Sputa verde, de ce??

30-09-2010
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Sunt gripata si elimin mucozitati verzi si sputa verde, e normal?? Mucozitatile prezinta uneori si striuri de sange. Ar trebui sa merg sa mi se faca o cultura a sputei? Am facut exudat faringian acum cateva saptaman (inainte sa fiu gripata)i si mi-a iesit negativ. Din ce cauza pot aparea aceste mucozitati si sputa verde? Astept parerea d-voastra si va multumesc anticipat.
32 comentarii 12 Înainte ›
0
06-10-2010, ora 09:29
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Sunt medic specialist infectionist si va recomand sa faceti neaparat un examen al sputei, analize de sange(macar HLG, VSH) si o radiografie pulmonara. Pare sa fie o suprainfectie bacteriana a virozei.
0
07-10-2010, ora 18:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua Doamna Doctor va multumesc de raspuns, am sa merg cat de curand pt. un examen al sputei, se poate preleva si fara bronhoscopie? Am facut analizele de sange in urma cu 1 luna iar VSH mi-a iesit 6 mm la 1 h, am facut si o radiografie pulmonara tot in urma cu 1 luna si mi s-a spus ca plamanii prezinta dilatare intestitiala dar nu am fost la un medic pneumolog sau infectionist sa imi "citeasca" radiografia. Elimin sputa verde/maro si mucozitati verzi, am si gust de sange frecvent in gat asta nu numai de acum ci de 3-4 ani de zile. Am sa va prezint valorile Hemoleucogramei de acum 1 luna:

VALORI NORMALE
Hematii. 5 020 000 /mm3 (3, 8 - 5, 8 mil)
Hemoglobina. 14, 9 g/100 ml (12 -16)
Hematocrit. 44, 0% (37 - 47)
MCV. 87, 7 fL (82 - 92)
MCH. 29, 8 pg ( 27 - 31)
MCHC. 34, 0 g/dL ( 32 - 36 )
RDW.14, 2% ( 11, 6 - 14, 8 )
Trombocite. 244 000 /mm3 ( 150 - 450 mii )
Leucocite. 4 820 /mm3 ( 4 000 - 10 000 )

FORMULA LEUCOCITARA
Neutrofile. 55, 90 % ( 45 - 70 )
Limfocite. 33, 20 % ( 20 - 40 )
Monocite. 8, 59 % ( 3 - 7)
Eozinofile.0, 93% ( 1 - 3)
Bazofile. 1, 33 % ( 0 - 1 )

Aceste analize le-am facut in urma cu o luna, adica inainte sa fiu gripata, dar de ani de zile frecvent am gust de sange in gura plus ca respir mult mai greu de cateva luni si am si sinuzita frontala stanga, Am sa merg maine sa repet analizele de sange, examenul sputei am sa-l fac maine sau sapt viitoare. V-am scris si valorile normale pt. ca am inteles ca fiecare laborator are stilul lui de lucru. Va multumesc si astept parerea d-voastra. Cu Stima, Angelica Popescu.
0
07-10-2010, ora 18:06
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Valorile normale (de referinta) sunt cele din paranteza.
0
09-10-2010, ora 20:05
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Analizele sunt normale, dar nu mai sunt valabile pt. afectiunea din prezent. Trebuie repetate, alaturi de rg. pulmonara. Sunteti fumatoare? Modificari pulmonare se pot vedea la fumatori si cand nu au ceva acut. Mergeti cu analizele la medic, cand sunt gata. Sangele in gura poate sa fie de la sinuzita cronica, sau de la probleme stomatologice. Trebuie facut consult orl si o vizita la stomatolog.
Multa sanatate!
0
12-10-2010, ora 13:06
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua, am sa efectuez din nou analizele zilele acestea, nu sunt fumatoare, am fumat o singura data cateva tigari dar in adolescenta si mai mult de curiozitate. Am fost ieri si la dentist am efectuat un detratraj+ periaj profesional, am si un premolar cu cangrena in care mi-a pus domnul doctor un tratament, in rest probleme dentare nu prea am, decat maseaua de minte din partea stanga sus care e crescuta prea sus pe gingie pt. ca nu a mai avut loc sa iasa, ar trebui extrasa in viitorul apropiat pt. ca imi impunge in obraz si imi impinge toti dintii de langa. Vreau sa va spun ca in urma cu 2 zile am eliminat din nas mucozitati f vascoase si in cantitati foarte mari, intai din nara stanga o mucozitate de un verde intens si foarte vascoasa, iar din nara dreapta am eliminat si m multa dar mucozitatea era maro si de asemenea foarte vascoasa, arata mai mult a sputa/puroi decat mucus. E posibil sa fie de la sinuzita? Sau sa fie o bronsita? Ma doare foarte rau si in zona toracelui, de la gat in jos ma doare tot pana la stern, o senzatie de caldura, usturime, durere, mai ales cand vorbes, plus dureri musculare si articulare de mai mult de 1 an de zile, ganglioni inflamati, e posibil sa fie o legatura intre toate aceste simptome?.Am sa merg la un medic ORL saptamana aceasta. Va multumesc. Cu stima, Angelica Popescu.
0
12-10-2010, ora 13:36
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Mucozitatile vascoase pot fii de la o sinuzita. Faceti si o rg de sinusuri pe care sa o aratati medicului orl-ist. Pentru corelarea tuturor simptomelor, mergeti la un internist bun in orasul dvs., descrieti tot ce va supara acum si ati avut in trecut si va recomanda analize suplimentare ca sa se lamureasca daca e o boala sistemica.
0
12-10-2010, ora 20:58
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna seara, am facut o radiografie sinusala in urma cu 1 an si 6 luni, la radiografia sinusala mi s-a descoperit o formatiune in sinusul frontal stang (calcificare) si mi s-a recomandat sa fac un CT craniu, nu am facut tomografia din cauza ca mi-a fost frica de radiatii si costa in jur de 400-500 RON. Pana atunci nu aveam dureri musculare nici ganglioni inflamati ci frecvent gust de sange in gura, dureri de gat, dureri de dinti, mucus cu sange din nas, umflarea fetei uneori mai ales intr-o parte. La cateva luni de la aceasta radiografie am fost muscata de o pisica de pe strada, pisica era foarte bolnava, era un pui de 2 luni, am si ingrijit-o cateva zile din mila, am intrat in contact cu secretiile ei (ii curgeau mucozitati verzi din gura si nas) si probabil si cu fecalele ei pt ca facea diaree si pe langa asta si stranuta non stop. In 4-5 zile pisica a si murit. Durerile musculare au inceput la 3 zile de la acea muscatura cu dureri puternice de genunchi, mai mult usturime, caldura, apoi in cateva zile mi s-au umflat ganglionii si am inceput sa am o anumita rigiditate a gatului, spasme musculare, o anumita rigiditate musculara, am avut si febra cateva zile si bube pe corp mi-au tot iesit timp de 2 luni dupa care au disparut. Am facut pana la urma si vaccinul antirabic si antitetanos pt ca m-am speriat pt. ca nu ma simteam bine deloc iar pisica a si murit, am facut vaccinurile la 2 sapt. de la muscaturi. De atunci am facut de 2 ori tratament cu doxiciclina 6-7 zile, dar totusi durerile musculare, articulare nu au trecut si nici inflamatia ganglionilor, plus ca imi pocnesc oasele foarte rau de cateva luni incoace iar spasme musculare tot mai am din cand in cand.
0
12-10-2010, ora 21:29
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Pisica m-a muscat anul trecut in septembrie si de atunci nu am reusit sa scap de problemele mentionate mai sus. Nu stiu daca aceste mucozitati verzi ce mi-au iesit din nas au iesit datorita acestei gripe, sa nu fie vorba de o infectie bacteriana generalizata primita de la acea pisica sau chiar o boala transmisa prin zgarietura de pisica, pt ca de 1 an si ceva de cand m-a muscat pisica nu ma simt deloc bine si nu am scapat nici acum de inflamatia ganglionilor. Am fost la un medic infectionist in Arad, dar domnul era mai in varsta si nu stiu cat de priceput...Am facut analiza pt Boala Zgarieturii de pisica dar la 2 saptamani de la muscaturi/zgarieturi, am inteles ca trebuia sa astept mai mult pt. ca anticorpii apar uneori si dupa 3 luni. Am facut si analiza pt Chlamydia Psittaci pt. ca din cate mi-a spus veterinarul pisica putea sa aiba, am facut si pt Toxoplasmoza, ASLO, toate mi-au iesit in limite normale. Ce credeti ca ar putea sa fie? La analiza sputei se vede daca e vb de orice alta bacterie sau doar daca e vb de stafilococ, streptococ?
0
13-10-2010, ora 11:01
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Muscatura de pisica poate transmite Pasteurella, stafilococul auriu si ati fii avut semne locale de infectie+febra inalta. Chlamydia psittaci o puteati lua din sputa, dar ati fii avut simptome de boala respiratorie tip pneumonie. Boala zgarieturii de pisica ar fii mers cu modificari inflamatorii la locul zgarieturii/muscaturii si cu ganglioni mariti doar local, la prima grupa de langa zg/muscatura si e boala usoara, nu se cronicizeaza.
Toxoplasmoza se ia prin contact cu materiile fecale si da in special la imunodeprimati boala acuta, care include inflamarea ganglionilor, febra, hepatosplenomegalie, modificari oculare, uneori bubite pe corp, sever la hiv pozitiv-afectare cerebrala, dar la testare a iesit negativ. Descrierea nu se poate incadra intr-o boala anume.
La analiza sputei se fac insamantari pe medii unde pot creste mai multi germeni, dar posibilitatile de identificare difera functie de cat de performant e laboratorul.
Incercati metode de crestere a imunitatii, va recomand preparatul viusid.
0
13-10-2010, ora 16:27
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Imediat dupa muscaturi am avut febra pana la 39 chiar si durere, intepeneala la locul muscaturii, furnicaturi prin mana stanga, pisica m-a muscat zgariat de mana stanga, m-a muscat f tare, abia i-am scos coltii de la mine din deget, muscatura a fost foarte aproape de os, cateva zile locul a fost vanat si pulsa acolo, nu am fost la Boli Infectioase sa imi curete, am pus direct spirt si betadina. Desi era un pisoi de doar 2-3 luni acesta era foarte speriat iar cand am incercat sa il iau in maini m-a muscat foarte agresiv de frica. La 3 zile de la muscaturi/zgarieturi au inceput incheieturile sa ma doara f rau - genunchii - dupa care la 2 zile mi s-au inflamat ganglionii cervicali, apoi spasme musculare, o anumita rigiditate a gatului, bube cu puroi pe corp care treceau si apoi iar apareau tot la 1-2 saptamani, dureri de cap, greutate la respiratie si gatul inflamat. Pisica respectiva nu e sigur ca a avut C. Psittaci a fost doar o ipoteza a domnului doctor veterinar care mi-a spus ca pisica e posibil sa fi avut o rinotraheita combinata cu C. Psittaci. Va spun sincer ca inainte de muscatura nu am avut probleme articulare de nici un fel nici musculare, am facut toata viata sport si nu am avut niciodata dureri si in nici un caz usturimi prin muschi sau spasme musculare iar ganglionii inflamati nici atat, nu am avut niciodata in 27 de ani asemenea pb pana nu am intrat in contact/am fost muscata de acea pisica. Pisica era vizibil bolnava, fratiorii ei au murit pe rand inaintea ei probabil toti de aceeasi boala... Ce vreau sa va spun ca atunci mi-a aparut si o pata mare rosie pe picior, o buba mare rosie si intinsa, nu mai retin exact daca inainte sa apara simptomele sau chiar imediat dupa ce au aparut simptomele, o pata mare rosie si intinsa care a trecut cam intr-o saptamana. E posibil sa fi fost muscata de o capusa primita de la pisica? Retin foarte bine acea pata pt ca nu am mai avut asa ceva in viata mea, era pe piciorul drept de un rosu intens si foarte intinsa si ma tot intrebam ce m-a muscat, nu era in nici un caz o muscatura normala. Cautand pur si simplu pe internet despre boli transmise de la animale am dat de borelioza si am fost mirata sa vad ca pata ce am avut-o eu pe picior arata identic cu o muscatura de capusa. Sa fie vorba cumva de borelioza? Ganglionii cervicali sunt inflamati si rigizi la atingere, plus o rigiditate musculara generala de care nu mai scap de atunci. Ce parere aveti? Am sa fac si analiza sputei sa vedem ce iese, am sa merg la laboratorul Bioclinica.
0
13-10-2010, ora 16:44
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Va spun sincer ca eu nu am avut de cand ma stiu probleme cu ganglionii sau dureri musculare sau articulare, rigiditate musculara, nici gand de asa ceva pana nu am intrat in contact cu acea pisica, niciodata nu am avut asemenea pb nici macar minore, am urcat pe munti, am facut fitness, am fost la concursuri de atletist, am facut mult sport la viata mea dar nu am avut nici macar o mica durere articulara sau rigiditate musculara sau dureri osoase nici gand de asa ceva... Am facut si Calcemia si Magneziemia si imi ies in limite normale. Am omis sa va spun ca am si dureri in zona splinei de atunci. Ceva e, sper a aflu cat de curand despre ce e vb... Am sa caut preparatul recomandat de d-voastra. Va tin la curent cu ce se mai intampla. Va multumesc de ajutor. O zi buna! Cu stima, Angelica Popescu.
0
19-10-2010, ora 11:08
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Muscatura de capusa-de obicei luata de la caine, poate da borellia, sau rickettsia conorii, dar contactul capusa-om trebuie sa fie mai lung, cam 24 ore, apare o pata si apoi eruptie pe piele care nu seamana in totalitate cu ce ati descris. Se poate croniciza doar borellia. Tratamentul poate fi si cu doxiciclina, dar minim 14 zile in boala acuta, cronic se prefera ceftriaxon iv 28 zile. Cronic borellia are simptome variate, ce includ artrite, dar nu adenopatii. Diagnosticul e greu de pus, serologiile pot fi fals-pozitive sau fals negative. O serologie pozitiva Elisa(test uzual) trebuie confirmata prin Western-Blot.
0
20-10-2010, ora 02:18
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am dureri f mari de incheieturi mai ales la incheieturile mari ale corpului plus o rigiditate generala si imi pocnesc si oasele foarte rau. Ganglionii cervicali sunt tari la atingere. Ce parere aveti? Am sa fac testul Elisa pt Borellia. Vreau sa va mai cer parerea despre un lucru, mi s-a recomandat sa fac ecografie ganglionara, poate aceasta ecografie sa ma ajute cu ceva in stabilirea diagnosticului? De mai mult de 1 an am ganglionii inflamati, se observa si de ce natura este inflamatia acestora (infectioasa, alergica, tumorala,...) sau doar cat de tare s-au marit? Ganglionii nu sunt foarte tare mariti, sunt mariti rezonabil dar sunt foarte tari la atingere.
0
21-10-2010, ora 09:02
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Nu stiu cat v-ar lamuri o ecografie ganglionara, insa o biopsie de obicei poate pune un diagnostic. Pe radiografia pulmonara s-au vazut ganglioni mariti? Dar la ecografie abdominala? E bine de stiut daca sunt mariti doar cei superficiali sau si cei profunzi.
0
02-11-2010, ora 01:34
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna seara, nu am facut ecografie abdominala urmeaza sa fac maine sau poimaine, am si dureri puternice in zona splinei, mai ales o senzatie de arsura, diaree foarte urat mirositoare, uneori scaun cu mucus si se observa in fecale resturi de mancare nedigerata. Deasemenea am si dureri de ovare, cu cat trec zilele ma simt tot mai rau...Sa nu mai spun si de usturimi de piele, mancarimi in gura si restul de simptome care le-am mentionat mai sus, nu stiu ce sa fac, sper sa ma ajutati d-voastra. E ceva ce imi afecteaza tot organismul, un virus, o bacterie, nu stiu ce e, sper sa aflam cat de curand... Urmeaza sa fac si CT craniu, oare sa cer sa mi se faca si o tomografie a zonei gatului, ma gandesc ca asa se vede exact daca este vorba de ganglioni inflamati sau de altceva, marimea lor si de ce natura sunt, astept parerea d-voastra...sau e prea nociva o asemenea tomografie pt tiroida din cauza radiatiilor foarte puternice?
0
05-11-2010, ora 00:23
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna seara, am facut azi ecografie generala, doamna doctor nu mi-a spus nimic despre ganglioni, am inteles ca pt ganglioni se face ecografie ganglionara, in schimb ma ingrijoreaza alte lucruri, am sa va spun exact ce a rezultat in urma ecografiei:
STOMAC: Miscari peristaltice lente. Staza duodenala.
PANCREAS: contur regulat, ecogenitate caracteristica. Cap pancreatic de 28 mm.
FICAT: calibru normal, contur regulat, hipertrofie de segment II, fara modificari de structura.
COLECIST: partial contractat, nelocuit.
V.P. : 11 mm.
C.B.P. : 5 mm.
RINICHI DREPT : 97/32 mm, cu contur regulat, index cortical pastrat, fara imagini hipercogene 3 mm in aria renala.
RINICHI STANG: 92/51 mm, cu contur regulat, index cortical pastrat, schita de dublu bazinet, fara imagini hiperecogene 3 mm in aria renala.
SUPRARENALE : fara modificari ecografice.
SPLINA: CU AX LUNG DE 92 mm, contur regulat, omogena.
VEZICA URINARA: plina, pereti supli, fara sediment.
UTER: 71/36/38 mm, cu fina lama transonica centrala.
TROMPA/OVAR DREPT: nu se vizualizeaza.
OVAR STANG: cazut in Douglas, face corp comun cu trompa si uterul.
Concluzie: ulcer bulbar?
0
09-11-2010, ora 14:26
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Pentru diagnosticul de ulcer bulbar nu sunt argumente, ar trebui o endoscopie digestiva si o ecografie transvaginala pt. uter si ovare. In rest, ecografia e in limite normale.
CT-ul e iradiant, nu trebuie repetat des, dar nu stiu cum influenteaza tiroida, intrebati un endocrinolog.
Simptomele trebuie corelate, incercati sa gasiti un internist bun in orasul dvs. E greu fara consult clinic si cu sfaturi doar pe net sa lamurim cauza problemelor.
0
11-11-2010, ora 15:15
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Doamna doctor care mi-a facut ecografia mi-a recomandat un bariu pasaj cu supraveghere 24 h, e mai putin dureros decat endoscopia? Mi-e cam frica de endoscopie am inteles ca este dureroasa si foarte neplacuta si ca prezinta anumite riscuri pentru pacient. Sunt alergica, e posibil sa fac alergie la acea solutie de bariu? Sunt ingrijorata de problemele de la uter si ovare, mi-e teama sa nu fie ceva, am inceput sa am dureri de ovare de cand cu problemele acestea cu ganglionii si pb osoase, articulare, mi-e teama sa nu fie o legatura intre aceste simptome, o infectie generalizata pt. ca inainte sa am aceste probleme nu am avut deloc pb cu uterul sau ovarele iar dureri nici macar minore si tot timpul ecografia imi iesea perfect nu chisturi nu nimic, durerile au inceput in urma cu cateva luni si nu au trecut nici in prezent. Ce parere aveti sa cer sa mi se efectueze si testul PAP? Am sa caut si un medic internist bun in Arad, medici internisti sunt dar nu stiu cat de buni, este unul singur mai renumit dar am inteles ca nu e nici dansul pe atat de priceput pe cat se spunea la un moment dat...
0
15-11-2010, ora 13:47
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Tranzitul baritat nu e dureros, trebuie sa va testeze inainte pt alergie.
Testul PAP e recomandat tuturor femeilor active sexual odata pe an.
0
18-11-2010, ora 13:58
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua am facut astazi analiza de sange pt Borellia plus alte cateva analize intre care si Anticorpii antinucleari pt a exclude o boala autoimuna, Calciu ionic + seric si IgE total care trebuia sa il fi facut de mai multa vreme tinand cont ca de cativa ani ma confrunt cu alergii si din cate mi s-a spus piele atopica. Am sa primesc rezultatele sambata, am sa duc si pt analiza copro si de urina sambata. Ar mai trebui sa fac si analiza HLA B27 dar e scumpa 170 RON (recomandata de doamna doctor reumatolog) si sa repet analiza pt Boala muscaturii de pisica care si aceasta costa in jur de 170 RON si mi s-a recomandat sa fac si analiza pt mononucleoza care costa deasemenea in juru de 100 RON, apoi ar mai trebui CT craniu care costa in jur de 500 RON, testul PAP, consultatie ginecologica, consultatie ORL apoi trebuie sa ma intorc la reumatologie cu toate rezultatele. Le-as face pe toate in cateva zile dar din pacate costa destul de mult si trebuie sa le fac treptat. Toate analizele ce mai trebuie facute plus consultatii au sa ma coste mai mult de 2000 RON, dar macar sper ca dupa toate acestea sa primesc un raspuns, as vrea ca pana inainte de Craciun sa le am toate facute, sa stiu ce e si sa primesc tratamentul adecvat, sa nu ma mai prinda anul nou tot cu probleme. Am sa ma programez la ORL si la interne cat de curand pt a vedea exact ce pb digestive sunt, tomografia am sa o fac dupa consultatia ORL desi mi s-a recomandat de mai multa vreme sa o fac.
0
18-11-2010, ora 14:02
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Saptamana viitoare am sa-mi fac si cultura sputa.
0
20-11-2010, ora 12:54
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua azi am primit rezultatele analizelor de sange si sunt ingrijorata mi-a iesit pozitiva analiza pt Anticorpi antinucleari, asta inseamna neaparat o boala autoimuna? Citind despre aceste boli sunt foarte speriata, din cate am inteles aceste boli nu se vindeca, simptomele se pot doar ameliora dar de vindecat nu si pe langa asta odata cu trecerea timpului majoritatea produc complicatii grave... Am sa va scriu rezultatele analizelor:

HEMOLEUCOGRAMA
Hematii. 4 780 000 /mm3 (3, 8 - 5, 8 mil)
Hemoglobina. 14, 1 g/100 ml (12 -16)
Hematocrit. 42, 2% (37 - 47)
MCV. 88, 3 fL (82 - 92)
MCH. 29, 4 pg ( 27 - 31)
MCHC. 33, 3 g/dL ( 32 - 36 )
RDW.14, 4% ( 11, 6 - 14, 8 )
Trombocite. 283 000 /mm3 ( 150 - 450 mii )
Leucocite. 6 010 /mm3 ( 4 000 - 10 000 )

FORMULA LEUCOCITARA
Neutrofile. 60, 10 % ( 45 - 70 )
Limfocite. 31, 30 % ( 20 - 40 )
Monocite. 5, 82 % ( 3 - 7)
Eozinofile.1, 34 % ( 1 - 3)
Bazofile. 1, 38 % ( 0 - 1 )

VSH. 7 mm la 1h (2-10)

CALCIU TOTAL. 9, 54 mg/100ml (8, 8 - 10, 2)
2, 39 mmol/l (2, 20 - 2, 55
)
CALCIU IONIC. 1, 21 mmol/l (1, 10 - 1, 30)

MAGNEZIU.1, 99 mg/100ml (1, 58 - 2, 55)
0, 82 mmol/l (0, 65 - 1, 05)

ANTICORPI ANTINUCLEARI.pozitiv

IgE total. 1, 5 UI/ml

BORELLIA IgG

Borellia burgdoferi IgG. 3, 24

Interpretare: 9 U/ml.NEGATIV
9-11 U/ml.NECONCLUDENT
11 U/ml.POZITIV
BORELLIA IgM

Borellia burgdoferi IgM. 4, 48

Interpretare: 9 U/ml.NEGATIV
9-11 U/ml.NECONCLUDENT
11 U/ml.POZITIV
0
20-11-2010, ora 12:59
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Ce ma sfatuiti sa fac? Spre ce specialist ar trebui sa ma indrept? Va multumesc mult de ajutor si astept parerea d-voastra. Cu stima, Angelica Popescu.
0
22-11-2010, ora 15:27
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Mergeti la un reumatolog sau la un internist. Succes!
0
24-11-2010, ora 04:14
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am sa merg cat de curand...As mai vrea doar sa imi spuneti parerea d-voastra despre o pb anume care a aparut de curand, am primit rezultatul uroculturii si mi-a iesit Candida Krusei, e posibil ca aceasta ciuperca sa imi dea aceasta stare de rau general inclusiv durerile musculare/articulare? Sa o fi luat de la pisica...?? Cum se transmite aceasta ciuperca? Am inteles ca e foarte rar intalnita la pacienti. Din cate am citit eu pe internet aceasta este o ciuperca mai periculoasa decat Candida Albicans si produce infectii invazive cu rata de mortalitate crescuta...
0
24-11-2010, ora 09:14
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Toate speciile de Candida pot coloniza mucoasele in mod normal si sa apara in culturi in caz de dezechilibre ale florei normale, modificari de pH, trebuie tratata cu antifungice daca da simptome asemanatoare infectiei urinare, daca nu, trebuie corectata flora cu probiotice si alcalinizat pH-ul. Doar la imunodeprimati, cancere, HIV, candida da afectare a intregului organism si trebuie tratata timp mai lung, conform unei antifungigrame.
Nu cred ca are legatura cu simptomele dvs, tratati-o daca aveti simptome de itu: usturimi la urinat, urinari frecvente. Nu strica sa va cautati si de cauze de imunodepresie, inclusiv HIV, boli autoimune care merg cu Ac antinucleari pozitivi.
0
25-11-2010, ora 03:49
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Doamne Fereste nu cred sa fie vorba de HIV nici nu se pune pb de asa ceva, am facut testul acum 1 an jumate si a iesit negativ, singurul loc de unde Doamne Fereste ar fi fost posibil sa-l fi primit ar fi mersul la manichiura dar nici gand sa fie vorba de asa ceva, dar oricum am sa repet testul pt linistea mea. Am sa fac testele pt boli autoimune cat de curand, e posibil sa-mi fi slabit imunitatea pe fond de stres atunci cu pisica sau poate sa fie si ceva germen in organism sau un virus iar aceasta ciuperca sa fie pe langa, din cate am inteles unele boli autoimune apar din cauze cum ar fii : toxinele din mediul inconjurator, virusi, stresul si anxietatea. E posibil ca aceasta boala sa se fi declansat ori de la stresul suferit atunci ori de la un virus sau poate ambele sa fi declansat aceasta boala autoimuna, sper sa aflam cat de curand despre ce este vorba...
0
03-01-2011, ora 21:09
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna seara, am facut in cele din urma CT craniu fara substanta de contrast si mi s-a depistat o mica exostoza pe osul frontal stang...Va rog sa ma lamuriti daca e grav sau pot sa stau linistita pt. ca durerile musculare si osoase nu provin de la aceasta pb? Urmeaza acum sa fac testele pt boli autoimune si o endoscopie pt a vedea de unde provine sangele din gat si nas, la tomografie nu se vede sa fie vorba de o sinuzita...sinurile sunt libere normal pneumatizate, ma intreb atunci de unde provine sangele respectiv, din gat...?
0
03-01-2011, ora 21:16
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Pt. ca am trecut in noul an, va doresc ca 2011 sa va aduca sanatate si fericire, implinirea tutror dorintelor si sanatate celor dragi. La multi ani!
0
22-01-2011, ora 19:10
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am repetat si analizele de sange pt HIV, VDRL, TPHA, am facut si analizele pt Mononucleoza Infectioasa, Hepatita B, am repetat si analiza pt Boala zgarieturii de pisica, toate au iesit negative, deasemenea si la Profilul ANA mi-au iesit toti anticorpii negativ dar analiza pt Anticorpi Nucleari este pozitiva...
Adaugă un comentariu / răspuns
32 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: sputa verde