Stare generala proasta mai ales dimineata

03-10-2012
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Buna ziua.
Dimineata cind toata lumea este odihnita si plina de energie, eu ma trezesc mult mai obosita decit seara la culcare. Desi dorm suficient (9-10 ore) si fara intreruperi, sint buimaca, ametesc, am capul greu, nu am putere sa tin ceva in miini si am nevoie cam de doua ore sa-mi revin. Daca dorm mai putin, este si mai rau. Da, cu tot cu cafeaua care mi-a fost recomandata. Asta este poveste veche.
De citeva saptamini au aparut un fel de dureri (tot la trezire) de muschi si oase, nu pot sta dreapta, mi se 'inmoaie' picioarele si merg forte greu pina 'ma trezesc'.
Inutil sa va mai spun ca toate analizele imi sint bune. Nici macar un inceput de osteoporoza (am 59 de ani). Tensiunea, la limita de jos, nu este mare. Doar greutatea este peste normal (80 kg la 175 cm) facuta de cind mi s-au recomandat vitamine (se presupunea ca sint anemica) si nu stiu cum pot slabi. Nimic nu da rezultate. Celelalte analize care mi s-au cerut, ies ca la carte. Si totusi... eu nu ma simt bine! Dumneavoastra, specialistii, mai aveti si alte idei in afara de medicul meu? Fiindca imi este din ce in ce mai greu sa traiesc asa. Multumesc.
5 comentarii
0
03-10-2012, ora 18:48
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Buna ziua, doamna Tania-bis,

Imi pare rau sa aud ca va simtiti asa dimineata. E un lucru foarte bun ca analizele si investigatiile au rezultate bune. Ar fi indicat sa consultati si un psiholog, caci nu este exclus ca sa va confruntati cu unele stari de anxietate, mai ales ca de cateva saptamani de cand ati observat ca nu va este prea bine dimineata, au aparut si alte simptome. Impreuna cu un psiholog ati putea evalua mai bine starile cu care va confruntati si cum sa faceti pentru a le depasi si pentru a va bucura de relaxare si buna dispozitie. Va fac aceasta recomandare, deoarece multe persoane ce se confrunta cu stari de anxietate au tendinta de a monitoriza senzatii si simptome ce apar uneori firesc dimineata si in felul acesta starea lor incepe sa fie afectata.

Va doresc toate cele bune si multa sanatate!

Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu.
0
03-10-2012, ora 21:00
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Eu, de mult timp nu ma simt bine dimineata, dar de citeva saptamini au aparut alte simptome. Oricum, multumesc.
0
03-10-2012, ora 23:30
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, stările de somnolenţă pot fi o cauză a simptomelor depresive, dacă treceţi printr-o perioadă mai dificilă sau vă consideraţi în general abătută. Dar în acelaşi timp aceste stări sunt dependente şi de modul în care vă apreciaţi sănătatea.
Dimineaţă la trezire organismul trece printr-o etapă de adaptare în care toate funcţiile trebuie puse în mişcare. Este foarte important cum vă raportaţi la problemă. Mediul din jur trebuie să vă activeze, aveţi nevoie să intraţi într-un program viguros de sport, însoţit de muzică, alimentaţie sănătoasă şi gândire realistă. Cu alte cuvinte, trebuie să dobândiţi mai mult control asupra corpului pentru o viaţă mai confortabilă. Există numeroase tehnici psihologice care vă pot scoate din impas.
0
04-10-2012, ora 16:56
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Bune sfaturi, multumesc. Dar dimineata trebuie sa fug la serviciu, nu am timp sa ma "reactivez" cu muzica. Eu nu incep munca americaneste la 10. Dupamiaza, acasa, ascult. Din pacate (pentru program) nu agreez decit muzica simfonica. Asa zisa muzica de relaxare, pe mine mai rau ma oboseste, chiar ma adoarme. Cit despre sport viguros, ma indoiesc ca inima mea ma va lasa sa-mi fac de cap. Isi face ea. Maninc sanatos pe cit se poate. Incerc sa evit toate porcariile din comert dar, cum stiti, nu prea avem de ales. Nu sint carnivora (dar nici strict vegetariana), nu-mi plac grasimile.
Si, cu ce trebuia sa incep: problemele de dimineata le am de foarte mult timp, am spus asta. Nu este vorba de "o perioada proasta temporara". Dar chiar si asa, cum sa imbin stresul servit obligatoriu cu un program antidot?
0
04-10-2012, ora 22:36
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna seara, Din descrieri înţeleg că aveţi o stare generală favorabilă, dar puneţi la îndoială rezistenţa inimii. În acest caz se poate să fie vorba despre o hipersensibilitate somatică, Această formă de intervenţie de obicei se realizează la cabinet dar aveţi posibilitatea să urmaţi un număr de şedinţe online.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.