Stare subfebrila de lunga durata

02-07-2011
cibiusa
Nu este medic/terapeut
cibiusa
Buna ziua. Va rog mult sa-mi dati si mi o sugestie ceva la problema mea.De 5 luni fac temperatura intre37.1 si 37.8...Mai ales dupa ce vin de la munca sau dupa efort fizic, dar nu este o regula..Am facut 4 analize la sange, radiografii..CT la rinichi etc.nu am nimic. Doctorul spune ca este din cauza serviciului fiind obligata sa intru in camerele fricorifice de cel ptin 10 ori intr-o zi..alt doctor mi-a spus ca sunt deshidratata si sa beau 2 litri de lichide pe zi..cel putin 2 litri. Problema este ca nu-mi trece cu nimic si nu cedeaza la nici un antibiotic! Doctorul spune ca trecerea asta de la rece la frig in fiecare zi mi-a dereglat temp. corpului...si ca singura solutie este sa renunt la munca..Eu am stat acasa 4 zile sa vad daca se intampla ceva..si nimic..tot temp. am. Sa fie alt ceva ? vre-o alergie ceva..Eu am catel si papagal..dar ii am demult de 5 si respectiv 6 ani..sa apara tocmai acum vre-o alergie?Starea de oboseala poate cauza stari febrile? Muncesc foarte mult si sunt in permanenta obosita...fac si un tratament cu paxil..cred ca este sanax sau seroxat in Romania.(.Eu locuiesc in Japonia de peste 10 ani)Sa fie de la oboseala...Pur si simplu aceasta stare febrila m-a dat peste cap..Ma gandesc sa nu am ceva grav..desi doc. spun ca analizele sunt bune..Am ajuns sa-mi i-au temperatura destul de des si cand vad ca este iar 37.7, 8 intru in panica...Va rog..aveti cumva vre-o sugestie? ce alte analize pot face? sa fie oare din cauza serviciului, oboselii, a stresului?Nu stiu daca are vre-o legatura dar acum 5 luni jumatate m-am reapucat de fumat dupa o pauza de 5 ani.Poate fi si asta cauza sau e doar o coincidenta?Imi frige fata tot timpul si am frisoane. Ah..am uitat sa mentionez ca am 30 de ani iar tratamentul cu paxil il fac de 5 ani...Astept cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra.
Cu stima, Andreea.
12 comentarii
0
02-07-2011, ora 09:58
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Fa-ti neaparat o RADIOGRAFIE PULMONARA..si..mai vb.
O zi buna.
0
02-07-2011, ora 11:03
cibiusa
Nu este medic/terapeut
cibiusa
Buna ziua.Mi-am facut 2 sau 3..nu mai stiu exact...la 2 spitale diferite.Nu am nimic.Cel putin asa mi-au zis.
0
02-07-2011, ora 11:07
cibiusa
Nu este medic/terapeut
cibiusa
ah..si am facut si papanicola-ul si a iesit ok..1..iar la interne mi-au bagat si camera pe gat sa vada poate am ceva la stomac sau pe acolo..Nimic.Pur si simplu temp. asta ma dispera...Vreau sa ma duc din nou pe9 la doc. ca doar atunci am liber...dar presimt ca tot degeaba ma duc:(((
0
03-07-2011, ora 03:41
cibiusa
Nu este medic/terapeut
cibiusa
Multumesc..dar eu locuiesc in Japonia iar cumparaturi online.mai ales medicamente nu fac, nu cumpar nimic fara recomandara medicul.Aici va asigur ca se gasesc tratamente pentru imunitate foarte bune..chiar fac un tratament de vre-o saptamana cu ceva recomandat de doctor...ptr. 1 luna de zile, sa vada daca merge sau nu..
In fine..pe mine ma intereseaza sa-mi raspunda un medic de de pe acest forum ca am vazut la alte subiecte ca au dat sfaturi extraordinar de bune..
Oare nu stie nimeni ce sa -mi spuna...ce pot sa-i mai zic medicului de aici sa-mi faca..ce alte teste...si de la ce poate fii aceasta temperatura..
Nu stiu daca are vre-o legatura..am si uitat sa specific in primul mesaj...in ultimul timp am intarzieri ale menstruatiei...oare este posibil la 30 sa fie o premenopauza..Imi cer scuze ca ma tot dau cu parerea singura..Am scris mai mult eu decat am primit sfaturi insa sunt disperata..este groaznic sa traiesti cu 37.7 zi de zi sa inghiti un pumn de pastile fara nici un efect.
Multumesc frumos si astept un raspuns de la o persoana specializata.
0
03-07-2011, ora 10:34
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Buna ziua,
Nu stiu de ce faceti febra, dar am remarcat tratamentul cu Paxil de 5 ani. L-ati luat pe o perioada destul de lunga; nu stiu care e actualmente starea dvs psihica, dar cred ca ar fi bine sa va vada psihiatrul dvs si sa incepeti stoparea lui. Nu are legatura cu febra; pur si simplu mi-a atras atentia. E destul de greu de oprit, da de obicei efecte neplacute la oprirea lui, de aceea e necesar ajutorul medicului care vi l-a prescris.
0
03-07-2011, ora 11:27
cibiusa
Nu este medic/terapeut
cibiusa
Multumesc ptr. raspuns...Ma gandesc de ceva timp sa renunt la el...acum descresc doza ptr. ca nu pot renunta dintr-o data..Imi mai doresc un copil si nu pot lua paxil in timpul sarcinii asa ca sper ca in 6 luni sa scap de el..
0
09-01-2012, ora 16:27
cibiusa
Nu este medic/terapeut
cibiusa
Buna ziua.Nu mi-a mai raspuns nimeni legat de problema mea.Din pacate tot am temperatura. in fiecare zi intre 37.3-37.7. Analize complete la 2 luni. Cica sunt perfect sanatoasa.Luna viitoare am 1 an de cand fac temperatura..Oare chiar nu se gaseste un raspuns, un diagnostic problema mea..:((
0
12-07-2012, ora 21:25
mihai18
Nu este medic/terapeut
mihai18
am si eu o problema asemanatoare.de vreo 2 saptamani ma simt febril.la termometru oral am temperatura corpului 37, 1-37, 5 depinde. dimineata imediat dupa trezire am 36, 8 dar si atunci ma simt febril.
in aceste 2 saptamani, vreo 2 zile m-a lasat, si am pus termometrul, aveam 36, 6-36, 8. cred ca aceea e temperatura mea normala, atunci ma simteam ok.
de la ce sa fie. analize am facut prin aprilie, nici o problema. in general cu racelile am mai avut eu temperatura, si cu o masea stiu ca am probleme, am facut tratamentul la ea doar pe jumatate, nu am mai ajuns la dentist sa imi puna plomba. poate fi de la ea ?
0
13-07-2012, ora 02:02
cibiusa
Nu este medic/terapeut
cibiusa
salut.Poate fi de la masea daca ai vreo infectie inca..La plamani ai facut un control?Eu inca am aceasta temperatura si deja am 1 an si 7 luni.Este groaznic.Sanatate multă si daca persista starea asta febrila mai fa nişte analize, mai complete.Nu strica.
0
17-12-2012, ora 01:53
KETTYMUN
Nu este medic/terapeut
KETTYMUN
Si eu am avut aceeasi situatie dupa o raceala duba la plamani, tratata vreo8 saptamani cu diverse antibiotice.Am facut analize si radiografii totul bun dar pacientul mort.medicul de la tbc mi-a zis sa astept sa lupte organismul, dar nu mai puteam. M-am inscris intr-un sistem si am luat multivitamine si imunodeficitare forte bune, si treptat a inceput sa-mi scada febra, sa transpir din ce in ce mai putin si sa capat putere, intrucat aveam o slabicine si o stare de somnolenta permanenta.s, si imi amorteau si picioarele.
0
26-02-2018, ora 17:10
OleseaA
Nu este medic/terapeut
OleseaA
Cibiusa
As vrea sa stiu daca ai mai gasit pricina febrei? Ma confrunt si eu de mai bine de o luna deja cu stari subfebrile...
0
02-12-2018, ora 10:50
Oliszewski
Nu este medic/terapeut
Oliszewski
Salut. Să știi că am si eu de 2 luni febra în continuu de 37-37, 4 doar ziua. Când dorm nu fac febra. Cam după vreo lună am început să nu mai simt febra si sa ma simt perfect sănătoasă doar că febra mai persistă.
Totul a început cu o viroză. Aveam nasul foarte tare înfundat, gâtul nu durea dar era o senzație de uscăciune și încă o mai am, febra de 37-37, 4 și frisoane, stare de oboseala excesivă. Am urmat un tratament cu antibiotice contra virozei, dar simptomele nu au dispărut, doar s-au ameliorat. Nasul oricum e înfundat doar că nu așa tare, gâtul încă e uscat și provoacă o senzație de iritare, am dureri de cap des. Cam de 3 săptămâni am început să fac analize de diferite tipuri, chiar și HIV și este negativ. Rezultatul analizelor sunt toate bune în afara de analiză bacteorologica din gât: am stafilococ auriu si ASLO mărit. Am fost la URL și reumatolog. Reumatologul a depistat prezenta streptococului, care este mai agresiv decât streptococul, din câte am înțeles și văzut. Am primit tratament cu antibiotice Clarithromycin și un antiinflamator Dicloberl pentru 10 zile. Asta este a 4 zi de tratament dar nici o ameliorare. Mă calmez cu gândul că e abia a 4a zi și rezultatul se va vedea peste 10 zile.
Vreau sa știu, din 2011 până în prezent, ai mai aflat care este cauza ce a provocat starea ta? Când am citit ca deja de un an și 7 luni faci febra, m-am speriat. Eu am 2 luni, nu o simt dar ma simt foarte obosita si am insuficiență de somn si dureri de cap.

Aștept cu nerăbdare răspunsul tău!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reactiile alergice - primul ajutor
  • S-a descoperit locul de formare al febrei în organism
  • De ce apar alergiile?
  • MIT: Deshidratarea nu apare iarna
  • Evită să te hidratezi cu băuturi carbogazoase!
  • De ce ne plac băuturile carbogazoase?
  • Ne deshidratează cafeaua sau nu?
  • S-a descoperit mecanismul prin care febra la începutul sarcinii poate produce defecte cardiace și fizionomice la copil
  • Antibioticele în exces pot crește riscul de apariție a alergiilor
  •