez sunt lucrarile autorului Bruce Lipton, doctor si profesor universitar www.brucelipton.com : "Biology of Perception", "Spontaneous Evolution".
Veti putea afla punctul de vedere al unui om de stiinta in ceea ce priveste modalitatile de tratament si vindecare.Va recomand cu multa caldura sa studiati materialele sale.

In incheiere : pentru cei care au probleme de origine psihogena pentru care doctorii nu au decat un tratament medicamentos : exista si alte metode de a elimina discomfortul din viata voastra.Hipnoza este unul dintre ele si pot sa va spun mai multe despre acest domeniu pentru ca studiez de cativa ani subiectul.
Cu siguranta mai exista si alte domenii de tratament fara efecte secundara nocive.
Aveti asadar optiuni.Desigur, nu recomand nimanui sa renunte la doctor si sa urmeze cine stie ce metoda exotica.Cred ca medicul este prima autoritate la care orice persoana trebuie sa apeleze.Dar atunci cand metodele medicale nu functioneaza, acea persoana poate cauta o alta modalitate de a elimina problema respectiva.
0
06-05-2010, ora 11:46
Liricuta
Nu este medic/terapeut
Liricuta
Pt.antikom

Buna,

Am citit textul tau, ai dreptate ca luam medicamente pt.starile depresive dar cauza care le determina nu o inlaturam.In cazul meu, problemele de la servici imi provoaca aceste stari. O rezolvare ar fi sa-mi dau demisia. Incerc sa ma schimb, sa las problemele la servici si sa ma ocup de familie. Cei de acasa ma vad ca sunt absenta, nu mai particip la discutii, nu ma mai intereseaza nimic, nu ma mai bucura nimic.
De patru ani si nu reusesc sa depasesc problemele.
Daca ma las de servici, imi este teama ca voi fi tot asa, toata lumea merge la servici si eu sa stau acasa, in conditiile actuale de criza este greu sa-mi gasesc un alt loc de munca.
Sunt constienta ca eu trebuie sa iau aceasta decizie dar nu pot sa o iau.Imi spun mereu ca familia trebuie sa fie pe primul loc dar imi este foarte greu sa ma decid.
Astept un sfat de la voi.
0
06-05-2010, ora 15:53
antikom
Nu este medic/terapeut
antikom
De regula depresia are cauze adanci si timpurii.De cele mai multe ori cauza depresiei nu este momentul la care ai constientizat ca suferi de depresie.Cu alte cuvinte nu cred ca problemele de servici sunt cauza depresiei tale.Pot eventual sa fie cauza stressului din viata ta, dar nu a depresiei.De aceea nu cred ca renuntarea la servici iti va ameliora sitatia.Dar daca serviciul iti creeaza prea mult stress, cauta-ti un alt loc de munca si reunta la cel vechi odata ce l-ai gasit pe cel nou.
Depresia apare de obicei ca sa te protejeze de situatii neplacute.Inveti sa te retragi, sa nu te implici emotional, sa treci prin viata pe varful picioarelor, sa nu te bucuri de nimic pt. ca maine poate fi mai rau, etc.
Inveti sa te aperi in loc sa cresiti.Un om trebuie sa creasca pentru a fi fericit : intelectual, emotional, spiritual fizic.Insa o persoana deprimata se apara, cresterea este inhibata si trece prin viata ca un pasager prin gara.
Sfatul pe care ti-l dau este sa lucrezi cu un specialist care te poate ajuta sa elimini cauza.
Orice problema are o cauza, si depresia ta are o cauza.
Cel de-al doilea sfat este sa crezi ca exista speranta de a elimina problema ta.Si exista intr-adevar!
Daca vrei mai multe informatii poti sa ma contactezi prin mesaj personal la adresa din profil.
0
10-05-2010, ora 12:23
greenbergitzakh
Nu este medic/terapeut
greenbergitzakh
Buna,

Dave Elman: In ciuda eforturilor scriitorilor si oamenilor de stiinta, hipnoza poarta un aer de misticism de secole.Termenul hipnoza care deriva din radacina unui cuvant grecesc si inseamna somn nu este edificator.Daca punem deoparte notiunile preconcepute si examinam hipnoza clinic, vom afla ca nu arata sau se comporta dupa cum se crede.Felul in care actioneaza face din acest fenomen o extraordinara si valoroasa unealta medicala.
0
10-05-2010, ora 13:39
antikom
Nu este medic/terapeut
antikom
DIn nefericire foarte putini l-au studiat pe Dave Elman - insa aceia sunt cei care stiu poate cel mai bine cum se poate folosi hipnoza cel putin pentru aplicatii medicale.Desi Elman a sustinut cursurile sale de hipnoza in fata a mii de medici (si preda numai medicilor), totusi sunt extrem de putini in prezent care folosesc tehnicile sale, incomparabil mai simple si mai rapide decat cele folosite de Milton Erickson.
Insa ceea ce stiu majoritatea medicilor (cei care folosesc totusi hipnoza clinica) sunt tehnicile dezvoltate de Erickson.Nu vreau sa neg valoare acestor tehnici insa comparand rezultatele obtinute prin hipnoza ericksoniana cu cel folosite de urmasii lui Elman (Geral Kei, Gil Boyne, Calvin Banyan), primele sunt mult, mult mai inconsistente.
Dar Erickson a fost medic, Elman nu, deci credibilitatea este de partea primului.
Pentru cei interesati de Elman, va recomand sa cititi lucrarea sa : "Hypnotherapy" pe care o puteti gasi pe amazon.com.
Cartea se bazeaza pe inregistrarile sale facute in seminariile pe care le-a tinut in ultimi ani ai vietii sale.De asemenea puteti gasi si aceste inregistrari, care, dupa parerea mea sunt de o valoare incontestabila pentru toti cei care vor sa invete hipnoza, fie cadre medicale sau nu.
Elman abordeaza intr-o maniera simpla hipnoza si prezinta aplicatiile hipnozei : anestezie dentara, nastere fara dureri, tratamentul fobiilor, alergiilor, depresiei prin gasirea si eliminarea cauzelor.Toate aplicatiile prezentate sunt tratate intr-o maniera stiintifica si sunt sustinute prin inregistrari medicale.
0
10-05-2010, ora 23:14
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Eu nu scriu pentru mine, ci pentru voi cititorii cu intentii de a va vindeca de suferintele psihice, ma refer fobie si anxietate.

Imi asum riscul in ceea ce scriu ca gandesc despre aceasta tema.Poate tu cititorule nici nu te-ai gandi la o solutia de vindecare sau magie, poate tanjesti dupa asta?

Astept comentarii de la cele scrise de mai jos(terapia cu injectarea cerebelului saptaminal pentru mentinerea sanatati psihice)

Primul meu experiment facut pe x(cu acordul persoanei)anestesie cerebrala.Ce am observat in Faimosul nostru experiment, dereglarea totala a functionarii mecanismelor psihice, modificarea treceri timpului(un timp mai lent, gen Matrix)

La investigatiile care le-am observat, modificarea ceasului biologic, autoreglarea ceasului biologic(adio pastile de dormit).
ADMINISTRAREA ANESTESIEI CEREBALE SE FACE ODATA PE SAPTAMINA!

Cu acest experiment se obtine rezultate foarte bune in vindecarea fobiei, anxietatii si de moment nu stiim de restul bolilor psihice.CEEA CE TREBUIE SA FACEM NOI!Sa imploram psihiatru sa incerce acest experiment si sa-l aplice in situatiile groaznice, sa le promitem ca o sa fim cuminti!(lipsa de frica
0
22-05-2010, ora 19:05
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Raspuns pentru ani84: Sincer, mergeti si consultati un medic psihiatru, e pacat, nu este vorba de ceva trecator, episoadele neplacute se repeta la dv. pe parcursul zilei. Medicul de familie nu este cel indicat sa va puna diagnostic iar medicamentele pe care le luati, nu cred ca sunt eficiente. Pentru ca sunteti o persoana tanara, faceti cit mai multa miscare, tineti un jurnal, scrieti tot timpul, sa nu va lasati prada gindurilor negre. Multa sanatate.

Cirt despre domhul cu experimentul, ma intreb: a inviat Hitler si cu doctorul lui, Mengele, sau cum il chema? Cum puteti spune asa ceva la oameni, ei chiar au nevoie de ajutor.
0
22-05-2010, ora 22:05
dan84
Nu este medic/terapeut
dan84
In cele din urma am fost si la psihiatru. De aprox. 10 zile iau cipralex 10mg, tranxene 5 mg, stresclin si vitalin. Mai incolo se pare ca voi ramane doar cu cipralex. Incep sa ma simt ceva mai bine. Nu stiu daca de la medicamente sau pt. ca lucrurile au inceput sa se mai aseze usor...
Sanatate va doresc si eu.
0
22-05-2010, ora 22:29
dienuka
Nu este medic/terapeut
dienuka
Mare grija la Tranxene. De benzodiazepine se scapa cel mai greu, deoarece provoaca dependenta. Dependenta se instaleaza dupa 7-14 zile. In mod normal nu se ia mai mult de 3 saptamani nici un medicament din aceasta clasa, dar cum psihiatrii obisnuiesc sa dea si cu anii... Recomand pentru un somn linistit Remotiv (extract de sunatoare) si Bien Dormir (extract de valeriana si passiflora). Eu asa am scapat de Nitrazepam.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: