Stari de panica?

03-03-2009
brainbug
Nu este medic/terapeut
brainbug
Buna ziua,

Am si eu nevoie de sfatul unui specialist, deoarece, recent patesc niste chestii foarte ciudate. Ma trezesc brusc din somn, inima incepe sa imi bata foarte tare si intru intr-o stare de panica care duce mai mult spre o stare de lesin (si am impresia ca de aceea ma speriu). Capul parca imi e plin de tot felul de "idei" si pur si simplu nu reusesc sa ma controlez ca sa opresc aceasta stare, cel putin pt moment. Tin sa precizez ca am 22 de ani si chiar nu sunt stresat de nimic, toate lucrurile imi merg foarte ok. Incerc sa gasesc cauza care ma aduce la aceasta stare. Sunt o fire foarte puternica psihic, pana acuma nu am avut asemenea probleme sau probleme de vre-un fel.Am suferit 3 stari de genul acesta. La prima m-am speriat foarte tare si mi-am revenit abia dupa vreo 30 de minute, a doua a fost dupa cam o luna, tot asa m-am trezit brusc din somn si am dat peste aceea stare. A 3-a oara a fost la exact dupa o saptamna dupa a doua, adica in aceasta seara, dar nu a durat mai mult decat 2 minute, reusind sa ma controlez. A doua si a treia oara am avut si putin o stare de voma si ma luau frigurile dupa ce trecea acea stare.

Sper ca datele pe care vi le-am dat sunt cat de cat suficiente pentru a va face o idee si a-mi da un sfat, voi specialistii.

Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
04-03-2009, ora 22:24
Rapontaru
Nu este medic/terapeut
Rapontaru
Brainbug acelasi lucru mi se intampla si mie...prima oara mi s-a intamplat cand eram in clasa a8a...la cateva luni dupa ce mi-a murit cel mai bun prieten...incontinuu mi se intampla..am fost la medic si m-au diagnosticat cu distonie neurovegetativa...adica pe sistem nervos...am urmat o cura cu vitamine si toate cele...mi-am revenit in cele din urma...au disparut gandurile negre, atacurile de panica, senzatie de sufocare etc etc...pana acum doi ani cand s-a instalat din nou...nu stiu de ce...cateodata stau si ma intreb daca cumva nu pot avea si eu o viata normala...precizez ca am 23 de ani...
0
04-03-2009, ora 23:08
brainbug
Nu este medic/terapeut
brainbug
Din cate am observat eu, pana acuma la cele 3 crize ale mele, foarte important e sa iti dai seama ce iti creeaza aceste ganduri negre, ce este in subconstientul tau inainte de a se provoca atacul de panica. Dupa aceea incearca treptat sa scoti din viata ta lucrurile care au legatura cu acele ganduri, daca lucrurile sunt din trecut incearca sa traiesti prezentul. Un alt lucru pe care TREBUIE sa il intelegem cei care avem atacuri de panica, NU NI SE INTAMPLA NIMIC RAU, totul e in subconstientul nostru. Ce am scris aici am incercat eu si pot sa zic ca la ultimul atac de panica mi-ar revenit in mai putin de 5 minute si m-am calmat brusc fara nici un medicament.

Am inteles ca si lipsa de calciu si de minerale (magneziu, fier, zinc etc) duce la aceste atacuri de panica. Ei bine eu am lipsa de acestea si am inceput sa iau in fiecare zi calciu si multiminerale.

Promit ca voi reveni cu mai multe detalii pe parcurs care sper sa va ajute si pe voi. Ah..si inca un lucru pe care merita sa il precizez, nu uitati sa va rugati dragilor la Dumnezeu ca si el cu siguranta va va ajuta sa treceti peste aceste momente!

PS: Ne-ar prinde bine si sfaturile unor specialisti. Multumim
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul