Stare de oboseala

03-09-2011
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
Buna ziua, am 22 ani, si am o problema de cateva zile. Consum alcool destul de des(nici exagerat) si sunt si fumator de 3 ani. In ultima saptamana am o stare generala de oboseala, am parca spuma in loc de saliva, cateodata parca am gura "punga", si mici dureri in zona ficatului. O alta problema e dupa ce fumez o tigara-doua, ma iau ameteli, o senzatie de voma si mainile si picioarele mi se racesc, care dispar dupa 10-20 de minute... Sa fie totul de la ficat? alte cunostinte fac mult mai multe excese si nu au nimic. Imi este foarte greu sa ma las de fumat... in ultimele 6 zile nu am consumat deloc alcool si starea nu s-a ameliorat deloc. Am mai luat timp de cateva luni si hepatoprotect. Ce as putea sa iau ? Poate fii si de la colon? Va multumesc
8 comentarii
0
04-09-2011, ora 08:09
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
"Alte cunostinte fac mult mai multe excese..."
De ce trebuie sa luati exemplul prost al altora?
Spuneti ca nu consumati alcool exagerat dar, des. Pai, nu va ginditi ca se acumuleaza in corp?! Bineinteles ca afecteaza ficatul si inca foarte grav mai ales daca nici nu mincati inainte. Gura punga? Da, ca si stomacul nu numai ficatul e afectat de alcool. Cit despre tigara si simptome... fumatul face sa se ingroase vasele sanguine. In cazul asta singele nu mai circula cum trebuie si e clar ca se racesc miinile si picioarele si ca ametiti, greata, etc. Starea nu s-a ameliorat (in doar 6 zile?!!) fiindca organismul inca nu s-a curatat de otravurile cu care l-ati incarcat. Organismul lupta cu otrava (tutun, alcool) si, dupa principiul "2 incarca, 3 descarca", veti fi mereu obosit. Nu este greu sa va lasati de fumat. Totul e sa vreti, sa nu intrati in jocul prostesc al prietenilor care spun "nu esti... daca nu fumezi". Nu toate organismele sint la fel de rezistente si, decit sa va pierdeti sanatatea mai bine schimbati anturajul.
0
04-09-2011, ora 10:52
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
aveti dreptate, dar eu incercam sa aflu care ar fii cauza problemei. Aseara am avut dureri in hipocondru superior drept, si usoare senzatii de arsuri pe gat. Deocamdata nu dispun de bani sa fac niste analize. Poate sa fie de la bila?
0
04-09-2011, ora 13:33
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Cauza! Cauzele sint alcoolul si tutunul. Organele afectate: in primul rind ficatul, inima, vasele sanguine, stomacul. Apoi, pentru efortul depus, si restul. Degeaba luati hepatoprotect daca il anulati cu alcoolul. Inteleg insa din insistenta dumneavoastra ca nu vreti sa renuntati ci sa va dopati cu medicamente care sa va ajute sa va concurati prietenii. In cazul asta, degeaba mai cautati sfaturi. Nimic nu va va ajuta astfel.
0
05-09-2011, ora 14:41
stelutademare
Nu este medic/terapeut
stelutademare
Degeaba ii exlicati. Nu are urechi "sa auda"..De fapt nu cred ca realizeaza cat de serioasa e situatia lui. Cred ca nu doreste cu adevarat sa se faca bine..altfel ar intelege si s-ar lasa de viciile astea..
0
05-09-2011, ora 21:23
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
alcool nu am mai baut de 8 zile, tigarile le-am rarit, am luat colebil si silimarina si ma simt mai bine, maine ma duc sa fac un ecograf sa vad care e situatia reala. Va multumesc oricum de ajutor si de amabilitatea de a raspunde.
0
06-09-2011, ora 18:56
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
Am facut ecografia si doctoru mi-a zis ca ficatu bila si pancreasul sunt in regula. Si ca durerile sa fie de la gaze acumulate in stomac... Dar nu mi-a dat nici un tratament. Ce imi recomandati pentru eliminarea gazelor si pentru curatarea colonului?. Va multumesc
0
06-09-2011, ora 20:42
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Iata ca si medicul a spus ca nu aveti nimic! Doar excese de alcool si tutun. Gazele se vor elimina oadata cu curatarea colonului iar pentru asta: sare amara sau ulei de ricin! Curaj!!
0
06-09-2011, ora 21:23
stelutademare
Nu este medic/terapeut
stelutademare
Un medic homeopat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependenta de nicotina
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • De ce alcoolul este atat de adictiv?
  • Efectele consumului de alcool asupra performanțelor sexuale la barbați
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  •